Унгарската борса планира IPO за финансиране на инвестиционни проекти

Борсата се нуждае от набиране на капитал, за да извърши планираните си покупки на унгарската стокова борса, Централния депозитар и Клиринговата къща (Keler)
24 яну 2005 15:25,

Председателят на унгарската фондова борса Салаи Беревиц заяви, че очаква четири или пет нови първични публични предлагания (IPO) за набиране на капитал чрез борсата от унгарски компании през 2005 г., включително и това на самата унгарска борса, съобщи Investor.bg.

“Почти сто процента сигурен съм, че на борсата ще има няколко IPO-та, сред които най-вероятно ще бъде и това на унгарската фондова борса. Преговорите за това се водят и в момента с регулативните органи, като се очаква в началото на април да се вземе решение дали такова ще се осъществи”, казва Беревиц.

Борсата се нуждае от набиране на капитал, за да извърши планираните си покупки на унгарската стокова борса, Централния депозитар и Клиринговата къща (Keler), като новата емисия ще е насочена основно към местни и чуждестранни инвеституционални инвеститори, уточнява директорът.

В своето изказване Салаи Беревиц заявява още, че би се радвал на борсата да бъдат качени акциите на трите големи държатели на пакети от унгарската борса – австрийската Erste Bank, Raiffeisen Bank и Bank Austria Creditanstalt.


Спонсорирано съдържание