Пристанище "Варна" увеличава печалбата си с 35%

Приходите на порта са между 39 и 40 млн. лв. като с 15 на сто са нараснали обработените товари
29 дек 2005 11:34,
Печалбата на Пристанище "Варна" за 2005 г. нараства с 35 процента в сравнение с миналата година, съобщи днес на пресконференция директорът на варненския порт кап. Данаил Папазов. Той допълни, че печалбата на дружеството ще е в рамките на 2 млн. лв., а направените през 2005 г. инвестиции са 8 млн. лв.

Пристанището отчита увеличение и в приходите си за тази година. Увеличението в сравнение с 2004 г. е между 15 и 20 процента, обясни Папазов. Приходите на порта са между 39 и 40 млн. лв. като с 15 на сто са нараснали обработените товари.

По думите на Папазов към момента обработените товари на пристанището са 8.35 млн. тона, като очакванията са до края на годината те да достигнат 8.5 млн. тона. Увеличение има и при транзитните товари, които през тази година са 400 000 тона.

За следващата година към момента пристанището е сключило договори за 7.2 млн. тона товари. Според Папазов с привличане на допълнителни товари пристанището може да постигне резултатите от тази година и дори да ги повиши.

Приоритетни инвестиции за следващата година са закупуването на плаващ кран за контейнери за пристанище "Варна - изток" и разширяването на контейнерния терминал на пристанище "Варна - запад", допълни директорът на порта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации