Борисов към Тръмп: Пандемията показа необходимостта от здрава връзка!

Премиерът поздрави президента на САЩ за Деня на независимостта
Обновена: 4 юли 2020 17:30 | 4 юли 2020 15:01, Веселина Йорданова
106
Борисов към Тръмп: Пандемията показа необходимостта от здрава връзка!
Кадър от посещението на Борисов в САЩ през ноември 2019 г. Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов изпрати поздравителен адрес до президента на Съединените американски щати Доналд Тръмп по случай Деня на независимостта на САЩ – 4 юли.

"Безпрецедентните предизвикателства, породени от пандемията, за пореден път демонстрираха значението и необходимостта от здрава трансатлантическа връзка в световните дела", отбелязва българският премиер в писмото си до американския държавен глава.

Борисов акцентира, че в един свят, в който устоите на почиващия на правила международен ред са поставени на изпитание, отношенията между България и САЩ на съюзници, партньори и приятели са надеждна основа за по-нататъшното задълбочаване на двустранните връзки.

"Позволете ми да изразя също лична признателност за безрезервната подкрепа, която Вашата страна ни оказва в условията на глобалната пандемия от коронавирус", посочва още министър-председателят в поздравителния адрес.

Премиерът Борисов допълва, че в резултат от ползотворната му среща с американския президент във Вашингтон през ноември 2019 г., в отношенията между България и САЩ бе внесен осезаем импулс. "Знаково за тази качествено нова динамика бе успешното провеждане на първата сесия на Стратегическия диалог между България и САЩ на 8 януари 2020 г. в София. Диалогът, по своята структура и съдържание, издигна стратегическото ни партньорство на качествено ново равнище", пише Борисов в писмото до Тръмп.

В поздравителния адрес се отбелязва още, че продължава активната съвместна работа в приоритетни области на взаимен интерес като сигурност и отбрана, борба с тероризма, търговия и инвестиции, култура, образование, задълбочаване на връзките между двата приятелски народа, енергийна сигурност и енергетика, включително по линия на повишаване на енергийната независимост на България посредством диверсификация на енергийните източници и маршрути.

"Искрено вярвам, че заедно можем и следва да продължим да надграждаме постигнатото до момента с оглед на разгръщането на пълния потенциал на двустранните отношения", пише още в писмото на българския премиер, в което той поднася най-сърдечни пожелания за крепко здраве, успех и благоденствие към президента на САЩ, семейството му и към целия американски народ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
2
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Боко е ***!!!
81
0
 
1
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Слава на БКП!!!!!
80
0
 
1
 
! Отговори
Д.Йолов преди 3 години
Има йерархия,която умните и интелигентни хора спазват стриктно.Президент поздравява колегата си от Н-ската държава,защото те по ранг са равни,те са държавните глави на своите държави.Да тичаш да се ръкуваш с Тръмп и после да парадираш със снимката,е унижение бих казал аз.
79
0
 
1
 
! Отговори
4-тата част преди 3 години
До Анонимен 89Световния ИМПЕРИАЛИЗЪМ е измислен от СЛЪНЦЕТО там от където са крадели евреитеУт-Написим в превод:ДЕН и НОЩ е преживелият потопа в ШумерЦар на Ур вдъхновен от сходството с *** се самопровъзгласил за ИМПЕРАТОР на ЦЕЛИЯТ СВЯТОпозицията веднага го хванала в "Богохулство" и го разгромила с помощ и от НОЩА то ест с ***-НАПИСИМГнилото на Дания е че е на п-ов ЮТ от където англи,сакси завладяват Британия24 юни,пардон 24 февруари Глобал Мулти-Култи Слънце-Империя ама КРАХ
78
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбирам под какво ББ разбира "здрава връзка", но президентът на САЩ е крупен бизнесмен, мултимилионер, и ще предпочте връзката да бъде скрепена с пари за лекарства и серум срещу Ковид-19. Нали БГ премиерът не смята, че Mr Trump е наивен? Другото би било грешка. В крайна сметка в шкафчето в спалнята в Бояна имаше около 500 хил.евро.
77
0
 
3
 
! Отговори
3 част преди 3 години
Не съм против аристократите а само НАБЛЮДАВАМУж десния Монархист и Аристократ на 21 век е изцяло ПАСИВЕН ХОМОСЕКСУАЛИСТПобъркаха ги от секс в дирниците тези пасивногей-монархоаристократи на 21 век а те го играят циркаджийската като крайно леви комунисти като ку-куто Симеон СакскобурготскиРазликата е че Тръмп има ЧЕСТ и ДОСТОЙНСТВО да защитава Бизнеса и Милиардерите а монархо-аристокрацията е *** без моралРобство,Расизъм не са ли родени от Монарходържавите?А нямат кураж и за защита
76
1
 
2
 
! Отговори
А не е ли така-2част преди 3 години
Десният Политик ТРЪМП е бизнесмен и милиардер и защитава правото на американеца чрез работа и бизнес да ЗАБОГАТЯВА но НЕ е аристократЖивковиста Бойко от Банкя по конституцията на червената му БКП би трябвало да натика всичката западноевропейска аристокрация в Гуантанамо по обвинения в лентяйство,безделничество и източване на бюджета в големи размериХърватските хитлеристи взривиха Статуята на Свобода в САЩ и сега от там Чернокожите подражават на ....Хитлер и сиеПарадокс или ГРОБ на Запада
75
0
 
3
 
! Отговори
А не е ли така? преди 3 години
Жана Дьо Арк се е подвизавала около 1400 г. като е ПЪРВАТА ФРАНЦУЗОЙКА и се съмнявам да е имало други французи тогаваВ Англия и Лондон аристокрацията е говорила само на ФРЕНСКИ/като в Руската И./ и започват ВЪТРЕШНАТА стогодишна гражданска АРИСТОКРАТИЧНА война заради пренебрегнат претендент за Монарх на континента от ОстроваТРЪМП е ДЕСЕН МИЛИАРДЕР и се ЗАЩИТАВА защото е с БИЗНЕС ПРИНОС за СВЕТАМонархоаристокрацията на 21 век е на СОЦИАЛНИ като чернокожи и муслита то ест ВИРУС без принос
74
5
 
2
 
! Отговори
Радеф преди 3 години
Да ама аз го поздравих пръв !
73
2
 
10
 
! Отговори
Виц на деня преди 3 години
Бойко към Тръмп: Поздрави от СофияТръмп отговаря: С артистки не се занимавам, освен това е доста остаряла вече.
72
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Иска да му стисне мускула но е неприлично пред камерите и е решил да се задовoли само с трицепса
71
4
 
7
 
! Отговори
GFR преди 3 години
ТУКА БАЦО КАЗАЛ СПАСИБА ГАЛЯМА НА АНГЛ......АБАУТ !.....
70
4
 
7
 
! Отговори
Barba Ganios преди 3 години
.dobre ,che ne e zapochnal da go stiska po vrata ...che ohranata na Tramp shte go e prosnala po oci !!! Obarvach I muchasht na nepoznat "angliiski " !!!
69
5
 
2
 
! Отговори
GFR преди 3 години
До Анонимен ШИ ТИ ДАМ КУГА МЕЛАНИТА ЛИТНЕ.....
68
5
 
7
 
! Отговори
GFR преди 3 години
ГЛЕ ***......БАЦО Е БУЛГАРСКИЯ ТРУМП....А ТРУМП Е АИМЕРИКАНСКИЯ БАЦО.......КОМПРЕНДЕ ?.....
67
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С какво са допринесли САЩ за България по време на пандемията, че им благодари шефът? Помня само, че резнаха кръвопиеца СЗО.
66
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоа освен руски други чужди езици не знае и само ни излага по СветаЗа тва и на международни Събития никой не иска да говори с него щото знаят че не разбира английски
65
2
 
8
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Боко...поздравявал Тръмп.Съмнявам се...секретарите на Тръмп да са му...поднесли Поздравителния...адрес.Не е изключено ако направят...това,Тръмп да се...обиди и да бъдат...низвергнати от президентската администрация,а сега без...работа в Щатите не е лесно.
64
5
 
16
 
! Отговори
Наблюдатели от ЕU преди 3 години
Тръмп дори не знае на кой континент е България.И той също не се интересува от това.
63
5
 
24
 
! Отговори
jvg преди 3 години
Аз лично тоя не го смятам за свой премиер министър, който е гласувал за него, или си е продал гласа, да му бере срама. За мен България няма премиер.