Плевнелиев: Фолксваген може да инвестира в развоен център у нас

В хода на двегодишните преговори с концерна се обсъждали различни варианти
214
Плевнелиев: Фолксваген може да инвестира в развоен център у нас
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В хода на двегодишни преговори с Фолксваген ние обсъждаме различни възможности за инвестиции - компанията например може да отвори Център за развойна дейност в страната. Това каза бившият президент Росен Плевнелиев пред журналисти.

Още по темата
По думите му отказът на концерна да строи завод в Турция не означава, че такъв ще има у нас.

В един развоен център обаче могат да работят до пет хиляди човека.

"Ако ние направим такъв център, нека сметнем - във фабриката на автомобилния гигант щяха да работят четири хиляди човека със заплати от 1000 евро, а в такъв развоен център би имало пет хиляди души със заплати в рамките на седем - десет хиляди лева, посочи Плевнелиев, цитиран от БТА.

Преговорите се водят от автомобилния клъстър, правителството и Фолксваген. Силата на България е в таланта на хората и на това, че вече имаме подобни успешни центрове, заяви още той.

През следващите седмици три компании от ранга на компанията Бош, която вече е в България, ще преговорят в Министерството на икономиката да отворят центрове за развойна дейност в страната, каза още Плевнелиев.

Концернът Фолксваген вече и официално обяви, че се е отказал да строи нов автомобилен завод в Турция. Причината е от една страна е в променения пазар и икономическа ситуация в света след коронавируса, а от друга страна причината е и в Турция, каза Плевнелиев.

"Защото Турция е страна, в която вече демокрацията е в упадък. На това отгоре и президентът Реджеп Ердоган вече води и войни - за справка Либия, но не само", посочи той. За нас това не означава, че Фолксваген ще прави завод в България - такава фабрика, каквато беше замислена, просто няма да има, каза Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Роско пак са го натирили господарите му да говори колкото да не заспи по разни медии. Има ли някой нормален да го слуша с мекото гласче?!? Деса, ако не бяха мангизите, досега да му е била шута, но и това ще стане. отвратителен индивид
60
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КОЛКОТО ИНВЕСТИРА В ЗАВОД
59
1
 
1
 
! Отговори
тодор преди 3 години
до кога това послушно бунище ще трови околната среда.Като политик 0 като президент00като баща нищожество е като инженер 6
58
2
 
4
 
! Отговори
Сатира преди 3 години
Баш тука ли ще го направят този център, в България ? От къде толкова специалисти, ИТ-та, инженери, дизайнери ? Най кадърните работят в чужбина.
57
0
 
5
 
! Отговори
man преди 3 години
доста безопасно изказване, наистина може и да отвори такъв център, но може и да не отвори. Практически може да каже, че шансът е 50% :)Празнословци.
56
1
 
10
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Една...развърната панаирджийска...шатра в Банкя за 10 милиона евра ще свърши работа като...развоен център за Фоксваген.Да не забравят да сложат и 2-3 маси с брошури с речи на Росен;всичките му са...убави.
55
2
 
12
 
! Отговори
ЛУД преди 3 години
РОСЕНЕ УТРЕ ЩЕ ВАЛИ ЛИ ЗА ЕДИН ПРИЯТЕЛ ПИТАМ
54
1
 
6
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
Ха ха ха има хора които искат да им казват, че са тъnи и "втора ръка"! И после се сърдя когато западняците ги възприемат точно така!
53
1
 
17
 
! Отговори
Българин преди 3 години
И Плевнелиев имал нощно шкафче
52
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименПлебса си харесва *** и мутри, а такива като Филип Димитров, Плевнелиев или Христо Иванов говорят умно, скучно, без пиперлив изказ и няма как да ти харесат докато си пиеш ракията.
51
20
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единственият адекватен и наистина интелигентен Президент заедно с Петър Стоянов до момента в България...
50
8
 
4
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
Господин Плевнелиев ни казва, колко сме талантливи и успешни, а "Зеленият пъпеш" ни повтаря, че сме най - бедните, лъгани, манипулирани... Ясно се вижда къде е разликата!
49
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Народа трае Бойко и Гешев да тарашат Българина
48
5
 
17
 
! Отговори
Иван Козарев-Балкан преди 3 години
Винаги съм смятал Роската за завършен и.д.иот! С всяко глуповато и безсмилено хилене и смеховки, все повече се убеждавам в това! А журналята от една нищоговорене му стъкмиха цяла статия. А статията можеше да има следното съдържание: Хахахахаха, хахахахаха, хахаха и т.н. Ние щехме се сетим за кой е писана;)))
47
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще инвестират VWв нощни шкафчета на Гешев и Бойко!Едва ли !
46
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато другите герберасти се правят на луди, този не се прави.
45
12
 
15
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
Силата на България е в ТАЛАНТА на хората и на това, че вече имаме подобни успешни центрове, заяви още той.Благодарим Ви господин Плевнелиев, че вдъхвате самочувствие и кураж на всички българи. Защото имаме нужда някой да ни напомня, че ние сме хора "първа ръка".Само заради това сте достоен за уважение!
44
2
 
11
 
! Отговори
Българин преди 3 години
VW ще инвестират в нощното шкафче на Бойко Борисов
43
2
 
16
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Къв VW ,Бойко и Гешев с каскета си правят каквото си искат в България, а народа си трае !
42
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледам снимката и виждам: някакъв разказва нещо смешно на една блондинка, а тя милата го гледа с поглед който сякаш казва - сигурен ли си или се майтапиш и с това приказката свършва до тук. Спете спокойно деца, лека ноооощ!