Русия сама по себе си трудно можела да се демократизира

Войната не можела да приключи бързо
16 авг 2022 21:30, Екип на Bulgaria On Air
35
Русия сама по себе си трудно можела да се демократизира

Путин призова Запада да забрави за опитите да "анулира" Русия - какво да очакваме от голямата мечка?

"Това показва опасенията, които имат руснаците. Няма как да се анулира, Русия си е един факт. Тя трябва да преживее някакъв път. Всички знаем, че Русия сама по себе си трудно може да се демократизира, защото тя е твърде голяма територия, твърде разнородна. Вътре има изключително сложна федерална структура с много автономни райони, области, републики. Те смятат, че винаги имат някакви врагове, които искат да ги унищожат", заяви международния анализатор Илия Лазаров в студиото на "Денят ON AIR".

Според него страхът в природата на човека е защитно средство за оцеляване, но когато той стане доминиращ, прераства в параноя. Лазаров смята, че това изказване е провокирано от "затлачването" на войната в Украйна, защото демократичният свят подкрепя Украйна, но и тя реагира неадекватно в някои ситуации.

"Войната си има своята логика – едните искат да напреднат, другите искат да ги спрат и по възможност да ги върнат. Когато това не може да се случи дълго време, се стига до някакви позиционни боеве и в един момент се стига до някакъв вид примирие", твърди гостът пред Bulgaria ON AIR.

Неговото мнение е, че Путин е създал твърде големи очаквания и това му е проблемът, затова в момента се търсят варианти. В тази връзка са създадени и спекулациите, че е болен. Не бива да се анализира държава като Rусия от гледна точка на една личност, а трябва да се търси глобално решение.

"Това не е война, която може да приключи бързо. Стигне ли се до каквато и да е ядрена война, светът се променя драстично. Трябва да се намери елегантният дипломатически вариант, защото една груба загуба на Русия, означава разпад", смята Лазаров.

Той коментира и кризата с газа, като каза, че проблемът с "Газпром" е дали той е надежден доставчик.


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: РусияЛазаров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия сама по себе си трудно можела да се демократизира " колонизира ". Не не може да се колонизира . Колонизират се малки държави като България с продажни и корумпирани управници и неуки егоистични хора.
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А бе вие големите поддръжници на западналата демокрация, що не изпълнихте нареждането да се ваксинирате 4 - 5 пъти? Така ли поддържате демокрацията ?
19
1
 
7
 
! Отговори
***** преди 1 година
Единственото искане на Колективния Запад към Русия , за да бъде призната за Демократична страна , било да бъдат легализирани еднополовите бракове и всяка година да се провежда Прайд на площада пред Кремъл . Тогава на всички русофоби щяло да им бъде наредено да пишат хубави работи за Русия и да я обичат , както сега не спират да показват любовта си към Украйнските руснаци.... Само България настоявала за още едно допълнително условие : - Да има банани. Винаги и по всяко време.
18
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правилно, руското общество винаги е искало да има цар-батюшка. Главен государ. Всевластник. Такава им е психиката. Те винаги са се чувствали като крепостни.
17
0
 
5
 
! Отговори
Alex преди 1 година
Аз не пия с бай Илия! :)
16
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми ние като се демократизирахме ,кво постигнахме ,корупция,кражби,бедност,наркомания ,проституция, все добродетели на демокрацията
15
14
 
8
 
! Отговори
Руските орки преди 1 година
Ще изядат големия пердах и после ще се демократизират.
14
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дайте му още две ракии на човека! Скрънзи стиснати!
13
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако приемат английския за втори официален език в империята, това ще е признак за демократизация.
12
6
 
9
 
! Отговори
Да преди 1 година
Поредното пъпо шоу..
11
7
 
6
 
! Отговори
Европеец преди 1 година
До някой. Хе-хе, така и ще си останеш с яловите прогнози. Нито ще гладуваме, нито ще студуваме. Само стой и гледай. И сме ви свикнали от 70 години да ни сривате "гнилия" запад.
10
14
 
7
 
! Отговори
Западняк преди 1 година
Никой на запад не иска нито да унищожава, нито да демократизира русия. Зомбираните руснаци с промити съветски мозъци си живеят още в 1945. Да си карат така самодостатъчни колкото и както искат, просто да не се бъркат на другите.
9
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия си е добре . За българския нагъл дърт ченгеджист 15 години са му малко за основен документ а на фесове и ромове го дава дори срещу фалшиви дипломи . Дърт ченгедисти са окуражавали душманите ми дърти с техни задължения моя живот да искат . Ква демократизация ??? Сега аз ако не убивам ченгеджисти нагли дърти няма как да бъдат спрени дърт душмани да искат млади животи . Ква демократизация ? Дърт душмана замесен в тежки престъпления е на най яките ясли .
8
4
 
10
 
! Отговори
Някой преди 1 година
До до 4 А при вас съединители те всичко ясно. На зима с одеалото и ГМО ядене. Ама демократично
7
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обръщайте доларите в рубли братя, Русия ще победи Запада и рублата ще скочи до небето хахахахахаха
6
11
 
8
 
! Отговори
До 4 преди 1 година
То при вас рашафилите всичките велики неща все са в бъдеще неопределено време
5
4
 
11
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Още един спИциалист намериха на улицата. Газпром е ненадежден доставчик. Да така е. Те не плащаш а той спира газта. Я пробвайте с енергото. И той е ненадежден партньор. Като не си платиш и ти спират тока. Булгаргаз е надежден. Топлофикация София му дължи над 300 мил. лева но не и спрат газта.
4
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин се наслаждава на упадъка на ЕС. Сега ще си върне за разпада на СССР. Запада ще се разпадне икономически, също като СССР. Палачинката се обръща. Нека да видим как запада ще издържи на натиска от Китай, Русия, Иран, и още други държави.
3
0
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
До Анонимен......... Взима 300лв. заплата, а пенсия 180лв., бре :)))))))))))))))))))))))))
2
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия са обречени винаги да са в блатото. Дори малкото лидерче да го смени някой, той ще е същия