Задържане на вода - как да се справите?

Пийте повече течности и намалете солта
21 сеп 2020 23:30, Екип на Tialoto.bg
8
Задържане на вода - как да се справите?
IStockphoto

Задържането на течности в тялото не е шега работа. То може да издава здравословен проблем (нарушена бъбречна функция, метаболитни смущения или хормонален дисбаланс например), а освен това се отразява и на вашето самочувствие, тъй като веднага мести стрелката на кантара и кара дрехите ви да отеснеят.

 
Хубавото в случая е, че не трябва да се консултирате с лекар, а само можете да се справите с проблема. За целта започнете да правите следното:

Яжте повече цитруси
 
Цитрусите – най-вече лимоните – помагат за намаляване на подуването и са естествен диуретик, който изкарва водата от тялото. Но не трябва да прекалявате с тях, тъй като водят до алергии. Препоръчително е да ядете цитруси най-късно 4 часа преди лягане.
 
Взимайте контрастен душ
 
Редуването на топъл и студен душ по време на едно къпане засилва циркулацията на кръвта и лимфата и подобрява изхвърлянето на ненужната течност.

Вкарайте повече протеини в диетата си
 
Голяма роля при превенция от задържане на течности е храната. Включете повече протеини в режима си, тъй като въглехидратите имат обратен ефект. Избягвайте рафинирани захари – сладки, шоколади, също така хляб и паста.
 
Още съвети за предотвратяване задържането на вода в тялото четете в Tialoto.bg 
 
Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
1
 
! Отговори
ПорЦелан преди 3 години
Като усетиш че не можеш да дишаш - значи си задържал достатъчно вода и отгоре. Нарича се сърдечна недостатъчност. Оправя се с лекарства. Всичко останало са глупости.
5
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да се махне водата трябва да се отслабне. На 1гр въглехидрати се залепва 3г вода. Просто яжте чиста храна, а не цял ден тесто и сладко овце. Най смешно е да гледам дебелаци по цял със огромни шкембета. Иначе бедни били и гладни. Прасета.
4
1
 
5
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
Па не мое ракията да държим така, че паре се дават, за пycтината
3
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Задържаш вода, задържаш... колко да задържиш?Сега, ако два литра отгоре са ви критични... то където 100 кила, там и 102... да ви кажа няма особена разлика. Визуално. Задържайте на воля.На стероиди водната задръжка я надхвърли пет кила, я не. Най се кефя някоя 70 кила като ми каже *** аз съм задържала вода. Кво, иначе си 69 кила ли? Супер разликата, вдигна ми се в очите.
2
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама от бирата само се пикае. Затова водата е над всичко.
1
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бира!! Пикаеш си и ти олеква.