Започна технически одит на производствените инсталации в „Химко“

Целта на проверката, която ще продължи до края на седмицата, е да се установи техническото състояние на мощностите
25 окт 2005 12:34,

В торовия завод „Химко“ във Враца започна технически одит на производствените инсталации, съобщиха от дружество „Ново Химко“.

Целта на проверката, която ще продължи до края на седмицата, е да се установи техническото състояние на мощностите и въз основа на това да се вземе решение за ремонтните дейности и пуска на инсталациите, уточниха от дружеството.

 

Експертната група, в която са включени четирима специалисти, се ръководи от проф. Асен Тодоров. Той беше и ръководител на екипа, изготвил оздравителната програма на "Ново Химко", приета от събранието на кредиторите.

След като окръжният съд във Враца утвърди оздравителната програма на "Ново Химко" за възстановяване на врачанския торов завод, се премина към процедура за сключване на договор на синдиците на дружество "Химко"АД с "Ново Химко" АД за покупко-продажба на акциите на дружеството.

Според поетите ангажименти "Ново Химко" ще трябва да изплати стари задължения от над 160 милиона лева в срок от 10 години след тригодишен гратисен период.

 

Дружеството ще направи инвестиции в реконструкция на производствените мощности за амоняк и карбамид и ще вложи 22 млн. долара в екологични дейности. Предвижда се също да бъде изградена нова инфраструктура с терминал и ж.п. гара.

До края на годината, когато се очаква заводът да бъде пуснат с 25% от капацитета на производствените мощности, ще бъдат назначени 350 човека, съобщи председателят на Управителния съвет Андрей Семерджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации