Пускат нови висококачествени влакове по маршрута София - Солун

В първокласния вагон има специализирано купе за трудноподвижни пътници, както и обособено помещение за игра на най-малките пътници
9 юни 2005 17:34,
Пускат нови висококачествени влакове по маршрута София - Солун

Договор за пускане в редовна експлоатация на висококачествени международни влакове по маршрута Солун - София – Солун бе подписан днес от представители на БДЖ и управителният директор на гръцките железници Константинос Гянакос, съобщиха от пресцентъра на българските железници.

Двете железопътни компании ще предлагат на своите клиенти висококачествена транспортна услуга при атрактивни цени и конкурентноспособно време на пътуване, уверяват от компанията.

Влаковете ще се движат всекидневно, като композициите ще бъдат съставени от три вагона. Подвижният състав се осигурява от гръцките железници и отговаря на всички европейски стандарти за превоз на пътници.

В първокласния вагон има специализирано купе за трудноподвижни пътници и техните придружители, както и обособено помещение за игра на най-малките пътници. Общият брой на седящите места във всеки от влаковете е 170.

В изготвеното разписание за новите международни влакове е спазено изискването на Европейския съюз за престой от 20 минути във всяка от двете гранични гари. За ускоряване на граничните процедури двете железници предоставят на органите на Гранична полиция работни помещения и компютърно оборудване в граничните гари Кулата и Промахон.

Общото времепътуване между Солун и София няма да надвишава 5 часа и 51 минути. Новите влакове тръгват от 17 юни 2005 г.

Резервацията на места ще бъде задължителна, като се въвежда двадесетдневна предварителна резервация, съобщават още от БДЖ. Билети за новите международни влакове ще се предлагат в офисите на Международно пътническо бюро "Рила", както и в Центъра за комплексно обслужване на населението в НДК.

В договора е предвидено, че ежедневно първите 25 клиенти, пожелали да купят второкласни билети за отиване и връщане с всеки от новите международни влакове, ще ползват промоционалната оферта от 15 евро.

Редовните цени за пътуване са - 15.40 евро за пътуване втора класа, в едната посока; 23.10 евро за първа класа, в едната посока; 25.60 евро за пътуване втора класа, отиване и връщане и - 37.60 евро за пътуване първа класа, също отиване и връщане.


Спонсорирано съдържание