Румъния загуби войната за туризма от България

Обяснението за успеха на туризма в България трябва да се потърси в решенията на българските власти и в притока на инвестиции, коментира изданието
2 апр 2006 10:05,
Много румънци се учудват на успеха на българския туризъм. Фактът, че в съседната страна цените са по-ниски, а услугите са с по-високо качество, изглежда трудно обясним, пише румънският в. Котидианул в статия под заглавие "Румъния загуби войната за туризма от България", цитирана от БНР.
 
Обяснението за успеха на туризма в България трябва да се потърси в решенията на българските власти и в притока на инвестиции. Докато в Румъния се реши туристическите обекти да се дават на концесия, в България хотелите бяха приватизирани.
 
След това, българските инвеститори, закупили хотели, сключиха договори с големи туроператори и го убедиха да инвестират в техните хотели. Те бяха модернизирани и съобразени с международните стандарти. Така, парите получени от туристически гиганти като ТУИ или Некерман, се върнаха чрез туристическите пакети на ниски цени. Така че, българите получиха и пари, и чуждестранни туристи, посочва румънското издание.
 
Сред тези туристи, са и румънците, които все повече се ориентират към българското Черноморие. Цифрите говорят красноречиво - за 2004  Румъния е реализирала постъпления от туризма в размер на 505 милиона евро, а България - 2,2 милиарда.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание