Лондон съветва британците: Пазете се от протести, джебчии и таксиджии в България

Подобна информация има и за други държави
29 авг 2020 07:52, Елка Василева
82
Лондон съветва британците: Пазете се от протести, джебчии и таксиджии в България
Скрийншот: Сайт на британското правителство

Протестите, джебчиите и таксиметровите шофьори в Слънчев бряг - за тези три опасности британските власти предупреждава гражданите си, които планират пътуване до България. Това става ясно от официалния правителствен уебсайт на Обединеното кралство в секцията „Съвети за пътуващите в чужбина“, предаде bTV.

Подобна информация има и за други държави, като целта е британските поданици да са запознати с какви проблеми могат да се сблъскат при евентуално пътуване.

За България се уточнява, че има рестрикции, а полетите са ограничени. Пише, че британците не подлежат на карантина, но при връщането си във Великобритания подлежат на 14-дневна самоизлоция.

Протестите в България

Британските власти обръщат специално внимание на антиправителствите протести у нас и предупреждават, че те трябва да се избягват, защото може да се стигне до ескалация на напрежение. Посочват, че демонстрации се провеждат най-често в центъра на София и около сградата на Президентството.

Джебчиите

Обръща се специално внимание на джебчиите и честите кражби на чанти в големите градове и морските курорти. Предупреждават, че подобни инциденти се случват в автобуси, влакове и оживени улици. "Наблюдава се увеличение на кражбите в автобуса от Несебър до Слънчев бряг", допълват британските власти.

Таксиметровите шофьори

Британските власти посочват, че редовно получават сигнали за грабежи и лошо отношение към туристите от таксиметровите шофьори в Слънчев бряг. Предупреждение има и за такситата на Летище София, като се посочва, че част от тях не са лицензирани и имат завишени цени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
1
 
1
 
! Отговори
Камен преди 3 години
Британците трябва да се пазят от протестиращи за не ги ползват като ги карат да снимат видео в фейсбук , не знам защо правителството не прави нищо срещу протестиращите , не може терористи да пречат на хората да се придвижват с трудности в града , натякват несигурност в гражданите
74
9
 
0
 
! Отговори
V преди 3 години
С две думи избягваите бойкоборисия щото в тая държава прокуратурата се занимава с политика а не с престъпници.
73
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
трябвало е да кажат и някоя хубава дума покрай всичката помия, да не ги отказват съвсем скрунджърсите от почивка, примерно ако си пръснат аналноото оотверстие им го закърпват бързо и професионално - справка - филма "какво се случва в слънчев бряг" на ББС - 2014г (тубатаа)
72
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По добре да ги предупреди заради простачите
71
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прави са.Изключително точни са.Не е било удобно да напишат,че устно хората получават инструкция точно коя таксиметрова фирма да ползват, за да не ги измамят.
70
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
прави са да предупреждават, но и в Англия е същото. поне 30% от таксиджиите им са бивши затворници и наркомани, имат си и родни, английски крадци, само че те основно крадат от магазини, не от хора. не си мислете, че всички англичани са лордове в имения.
69
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 68ПРОТЕСТИРАЙТЕ, да видим колко сте.Ето, нали казваш, че някой агитира да не протестирате. ПРОТЕСТИРАЙТЕ.А после и ГЛАСУВАЙТЕ, за да нямате оправдание да ревете още 4 години, че пак Боко е на власт, защото някой си нещо ....:))))))
68
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ходят на почивка в Ямайка,Куба,Барбадос,Мексико,Шри Ланка,Египет и т.н.Там стоят в затворени комплекси,отдалечени от местните,част от които са трафиканти,сводници и всякакви криминални елементи.
67
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наближава 2 септември.И всичкото *** тук Герберски агитира хората да не протестират за да ни клати Още години овчарчето яко филийки с мас.-:) Тая няма да стане деца! Иска не иска ГЕРБ си тръгва след 2 септември! Пръта вече ще играе! То бива алчни за власт ама тяхното е извън пътя вече! Рано или късно всеки си тръгва от властта! Времето им настъпи и на тях! ОСТАВКА и избори!
66
1
 
10
 
! Отговори
Киро преди 3 години
От нищо нещо новини - такива съвети има за всички държави.Джебчиите и таксиджиите са еднакви навсякъде
65
8
 
15
 
! Отговори
Иво преди 3 години
До нищо добро няма да ни доведат размирици на 2 септември.А блокиране на крастовища само създава негативизми.
64
12
 
14
 
! Отговори
АЛФА ТВ преди 3 години
Току що гледах някакъв платен льольо по рушката атакистка телевизия Алфа ТВ, как реди опорна точка след опрна точка с пропаганда за Рушия. Името на тоя предател е Пламен Пасков. Интервюираше го друг предател Сидеров. В България има официални канаи на руската пропаганда, които САМО ТОВА бълват и го рпавят по безпардонен начин, с лъжи и с език тчно като този използван от троловете тук.
63
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До малииДолна рушка подметка. Като толкова са ти мили руснаците, защо не си поканиш някой у вас? Да видиш какво значи стихотворението за Ваня.
62
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално е да им казват да се пазят от "протести", че току виж я Черепа я Маджо им поискали пари за "участие".
61
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Решетников/ радев е руски агент, проводник на корупцията на руската мафия в Бг- няма приватизационна " сделка" с руско участие, която да не е корупция! Ами вижте и " руските енергийни проекти" до един са под санкции на ЕС и САЩ!!!
60
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как може да се излагате и да паднете толкова ниско да пишете такива статии. Жалка картина сте.
59
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Президента Радев е прав..................100 %...................мафията да се маха от властта!!
58
10
 
7
 
! Отговори
До малии преди 3 години
Най - отрицателна за България е ролята на двете стари европейски империи................Великобритания и Франция..................лошо, че и на съседи не случихме.................особено на юг..................има две долни, гадни и мръсни племена, които мразят България и работя срещу нас .............................турци и гурци!!!
57
8
 
19
 
! Отговори
До малии преди 3 години
Може и 100 минуса да ми дадете, но никой не ми каза , коя от тия 5 държави е направила нещо добро за България???Англия, Франция, Германия, Турция и Гърция??Аз говоря с факти, а вие само давате минуси ................селяни прости!!!
56
10
 
10
 
! Отговори
До малии преди 3 години
Ролята на Русия е по-скоро положителна.........................в 90 % от случаите в историята руснаците са ни помагали....................е, да, те подкрепят повече Сърбия, отколкото България, но затова има други причини!!!