Станишев: Българската банкова система е стабилна

Не съм получавал от БНБ никакви обезпокоителни данни, които би трябвало да притеснят вложителите в една или друга банка, каза Станишев
15 май 2008 16:34,
34
Станишев: Българската банкова система е стабилна
Снимка: БГНЕС

Българската банкова система е стабилна и отговаря на достатъчно високите изисквания на ликвидност, каза премиерът Сергей Станишев в отговор на въпрос на пресконференция в Министерския съвет, цитиран от БТА.

Той беше помолен да коментира дали има информация за това, че една от големите български банки изпитва финансови затруднения.

Не съм получавал от БНБ никакви обезпокоителни данни, които би трябвало да притеснят вложителите в една или друга банка, добави министър-председателят.

Той посочи, че правителството е в постоянен контакт и взаимодействие с централната банка.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
0
 
! Отговори
Анонимно преди 15 години
Станишев не бил корумпиран. Да, да...Велизар ЕнчевКогато преди три години Сергей Станишев бе инсталиран на премиерския пост, клакьорите на БСП тръбяха, че това е най-почтеният социалист в държавата. Не участвал в грабежа на страната, не приватизирал, не концесионирал, не притежавал акции в търговски дружества. С две думи - младият премиер бе представен от правителствените медии като невинно агънце, което няма нито един грях към нацията. Три години по-късно аз твърдя точно обратното. Имайки предвид подтискащата корупционна атмосфера в страната, определена от Барак Обама като "всепроникваща корупция", най-отговорно твърдя: Премиерът Станишев е пряко отговорен за серията корупционни сделки, тъй като с бездействието си насърчава грабежа на държавно имущество и присвояването на европейските фондове. Следователно, съществуват съмнения, че и самият глава на изпълнителната власт е корумпиран.И за да бъда убедителен, представям следните факти, уличаващи Сергей Станишев в пряко или косвено участие в корупционните схеми:Като лидер на социалистическата опозиция в предишния парламент, Станишев громеше незаконното връщане на царски имоти. В началото на 2005 г. дори се подписа под официално писмо, с което се настояваше за преразглеждане на спорните имотни придобивки на Симеон Сакскобургготски. Само месец след парламентарните избори, БСП се коалира с НДСВ и ДПС и новият премиер запя друга песен. По-точно - затвори и двете си очи за безобразията около т.нар. царски имоти и по същество узакони въпиющата юридическа и морална несправедливост.Само преди година поземлената комисия в Самоков направи "грешка" и върна няколко хиляди декара гори на Симеон, за които последният няма нотариален акт. Въпреки общественото негодувание и очевидната юридическа несъстоятелност на тази афера, премиерът не си мръдна и пръста, за да възстанови държавното владение върху окрадения горски фонд в Самоков. Нещо повече - след като БСП пое кадровия контрол върху Държавната агенция по горите, самоковският грабеж бе потулен и вече се говори за давност на деянието. Което е срамно, недопустимо и направо позорно за цялото правителство. А шеф на кабинета е не някой друг, а самият Сергей Станишев.Това не е ли доказателство за корумпираността на министър-председателя?Сипейки пламенни парламентарни филипики срещу криминалното деяние "Автомагистрала Тракия", Станишев обеща, че БСП ще прекрати сделката с митичния португалски консорциум. Неговият подгласник по темата Асен Гагаузов отиде още по-далеч, обявявайки договора за автомагистралата като "престъплението на прехода". За което директно обвини премиера Сакскобургготски и министъра на регионалното развитие Церовски. След като Станишев и Гагаузов влязоха в кабинетите на своите предшественици, те тихомълком дадоха зелена светлина за концесията. Двамата внесоха корекции във фамозния договор, но това бяха предимно козметични поправки, за да се успокои общественото мнение. Като истински п
32
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
абе хора вие направо се побъркахте...... ако *** фалира едва ли това ще е начина да се разбере, а пък и спечелиха приза за банка на годината все пак!!!
31
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
абе хора вие направо се побъркахте...... ако *** фалира едва ли това ще е начина да се разбере, а пък и спечелиха приза за банка на годината все пак!!!
30
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
абе хора вие направо се побъркахте...... ако *** фалира едва ли това ще е начина да се разбере, а пък и спечелиха приза за банка на годината все пак!!!
29
1
 
0
 
! Отговори
Moi преди 15 години
Станишев е некадърен, недоучен и не... .
28
1
 
0
 
! Отговори
Tyler Durdon преди 15 години
Като сте глупави и плюхте по Вальо Топлото сега и да му се молите няма да ви даде съвет. А знаете, че той е истински специалист, на когото можете да поверите дори и парите си...
27
1
 
0
 
! Отговори
RAD преди 15 години
Не смятам,че Станишев е подходящ премиер,нито че правителството му е правилното,обаче подобни плоски обяснения,които чета тука във форума са още по-идразнещи... Първо: Станишев се изказва като министър председател все пак (колкото и да не ни се иска да е той), а Вие драги като какъв точно се изказвате? да не би да имате нужното образование ? Или пък да сте финансов анализатор в топ-100 в България? Или пък имате домашния телефон на шефа на БНБ може би ?Второ: 1 път "прецедател" е случайност, втори път "прецедател" вече буди съмнение, но трети път "прецедател" е вече показател за неграмотност...P.S. Пише се "председател"
26
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
подкрепям No 19 - сега някой седи доволно отстрани и подтрива ръце - вече толкова много неща се изприказваха и защо напоследък изкуствено се създава истерия за неща, които не представляват в действителност проблем - не е ли това трик,за да се хвърля прах в очите на народа за задкулисните далаверки,дет се въртят на високо равнище...
25
1
 
