Първото софийско автокино – с акцент на българските филми

Да гледаш филм под звездите е несравнимо с киносалона
25 май 2020 09:39, Елка Василева
26

Автокината, водещи началото си от 60-те години в Америка, вече са факт и у нас. Организацията за първото такова в София, отнема само 10 дни, а Силви и Давид Леви са сред основните организатори.

"На първата прожекция се събраха 25 автомобила. Открихме с филма "Шменти Капели" на Влади Въргала и сме щастливи, че и той беше тук и ни уважи. Ще акцентираме върху българските филми", споделиха те пред Bulgaria ON AIR.

Киното спазва всички мерки за сигурност предвид ситуацията с COVID-19 –  между колите е осигурена два метра дистанция, а изживяването да гледаш филм на открито е несравнимо с киносалона, споделят някои от зрителите, които вече са имали възможност да гледат прожекция. 

Припомняме, че преди няколко дни автокина вече отвориха във Враца и Перник, а в София се очаква да бъдат монтирани още в Борисовата градина, както и в парка зад НДК. Междувременно стана ясно, че френският град Кан тази година ще замести своя филмов фестивал с автокино.

Повече за първото автокино у нас - гледайте в репортажа на репортера Божила Симова, оператора Александър Иванов, монтаж: Кубрат Аргилашки.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.