Търговският старт на третия GSM оператор няма да е през април

“БТК Мобайл” ще започне да предоставя услуги само след като нейната мрежа е свързана с мрежите на другите оператори на пазара
25 мар 2005 14:35,
Търговският старт на третия GSM оператор няма да е през април
През месец април GSM мрежата на БТК ще покрива 98% от населението, като оборудването ще покрива всички европейски стандарти, съобщиха от телекома.

След приключването на изграждането на мрежата ще бъдат проведени подробни тестове, чиято цел е да потвърдят качеството и надеждността на услугите, добавят от БТК.

Търговският старт на оператора обаче няма да се състои през април, уточниха от компанията, като заявиха, че това се прави с цел “да не съществуват проблеми с интеграцията на мрежите и всички услуги да могат да бъдат предоставени на клиентите с перфектно качество”.

От БТК уточниха, че целта им е да предоставят мобилни услуги от трето поколение в София, малко преди новогодишните празници тази година.

БТК Мобайл” ще започне да предоставя услуги само след като нейната мрежа е свързана с мрежите на другите оператори на пазара. За това в началото на март компанията започна преговори с “М-Тел” и “Глобул”. Поради технически причини не бе възможно тези преговори да започнат по – рано, защото едва в началото на март БТК бе готова да представи необходимата техническа информация за своята мрежа на действащите два мобилни оператора, добавят от телекома.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации