12 искат четвъртия GSM-оператор

Една турска и много български компании се борят за лиценза, който ще е с национално покритие
30 май 2008 16:49,
30
12 искат четвъртия GSM-оператор
Снимка: БГНЕС

12 са компаниите кандидати за лиценз за четвърти GSM оператор, стана ясно от съобщение на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС).

Компаниите са турският мобилен оператор Тюрксел Илешитим Хизметлери А.С., Макс Телеком ООД, Кериър БГ ООД, Транс Телеком ЕАД, Спектър Нет АД, Хенди - Тел ЕООД, Артланд ЕООД, Велосити – ИЮ ООД, Мобил Свят ЕООД, А и Т ИНК ЕООД, Източна Телекомуникационна Компания АД и Телко АГ.

Мрежата ще е с национално покритие при използване на индивидуално определен ограничен ресурс - радиочестотен спектър - 2 x 5 MHz от обхват 1800 MHz.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
3
 
! Отговори
Мобилен преди 15 години
Никой няма да допусне Тюрксел тук. Причината е, че нито политици, нито чиновници, нито ченгета искат да има у нас голяма фирма, която да не може да бъде лесно изнудвана и шантажирана. Ако мислите, че Тюрксел са фирма от тип "на брато" и ще подслушва всичко живот дето й е клиент, сте се объркали генерално. Тюрксел не са спонсор нито на БСП, нито на ДПС, нито на НДСВ и няма да бъдат. Това обаче ги прави съмнителен победител за честота. Аз лично не го вярвам.
8
1
 
3
 
! Отговори
преди 15 години
това е добре за нас потребителите , цените ще продължават да падат
7
1
 
3
 
! Отговори
hakerkataaa преди 15 години
Аз се занимавам с Мобилни Комуникации работя за един от мобилните ни оператори. 4-ти Джи ЕС Ем оператор няма да се пусне по простата причина, че последния стартирал е препокрил само 11% от пазарния си дял. В България на 7.600 000 души има издадени 10 000 000 сим-карти. Колко от тези 7,6 млн според вас ползват телефони..?! Сложете ги около 5 млн... НА човек се падат по повече от 3 карти... Все още комисията по далекосъобщенията отказва да даде честоти от 1800 мхц нагоре. Фаворит за 4-ти Джи Ес Ем оператор си остава Макс Телеком. Останалите са един чужд и партньорите на М-Тел, които няма как да получат правото след, като са дъщерни клонове на мобилния гигант. Така,че потребителите ще почакат може би 5 години до изпълнение на квотите на операторите.Аз се занимавам с Мобилни Комуникации работя за един от мобилните ни оператори. 4-ти Джи ЕС Ем оператор няма да се пусне по простата причина, че последния стартирал е препокрил само 11% от пазарния си дял. В България на 7.600 000 души има издадени 10 000 000 сим-карти. Колко от тези 7,6 млн според вас ползват телефони..?! Сложете ги около 5 млн... НА човек се падат по повече от 3 карти... Все още комисията по далекосъобщенията отказва да даде честоти от 1800 мхц нагоре. Фаворит за 4-ти Джи Ес Ем оператор си остава Макс Телеком. Останалите са един чужд и партньорите на М-Тел, които няма как да получат правото след, като са дъщерни клонове на мобилния гигант. Така,че потребителите ще почакат може би 5 години до изпълнение на квотите на операторите.Аз се занимавам с Мобилни Комуникации работя за един от мобилните ни оператори. 4-ти Джи ЕС Ем оператор няма да се пусне по простата причина, че последния стартирал е препокрил само 11% от пазарния си дял. В България на 7.600 000 души има издадени 10 000 000 сим-карти. Колко от тези 7,6 млн според вас ползват телефони..?! Сложете ги около 5 млн... НА човек се падат по повече от 3 карти... Все още комисията по далекосъобщенията отказва да даде честоти от 1800 мхц нагоре. Фаворит за 4-ти Джи Ес Ем оператор си остава Макс Телеком. Останалите са един чужд и партньорите на М-Тел, които няма как да получат правото след, като са дъщерни клонове на мобилния гигант. Така,че потребителите ще почакат може би 5 години до изпълнение на квотите на операторите.Аз се занимавам с Мобилни Комуникации работя за един от мобилните ни оператори. 4-ти Джи ЕС Ем оператор няма да се пусне по простата причина, че последния стартирал е препокрил само 11% от пазарния си дял. В България на 7.600 000 души има издадени 10 000 000 сим-карти. Колко от тези 7,6 млн според вас ползват телефони..?! Сложете ги около 5 млн... НА човек се падат по повече от 3 карти... Все още комисията по далекосъобщенията отказва да даде честоти от 1800 мхц нагоре. Фаворит за 4-ти Джи Ес Ем оператор си остава Макс Телеком. Останалите са един чужд и партньорите на М-Тел, които няма как да получат правото след, като са дъщерни клонове на мобилния гигант. Така,че потребителите ще почакат може би 5 години до изпълнение на
6
1
 
3
 
! Отговори
Neli преди 15 години
Представете си турците както са с шалварите - с GSM последен модел. :D :D :D
5
1
 
3
 
! Отговори
AbJeCt преди 15 години
10 000 000 делено на 5 000 000, не прави 3 сим карти на човек, а 2!!!
4
1
 
3
 
! Отговори
Daniel Hristov преди 15 години
Аз се занимавам с Мобилни Комуникации работя за един от мобилните ни оператори. 4-ти Джи ЕС Ем оператор няма да се пусне по простата причина, че последния стартирал е препокрил само 11% от пазарния си дял. В България на 7.600 000 души има издадени 10 000 000 сим-карти. Колко от тези 7,6 млн според вас ползват телефони..?! Сложете ги около 5 млн... НА човек се падат по повече от 3 карти... Все още комисията по далекосъобщенията отказва да даде честоти от 1800 мхц нагоре. Фаворит за 4-ти Джи Ес Ем оператор си остава Макс Телеком. Останалите са един чужд и партньорите на М-Тел, които няма как да получат правото след, като са дъщерни клонове на мобилния гигант. Така,че потребителите ще почакат може би 5 години до изпълнение на квотите на операторите.
3
1
 
3
 
! Отговори
преди 15 години
На бас, че ще е турския ператор! Честито! По-евтино, но в замяна на това.....
2
1
 
3
 
! Отговори
Realist преди 15 години
Сега,най-после,е ред на наша българска фирма.Имаме отлични професионалисти-българи.Стига с тия чужденци!
1
1
 
3
 
! Отговори
преди 15 години
най ми харесва турския оператор.само него чакаме ама определено дп ще му издействат доста благинки

Спонсорирани публикации