0
 
! Отговори
pipi преди 15 години
обеща увеличение на заплатите а сега няма да си получим и трохите дето ни дават за робския ни труд ....Е.господин премиер къде са 800 лв заплата дето ни обещахте? Даваха по 200 но бяха сигурни,а сега....според кефа на *** ....Браво господа управляващи !!! Браво!!!
24
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Номер 23 - всички знаем отговорите на тези въпроси. Ясно е че този е подбран съвсем съзнателно - като една марионетка която да изпълнява това което и се каже!
23
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ами изглежда е много "компетентен", та дава акъл и за банковата система. Но да си припомним няколко въпроса, на които отговорите са известни:1.Служил ли е войник?2.Роден ли е в Украйна и какъв е по националност?3.Преди да стане премиер има ли трудов стаж и ръководил ли е хора?4.Женен ли е?5.Има ли деца?
22
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
До 21. Прав(а) си. Наистина е странно защо Станишев прави такива коментари, а който трябва си мълчи?
21
1
 
0
 
! Отговори
ХаХа преди 15 години
Това изказване освен от към риторика няма никаква друга стойност. Първо, какъв е Станишев, че да дава оценка на банковата система в страната. Сигурно има дългогодишен опит във банковия сектор или пък поне е финансист по образование?Второ, защо финансовия министър или прецедателя на БНБ не се наеме с подобно изказване и даване на оценка? - защото ако направят подобно изказване и ако все пак банката вземе че фалира (почти невероятно) или пък поне се стигне до блокиране на всички сметки в *** докато се уреди купуването на банката тогава финансовия министър или прецедателя на БНБ ще трябва да си ходят... няма да изглежда добре да ни уверят в едно пък то да стане обратното.Трето, ако БНБ прати обезпокоителни данни на министър-прецедателя това се третира като 'положението си е е*ало майката'. Сигнали от БНБ от сорта 'банка БИП е пред фалит' би стигнал най-много до ниво финансов министър...Естественно ако уверенията на Станишен се окажат неверни оправданието е много просто - той не е специалист в тая страна си има отлични специалисти що не питахте тях за коментар?
20
1
 
0
 
! Отговори
= преди 15 години
Хора, вЕрвате ли му на тоя?! Аз нито дума.
19
1
 
0
 
! Отговори
i-banker преди 15 години
Замислете се защо са всички тези слухове? - всяка банка по закон е публично дружество има си акции които се притежават от акционери (разбира се акционерите могат да са един или двама, но дяловете им са в акции).Ако искаш да накараш акционерите да си продадат дяловете трябва да ги предизвикаш обезценяване на акциите - това също така води до рязко смъкване на цената на банката. Няма нищо друго, което така бързо да срине цената на една банка както масовото теглене на депозити. Каквото и да стане от цялата работа печелят тия които искат да купят банката... дори хипотетично да приемем, че *** фалира в следствие на прекалено много изтеглени епозити - тя пак ще може да бъде продадена, но на много по-ниска цена.
18
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Сега вече има повод за притеснение. Щом и серго се изказа по въпроса. Само дето за мен е доста компрометиран, не една и две ли лъжи изсипа. Как да му вярвам сега.По-скоро ще го приема за поредната. И ще се замисля.
17
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
*** уж има сериозно рекламно присъствие, да си стегнат гащите и да измислят една кризисна пр стратегия.Слуховете за фалит се разпространиха до такава степен, че вече и децата взеха да разбират от финанси, банки, рискови експозиции, регулаторни стратегии на БНБ и т.н и да си изказват мнението.За банкови отчети няма какво да се хващаме, просто защото се изготвят в 3 варианта, розов за медиите, сериозен, но с розови перспективи за акционерите и мрачен ( и най-точния) за мениджмънта.А за овчото мислене на хората, ми то ние сме толкова наплашени от всичките далавери около нас, че не знаем вече от къде ще ни дойде. С тва погазване на всякакви закони и регулации, какво да правим, да чакаме Серго да ни спасява ли ?
16
1
 
0
 
! Отговори
% преди 15 години
Никога не вярвай на комунист!
15
1
 
0
 
! Отговори
toto преди 15 години
еб...си овцете сме, еди кой си чул, друг му се обадили от управителния съвет на еди си коя банка, мама гледала по тивито, кака май чула по радиото, брат ми видял в нета, комунистите ги защитават, подуправителя на бнб лъже, юруш на маслините - къде ни са парите !?! Ало, пибаджиите може ли да сте толкова *** да сменяте програма като "дата" с "флекс" и то във време като днешното, след като много добре знаете какво е положението на борсите от америката през лондон та до софия. Но иначе ви желая успех, ако има фалит, няма да сте само вие.
14
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Лихвите по заемите се вдигат за да стане всичко още по-стабилно.

Спонсорирани публикации