Борисов към Тръмп: Пандемията показа необходимостта от здрава връзка!

Премиерът поздрави президента на САЩ за Деня на независимостта
Обновена: 4 юли 2020 17:30 | 4 юли 2020 15:01, Веселина Йорданова
106
Борисов към Тръмп: Пандемията показа необходимостта от здрава връзка!
Кадър от посещението на Борисов в САЩ през ноември 2019 г. Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов изпрати поздравителен адрес до президента на Съединените американски щати Доналд Тръмп по случай Деня на независимостта на САЩ – 4 юли.

"Безпрецедентните предизвикателства, породени от пандемията, за пореден път демонстрираха значението и необходимостта от здрава трансатлантическа връзка в световните дела", отбелязва българският премиер в писмото си до американския държавен глава.

Борисов акцентира, че в един свят, в който устоите на почиващия на правила международен ред са поставени на изпитание, отношенията между България и САЩ на съюзници, партньори и приятели са надеждна основа за по-нататъшното задълбочаване на двустранните връзки.

"Позволете ми да изразя също лична признателност за безрезервната подкрепа, която Вашата страна ни оказва в условията на глобалната пандемия от коронавирус", посочва още министър-председателят в поздравителния адрес.

Премиерът Борисов допълва, че в резултат от ползотворната му среща с американския президент във Вашингтон през ноември 2019 г., в отношенията между България и САЩ бе внесен осезаем импулс. "Знаково за тази качествено нова динамика бе успешното провеждане на първата сесия на Стратегическия диалог между България и САЩ на 8 януари 2020 г. в София. Диалогът, по своята структура и съдържание, издигна стратегическото ни партньорство на качествено ново равнище", пише Борисов в писмото до Тръмп.

В поздравителния адрес се отбелязва още, че продължава активната съвместна работа в приоритетни области на взаимен интерес като сигурност и отбрана, борба с тероризма, търговия и инвестиции, култура, образование, задълбочаване на връзките между двата приятелски народа, енергийна сигурност и енергетика, включително по линия на повишаване на енергийната независимост на България посредством диверсификация на енергийните източници и маршрути.

"Искрено вярвам, че заедно можем и следва да продължим да надграждаме постигнатото до момента с оглед на разгръщането на пълния потенциал на двустранните отношения", пише още в писмото на българския премиер, в което той поднася най-сърдечни пожелания за крепко здраве, успех и благоденствие към президента на САЩ, семейството му и към целия американски народ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
10
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Не повярвах на коронавируса още от самото му начало. Раздуха балоните до спукване. Още нямаше заразени в България и се започна с лъжите. Апетитът идва с яденето колкото повече повярваха в това нещо хората, толкова повече властта лъжеше, че умират хора и се заразяват и толкова повече мерки вземаха.
41
1
 
9
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Това за крепко здраве, успех и благоденствие "и към целия американски народ" - включва и всички гадове, и *** там, бре...
40
1
 
5
 
! Отговори
АНТИ преди 3 години
В Щатите защитават частната си собственост с оръжие.В бегето кога ?!
39
4
 
12
 
! Отговори
Спеца преди 3 години
Борисов , нали си е просто момче от Банкя , пак са го наврели между шамарите !Такава тънка подигравка , че САЩ не се справят с вируса , а малка България е горе - долу "добре" е шамар за Тръмп , който няма да се забрави и Борисов ще си го отнесе!Баце , Баце , кой те насажда все на пачи яйца , да не е Станишев?
38
0
 
3
 
! Отговори
Буржоа преди 3 години
Ми ни знам!
37
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То няма армия,а то генерал до генерала.Срамота!По тая логика в щатите всички са генерали,защото им е разрешено оръжие и всеки държи пищов до главата.
36
4
 
7
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 3 години
"Безпрецедентните предизвикателства, породени от пандемията, за пореден път демонстрираха значението и необходимостта от здрава трансатлантическа връзка в световните дела"Какво е имал предвид лирическият герой? То ясно, че Борисов не го е написал, но какво по дяволите значи това?
35
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На снимката сякаш Тръмп се чуди - а?!? кой е пък тоя нахалник? Дали да викам охраната или сам ще се махне?
34
7
 
2
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
Тръмп дали знае какво е това България?Е "Зеленият пъпеш" трябва да е "подгрял", за истинският генерал!
33
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От тази ,,здрава'' връзка се родиха ,,американските ''тецове и даването на милиарди за нещо което го няма ,а в зората на ,,демокрацията'' и прочутата помощ от американска царевица .
32
3
 
5
 
! Отговори
Капиталист преди 3 години
Да си внесем мигранти да ни чистят София за 200 лева заплата.
31
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бай Тоше "селянинът от Правец" хващаше самолета за Москва и без никаква уговорена среща влизаше направо при първия в Кремъл.
30
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тоя банкянски комунист връща ленинските съботници в софия да плащаш данък и сам да си чистишнаглостта и лаомията му нямат край з за мозък да не говоримс баща служител на мвр - едвам са го добута ли до пожарникарския курса на американците винаги такива безмозъчни нарциси са им нжни
29
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп дали знае какво е това България?
28
3
 
6
 
! Отговори
българин преди 3 години
Велика световна клоунияда! Това е днешната коронка! В света всичко е политика! А иначе нашето бивше борче.Е готов и обувките му да разцелува ,на тоя задокеански лакей.На хората в сянка там! Цирк пред цял свят! А вие им вервайте рая покорна! Пуснаха ви едно вирусче и сте готови за Още 10 г поне на пред! -:)
27
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И Ф-35 да купим - вече е късно, няма полза. Няма да могат дори да излетят.
26
4
 
16
 
! Отговори
полковник Петров преди 3 години
Защо не ни трябваха Ф-16 ??? Руската противовъздушна система (установка)на камиони С-350 без проблеми отблъсква и унищожава при нападение от 24 самолета едновременно и то ги унищожава при нападение от всички страни!!! Така че би било по разумно да получиме от Руската армия поне 3-4 такива подвижни установки...А поддръжката и експлоатацията на "Грипен" е в пъти по евтина и ефективна!!!
25
4
 
7
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Така е, защото коронавирусът е политика, а тази политика е подчинена на САЩ. В реалния живот няма такова нещо. Ако имаше такъв вирус, досега всички да сме пукнали. Доста добре се инсценира всичко и се имитира, че има смъртоносен вирус. Няма как да повярвам на такава простотия.
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако няма дружба няма нито въздух, нито слънце - ще има бомби, както в Сърбия. А и в България пускаха бомби през ВСВ.
23
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българо-американската дружба е като слънцето и въздуха за всяко живо същество.