Масово недоволство след орязани дървета

Експерти обаче казват, че резитбата е от особено значение
Обновена: 11 май 2020 20:45 | 11 май 2020 20:40, Екип на Bulgaria On Air
7

Снимки на подрязани дървета в страната предизвикаха широко недоволство в социалните мрежи. Голяма част от потребителите коментират, че короните на някои дървета са буквално унищожени.

Специалисти по горите обаче са категорични, че сезонната резитба е повече от задължителна, за да бъде удължен животът на тези дървета. А запазването на горите е особена мисия.

Преди дни Община Севлиево постави под особена закрила 700 дка вековни букови гори. Разказ за това икоментар по темата в предаването "Директно" по Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: горасечдъръвета
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що само в България правят тия безумия?Няма нито една държава на светът в която да отрежат всички клони и да оставят дънерът.В другите държави дали пък си нямат такива велики експерти като българските да режат до дънер? Работниците ги знаем индо-мексиканци с *** веньи наскоро излязли от затворите с по 10 деца на социал.Защо просто не им дават пари за да си стоят вкъщи то я ясно,че вършат абсолютно безмислена работа и повече разрушават и пречат отколкото да правят нещо смислено и полезно.
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спрете да изсичате горите!Уляхте се!
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо не засаждате акации,орехи и на по песъчливите или сухи места - бадеми?
3
8
 
0
 
! Отговори
В. Узунов преди 3 години
Що да не режат. Няма да свърши баира я
2
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много не разбирам, но май си зависи от вида дърво. Покрай Перловската жестоко изрязаха дърветата преди година-две, но сега изглеждат много добре. Иначе и аз съм против вандалското рязане. Хубавата природа е едно от малкото неща, които ни останаха тук...
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добър материал.