Русия сама по себе си трудно можела да се демократизира

Войната не можела да приключи бързо
16 авг 2022 21:30, Екип на Bulgaria On Air
35
Русия сама по себе си трудно можела да се демократизира

Путин призова Запада да забрави за опитите да "анулира" Русия - какво да очакваме от голямата мечка?

"Това показва опасенията, които имат руснаците. Няма как да се анулира, Русия си е един факт. Тя трябва да преживее някакъв път. Всички знаем, че Русия сама по себе си трудно може да се демократизира, защото тя е твърде голяма територия, твърде разнородна. Вътре има изключително сложна федерална структура с много автономни райони, области, републики. Те смятат, че винаги имат някакви врагове, които искат да ги унищожат", заяви международния анализатор Илия Лазаров в студиото на "Денят ON AIR".

Според него страхът в природата на човека е защитно средство за оцеляване, но когато той стане доминиращ, прераства в параноя. Лазаров смята, че това изказване е провокирано от "затлачването" на войната в Украйна, защото демократичният свят подкрепя Украйна, но и тя реагира неадекватно в някои ситуации.

"Войната си има своята логика – едните искат да напреднат, другите искат да ги спрат и по възможност да ги върнат. Когато това не може да се случи дълго време, се стига до някакви позиционни боеве и в един момент се стига до някакъв вид примирие", твърди гостът пред Bulgaria ON AIR.

Неговото мнение е, че Путин е създал твърде големи очаквания и това му е проблемът, затова в момента се търсят варианти. В тази връзка са създадени и спекулациите, че е болен. Не бива да се анализира държава като Rусия от гледна точка на една личност, а трябва да се търси глобално решение.

"Това не е война, която може да приключи бързо. Стигне ли се до каквато и да е ядрена война, светът се променя драстично. Трябва да се намери елегантният дипломатически вариант, защото една груба загуба на Русия, означава разпад", смята Лазаров.

Той коментира и кризата с газа, като каза, че проблемът с "Газпром" е дали той е надежден доставчик.35
Още по темата: РусияЛазаров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия има свой път, своя съдба, ние не се нуждаем от Запада. Русия винаги е била, има и ще бъде, независимо как Западът иска нейния крах, самият Запад ще умре
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е, демокрацията в България по-добра ли е? най-бедната държава в европа, но демокрация. трябва ли ни
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
какво е демокрация на запад: хомосексуализъм, смяна на пола, родител номер 1,2,3, брадати жени, мъже в поли - имаме ли нужда от това?
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А защо решихте, че Русия иска и трябва да се демократизира?
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Западът винаги е бил враг на Русия, във всички времена
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
защо ни трябва демокрация? какво му е хубавото Нямаме демокрация и не ни трябва. ние си имаме свой път, свой път, не ни трябва вашата извратена демокрация.
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия сама по себе си трудно можела да се демократизира " колонизира ". Не не може да се колонизира . Колонизират се малки държави като България с продажни и корумпирани управници и неуки егоистични хора.
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А бе вие големите поддръжници на западналата демокрация, що не изпълнихте нареждането да се ваксинирате 4 - 5 пъти? Така ли поддържате демокрацията ?
20
0
 
7
 
! Отговори
***** преди 1 месец
Единственото искане на Колективния Запад към Русия , за да бъде призната за Демократична страна , било да бъдат легализирани еднополовите бракове и всяка година да се провежда Прайд на площада пред Кремъл . Тогава на всички русофоби щяло да им бъде наредено да пишат хубави работи за Русия и да я обичат , както сега не спират да показват любовта си към Украйнските руснаци.... Само България настоявала за още едно допълнително условие : - Да има банани. Винаги и по всяко време.
19
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Правилно, руското общество винаги е искало да има цар-батюшка. Главен государ. Всевластник. Такава им е психиката. Те винаги са се чувствали като крепостни.
18
0
 
5
 
! Отговори
Alex преди 1 месец
Аз не пия с бай Илия! :)
17
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ми ние като се демократизирахме ,кво постигнахме ,корупция,кражби,бедност,наркомания ,проституция, все добродетели на демокрацията
16
14
 
8
 
! Отговори
Руските орки преди 1 месец
Ще изядат големия пердах и после ще се демократизират.
15
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дайте му още две ракии на човека! Скрънзи стиснати!
14
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако приемат английския за втори официален език в империята, това ще е признак за демократизация.
13
6
 
9
 
! Отговори
Да преди 1 месец
Поредното пъпо шоу..
12
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Еепа Бг нали се демукрадизира и ко не остана нищо и никоий от нея .хак вие
11
7
 
6
 
! Отговори
Европеец преди 1 месец
До някой. Хе-хе, така и ще си останеш с яловите прогнози. Нито ще гладуваме, нито ще студуваме. Само стой и гледай. И сме ви свикнали от 70 години да ни сривате "гнилия" запад.
10
14
 
7
 
! Отговори
Западняк преди 1 месец
Никой на запад не иска нито да унищожава, нито да демократизира русия. Зомбираните руснаци с промити съветски мозъци си живеят още в 1945. Да си карат така самодостатъчни колкото и както искат, просто да не се бъркат на другите.
9
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия си е добре . За българския нагъл дърт ченгеджист 15 години са му малко за основен документ а на фесове и ромове го дава дори срещу фалшиви дипломи . Дърт ченгедисти са окуражавали душманите ми дърти с техни задължения моя живот да искат . Ква демократизация ??? Сега аз ако не убивам ченгеджисти нагли дърти няма как да бъдат спрени дърт душмани да искат млади животи . Ква демократизация ? Дърт душмана замесен в тежки престъпления е на най яките ясли .

Спонсорирани публикации