„Топлофикация София“ със загуба от 1 млн. и след увеличение на парното

Дружеството очаква енергийният регулатор да определи цена 49,23 лева на мегаватчас, а разходите на дружеството са 54,72 лева
6 окт 2005 13:51,
„Топлофикация София“ със загуба от 1 млн. и след увеличение на парното
"Топлофикация София" ще има почти 1 милион лева загуба, дори след като Държавната комисия за енергийно и водно регулиране одобри увеличение с 16 на сто на цената на парното, обяви изпълнителният директор на дружеството Валентин Димитров.

Столичната топлофикация очаква енергийният регулатор да определи цена 49,23 лева на мегаватчас, а разходите на дружеството са 54,72 лева.

Около 500 000 лева от загубите може да се компенсират, ако държавната комисия увеличи изкупната цената на тока, произведен от комбинирано производство.

Столичната топлофикация има право да настоява за двойно увеличение на цената за мощност, която в момента е 10 лв. на киловатчас годишно, но е заявила искане на 12 лева, допълни Димитров.

Енергийният регулатор препоръча вчера дружествата да се придържат към миналогодишните цени за мощност. Сумата за мощност формира около 15 на сто от общата цена.

20 на сто от клиентите на дружеството имат просрочени сметки. Водят се 32 000 дела срещу тях, но от 48 милиона лева дългове, по съдебен ред са събрани едва 5 процента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации