Посланик Митрофанова: Русия създава, не разрушава

Руските войници и българските опълченци са воювали рамо до рамо
109
Посланик Митрофанова: Русия създава, не разрушава
Снимка: Посолството на Русия

Освободителната война доказва, че задачата на Русия е да създава, а не да разрушава. Това заяви в обръщение по повод националния празник на България новият посланик на Руската федерация у нас н.пр. Елеонора  Митрофанова. Това е нейна първа публична изява.

Още по темата

„Подвигът на руските войници и българските опълченци, воювали рамо до рамо за държавността на България, ни позволява да кажем, че това е наше общо наследство, обща победа, общ празник“, подчерта тя и призова за „сътрудничество в духа на взаимно уважение и равностойно партньорство“.

Посланик Митрофанова коментира, че „днешния празник е константа в българската история и тази величина не зависи от каквито и да е политически предпочитания“ и сподели, че за освободителните борби на България знае от лекциите в института за международни отношения в Москва.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още по темата: посланикРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
1
 
! Отговори
Пеко преди 3 години
До АнонименТова е отговор на нашата политика,дадохме наши бази и летища на тяхния враг и сме в алианс с него.Въпреки това те първо на нас предложиха южния поток но БОКО послуша батето от САЩ и не го прие.
89
0
 
3
 
! Отговори
Пеко преди 3 години
До АнонименДа те попитам че не мие ясно кои са демократите..САЩ ??? които изтрепаха милиони индианци и още толкова африканци.Германия???Колко милиона евреи и други умряха по лагерите им.Англия???Франция???Испания???Португалия с десетките си колонии от които продаваха роби.Да Русия не са демократи не се правят на такива.Тза кои демократи говориш,подсети ме.
88
0
 
1
 
! Отговори
Пеко преди 3 години
До АнонименПърво катун в БГ не са държали за разлика от САЩ които имат база,летище така че не пиши глупости.
87
0
 
0
 
! Отговори
Пеко преди 3 години
До АнонименЧети преди да дрънкаш глупости .https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B0%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%84%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D0%BC%D0%B8%D1%80%D0%B5%D0%BD_%D0%B4%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80
86
0
 
1
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
До Анонимен 81Пий си хапчетата,не говори измислици.
85
1
 
0
 
! Отговори
Димитров преди 3 години
Да се чете Димитров до 85, а не Димитров 85
84
3
 
2
 
! Отговори
Димитров 85 преди 3 години
Комуниста род и родина няма, той има партията.Няма как същество продало се за рубли да бъде патриот и родолюбец, да чете историята по документи и исторически факти, то може само да лъже, но не да се ограмотява!Колкото до лицемерната другарка посланичка / като всички други посланици - без изключения/ ще пее песента на товарищ Путин, иначе при Борис Немцов
83
1
 
2
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 3 години
До 85:Не просто "Дура", а Дура НАБЫТАЯ.
82
2
 
1
 
! Отговори
За стихотврението преди 3 години
До АнонименТова крайно бездарно написано стихотворение на е на Вазов, а на някой съвременен и нещастен гербер, заблудил се, че го бива да пише поезияВ момента в Бг свободата на словото е на по-ниско ниво от при соц-а, но затова пък свободата на лъжите процъфтява, особено в това презряно сайтче! Как не ви беше срам и на Вазов да посегнете
81
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Репарация за 1СВ е трябвало да плащаме до 1958г., Защото не сме си плащали ни запорират заемите от световните банки. Това е поводът да се даде злато на Съветския съюз, който се разплаща от наше име на Лондонските банки кредиторки.Не разбирам настървението на някои българи срещу Русия.Има една еврейска поговорка:Голям грях е да направиш зло на човек, който ти е помогнал.Детските пакости на нашата нация в зряла възраст са по-скоро умствена ретардация.
80
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защото нещо ви пречи Русия, да ви припомня, че на германците баща и син Фердинанд и Борис 3 дължите двете най-тежки национални катастрофи в най-новата българска история.
79
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китайците са казали:Не можеш да влезеш в една и съща река два пъти.Това е поетичен изказ на факта, че времето е еднопосочен вектор.Това, че два века средновековна България е била в разцвета си и е била най-мощната империя на Балканите, не означава, че ни се полагат во веки веков въпросните земи.Все едно Римската империя да се полага на Италия или Османската империя да се полага на Турция.Има нещо много гнило в българския манталитет.
78
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
1916г. Царство България заедно с турските войски напада Румъния.Царство България избира да е на страната на Тройния съюз и заедно с Турция, драги ми сънародници, напада с имперски апетит под патриотичен предлог съседни Румъния и Сърбия.Много се извинявам, но докога историята ще я четете като дявол Евангелие?!След 1СВ България изпада в тежка национална криза, както и след 2СВ, когато отново е в ролята на окупираща сила.Репарации сме плащали през цялата си нова история.
77
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г. Раковски, Л. Каравелов, В. Левски, Хр. Ботйов, А. Кънчев, П. Волов, Г. Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския." -из предисловие към брошурата на Георги С. Раковски "Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите", 1886 г.Захари Стоянов
76
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако попиташ някой нов софиянец: Кой цар е на коня срещу стария парламент, какво ли ще отговори?!Въпросният цар е взел лично участие в Освободителната за българите война.
75
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Иван Вазов (продължение) Вий някога знаме Христоворазвяхте за благо човешко строшихте ни игото тежко,а днеска ни носите ново! И пак не ви мразим (не крия:обича ви още народа);но любим и свойта свобода,стократно п любим я ния. За тоз кумир ние се биеми с чужд, и със близък упорнои няма ний врат да превиемпред никакво иго позорно! О, колко ви, братя, жалея!О, как би желал, братя клети,свобода и вам и за неякат нас да живейте и ***!1916
74
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Опростачването на нацията стигна до там, че да слушаме историята си преразказана на английски език тъй като Освободителната руско-турска война се изучава във висшите военни училища по цял свят.Пак е добре, че някъде се изучава нашата история.
73
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И Иван Вазов, заклетия русофил, накрая е прогледнал!
72
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Иван Вазов, На руските воиниО, руси, о, братя славянски,защо сте вий тука? Защо стедошли на полята балканскинемили, неканени гости? Желали би вас възхитенида срещнем со сълзи и с киткиНо идете вий настървени,на грозни зовете ни битки! Желали би вас да прегърнеми тоз път сърдечно, горещо.Но взорът ви свети зловещоКак ръце сега да разгърнем? О, руси! Аз друг път ви славяхза подвиг велик и чудесен,високо ви лкът поставяхвъв мойта душа, в мойта песен! Вий някога знаме Христоворазвяхте за благо човешко стр
71
5
 
7
 
! Отговори
Знае се! преди 3 години
В България само и единствено туркофилите, тези чиито дядовци са опитвали нееднократно да забременеят от турци, сега са недоволни от това, че Русия ни е освободила от робството!