След историческата победа на Мароко: Размирици между фенове и полиция в европейски градове

Извършени са арести
Обновена: 7 дек 2022 07:15 | 7 дек 2022 07:12, Нели Христова
149
След историческата победа на Мароко: Размирици между фенове и полиция в европейски градове
Снимка: БГНЕС

Хиляди привърженици на националния отбор по футбол на Мароко излязоха по улиците на Великобритания, Испания и Нидерландия, за да отпразнуват историческата победа на тима им над отбора на Испания на Световното първенство в Катар.

Въпреки че във всички големи градове в Нидерландия и Испания бяха разположени полицейски части, за да предотвратят размирици, все пак се стигна до сблъсъци.

В Хага силите за борба с масовите безредици използваха шокови гранати срещу тълпата, след като фенове започнаха да хвърлят бомбички и фойерверки по полицейски патрулни автомобили. В Амстердам и Ротердам също има атакувани коли на силите на реда.

Основни булеварди бяха блокирани, вече има и извършени арести.

В Нидерландия има получени и сигнали за извършени грабежи, а видеоклипове в Телеграм показват как марокански фен изтръгва телефона на ръката на жена, снимаща празнуващите футболни запалянковци, и хуква да бяга.

В Испания стотици полицаи бяха разположени в центъра на Мадрид, Барселона, Аликанте и Гранада.

Още по време на мача привърженици на двата отбора се сбиха в бар в град Уелва.

След края му пък марокански фенове, събрали се на емблематичния площад Пуерта дел Сол в центъра на испанската столица, се сбиха помежду си.

Сблъсъци между фенове на северноафриканския тим и полицията имаше и в Катар още преди срещата да започне. По-късно организаторите обвиниха за случилото се привържениците без билети, които са се опитали да нахлуят насилствено на стадиона.

Същевременно празненствата по улиците на Франция, Италия и Великобритания преминаха спокойно.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
0
 
! Отговори
муспи преди 1 година
А евреите казват, че нищо особено не се е случило, и ако се вдига врява по тези марокански шеги, ще се приравнява с Отричането на Холококта!
91
0
 
4
 
! Отговори
Shark преди 1 година
Е, лъснаха двойните стандарти на ЕС и Шенген. Защо бият хората в Нидерландия, а? Значи там може, а тук не можем да си защитаваме границите даже от престъпници. Ай сиктир и ЕС, лаЙЙняна работа.
90
1
 
6
 
! Отговори
хаха преди 1 година
Рюте е доволен, това е Шенген!
89
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези "европейци" щом са много щастливи и се радват на победата на отбора на Мароко защо не ги натоварят и да ги върната в родината им да се радват там защо ще рушат европейските градове.
88
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега Гълъб Донев и журналисти от Фрог нюз да сезират Европейската комисия за насилието над мирни и хрисими мароканци от нидерладската полиция!!!! Да се започне НЕМЕДЛЕНО разследване на ЧЕРЕЗВИЧАЙНОТО произшествие!!!!! Аз казах!
87
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много акъл се дава в коментарите, но българите продължават да бягат на запад. Така че не се приеснявайте за европейците. Те ще намерят решение. Мислете как да ги стигнем, а не да се оплаквате, че не можете да си купите олио или че ви контролират с микрочипове.
86
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скоро, ако имаме късмет, ние европейците ще живеят в резервати във великия ислямски евро халифат.
85
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко много се радвам че ще си останат в Шенхен и накрая ще се разпадне и ЕС.Още имат да играят и представяте ли си като загубят кво ще стаа?И тези ще ми дават за пример?
84
3
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
95% искат да няма граници за това кой влиза у нас. Мароканци, Добре стe дошли в евроатлантическа българия!
83
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И ние ще отидем при тях?Правилно са преценили холандците че ще им развалим хаоса.Я глей колко им е хубаво!
82
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сатанистите им закараха войници да правят анархия.Тези бедни момчета от къде взеха пари да платят на каналджиите?Нас Господ да ни пази!
81
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И тези лигльовци ще ни обясняват кого да интегрираме и какви ценности да изповядваме?
80
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре е, че холандците са в Шенгерн, всичко там е сигурно и безопасно, нищо че 80% от наркотрафика в Европа се разтоварва в Ротердам. Дивърситито гледам работи също. Всички са прегърнати и пеят мили песни.
79
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 115 "На запад така сте бачкаторите"Да, да, точно така е ще знайш. Като се събудиш се наплискай с вода.
78
4
 
4
 
! Отговори
До 120 преди 1 година
Такива неживеят дълго. Познавам доста такива специалисти паралии които си заминаха от сърдечни и заболявания . Жизнените хора на физическия труд по малко боледуват
77
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кеф ти европейски ценности, кеф ти интеграция.
76
15
 
4
 
! Отговори
до 115 преди 1 година
На запад така сте бачкаторите и нашенските аутсайдери- берачи на малини. Безспорен факт. Но квалифицираният труд е друга бира. 4-дневна работна седмица, максимум по 4-5 часа работа на ден, а останалото време- спорт, забавления. Същото и у нас, прочее. Склададжията и шофьорът блъскат по 12 часа за 3-4-5к като ненонормални (даже 3-4-5 в западна компания с включен извънредния труд), а в други сектори хората си работят спокойно за петцифрени суми, карат новите коли и си живеят живота :) Това е.
75
3
 
44
 
! Отговори
Albi преди 1 година
На запад е рай. Работиш, работиш по 12 часа 6 дена да плащаш 1,2 стаи. Тия гледат нагло, жилище, сметки осигурени.Правят 3,4, 5 парчета, и добре си живеят. В същото време правиш 1, обаче парите нещо не стигат. Данъци, сметки, градини(за тия безплатни), инфлация. Двама да бачкат не могат да отгледат 1.Почваш повече да работиш и изненада, много си богат да ти клъцнат 50%данък,че да има за тия,да се ебадурят на спокойствие. Наема ти вдигат, сметките а тия просперират.
74
1
 
1
 
! Отговори
Фин преди 1 година
До Анонимен 105 ....ами така е, хем сърби, хем боли...същите са и македонците...един народ сме..
73
1
 
47
 
! Отговори
Ориана Фалачи преди 1 година
Няма нищо случайно. Годините на цивилизацията са преброени. Неслучайно млади мъже емигрират. Те са войни на аллаха. Те искат да завладяват. Те не се подчиняват на местните закони, а само на техните и живеят капсулирани. Те искат да интегрират другите, не обратното. Така е паднала и Римската империя. Натиска е бил отвътре. Имало е пак разврат и либерастия преди края им. Паралелите са страшно много.