Параходство БМФ поръчва 20 000-тонен кораб в “Булярд”

“Булярд” искат БМФ да плати пазарна цена за 42 000-тонен кораб, а ако това не стане ще бъде подписан договор за по-малък
28 мар 2005 17:13,

Параходство БМФ ще поръча един 20 000-тонен кораб в „Булярд-корабостроителна индустрия”, заяви вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Николай Василев за Радио Варна.

Според министъра има вероятноятност БМФ да се откаже от идеята да строи 42 000 –тонни кораби в бившата варненска корабостроителница поради проблеми в преговорите с „Булярд” основно по отношение на цената.

От своя страна изпълнителният директор на „Булярд - корабостроителна индустрия” Златко Бакалов потвърди, че е по-вероятно Параходството да поръча по-малък плавателен съд.

“Булярд” искат БМФ да плати пазарна цена за 42 000-тонен кораб, а ако това не стане ще бъде подписан договор за по-малък.

Бакалов каза още, че до 3 месеца „Булярд - корабостроителна индустрия” ще наеме на работа още 400 души. Допълнителният персонал ще бъде нужен за започване на строителството на 42 000-тонния кораб, за който бе подписан договор с немската компания „Шеперс”.



Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации