Прекъсване в IP мрежата на БТК затрудни достъпа до Интернет

Незабавната проверка на случая е установила, че е имало прекъсване на връзките с някои сървъри извън България и дори служителите на БТК са били засегнати
8 дек 2005 15:51,

Тази сутрин беше регистрирано необичайно прекъсване в IP мрежата на Българската телекомуникационна компания (БТК), което оказа влияние върху някои от предоставяните продукти на компанията в отделни райони на страната, съобщиха от компанията.

Домашни и бизнес клиенти, както и някои институции, имаха временни затруднения при достъпа до Интернет страници, разположени на сървъри извън територията на страната.

След първия сигнал в 10.47 ч сутринта нашите екипи направиха всичко необходимо, за да възстановят високото качество на услугите ни. В резултат на това за по-малко от 20 минути връзките бяха възстановени”, обясни Питър Ковел, главен директор “Експлоатация на фиксираната мрежа”.

Според Ковел, незабавната проверка на случая е установила, че е имало прекъсване на връзките с някои сървъри извън България и дори служителите на БТК са били засегнати.

Като българска компания, която се стреми да подържа високи стандарти на своите продукти, БТК се извинява на своите клиенти за причиненото неудобство. В момента всички услуги на компанията функционират нормално,“ се казва още в съобщението на компанията.


Спонсорирано съдържание