2:1 в полза на мъжете при управлението на българските компании

Над 60 000 компании в България се управляват от жени
2 юли 2008 12:16,
16
2:1 в полза на мъжете при управлението на българските компании
Снимка: БГНЕС

Над 60 000 компании в България се управляват от жени, като 63 на сто от тях са с висше образование, каза на пресконференция заместник-министърът на икономиката и енергетиката Анна Янева.

Тя посочи, че първенството обаче продължава да се държи от фирмите, които се управляват от мъже, като съотношението е две към едно. Не бе уточнено колко от цитираните регистрирани фирми са реално действащи към момента.

Анна Янева представи акценти от предстоящия първи международен форум за женско предприемачество, който ще се проведе между 26 и 30 септември в София и Пловдив.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
da kaja na tezi deto sa napisali statiqta i na tezi deto sa obqvili dannite, 4e tova 4e firma na angliiski e company, ne ozna4ava 4e et i zdds sa kompanii
14
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
vie dvamata 6to ne vzemete da si 4atite po skype kakvo ob6to imat prostotiite vi s temata
13
0
 
17
 
! Отговори
zlatina преди 15 години
ЗАщото политиците не биха обърнали вниманиое, докато ако блокираме изхода нателевицията няма как да не обърнат, пък и те разчитат на нас техните зрители зарейтинг, значи ще ни слушат.
12
0
 
17
 
! Отговори
sir Urien преди 15 години
Защо, защо, защо не направите такъв скандал за по-важни проблеми в България, поне като протестирате пред бТВ след това отидете и пред някое министерство!НОВА БУРЖОАЗНА РЕВОЛЮЦИЯ!
11
0
 
17
 
! Отговори
zlatina преди 15 години
Мъжете по-добре управляват. Справка Слави.Зъ съжеление някои жени в България са амбициозни и завиждат на преуспелите личности като Слави за техните успехи.Ако спрат шоуто на Слави, ние неговите фенове ще протестираме пред бТВ. Такъв скандал ще направим, че даже ЕС ще чуе.
10
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
неверочтен исках да кажа
9
0
 
17
 
! Отговори
sir Urien преди 15 години
Писна ми от тези *** постинги за шоуто на гологлавия ***! И тъй като не се трият и аз ще пускам такива но поне за нещо полезно за БГ опазването на природата.Миналата пролет започна незаконното изпълнение по изграждане на комплекса Супер Паничище той включва лифт и път от Паничище до Седемте Рилски Езера, и прокарването на нови писти в околността. За изпълнението му са се изсякли и продължават да се изсичат десетки хектари гори. Тече on-line подписка по инициатива на организацията За да Остане Природа, адресирана до:-Комисията по петиции към Европейския парламент -Министъра на околната среда и водите -Комисията по околна среда и води към Народното събрание -Община Сапарева баня -Рила спорт АДколкото повече хора откликнат толкова по-верочтно е да се привлече нужното внимание за да се прекратят и разрушат тези строежи.За повече инфо, посетете сайта на организацията - forthenature.orgЕто и адреса на петицията: http://forthenature.org/petitions/1Щом разни ТВ зрители цвилят за някои от най-тъпите предавания, но не където му е мястото, значи и аз мога да недоволствам тук.А по темата тези данни сочат, че управителите на фирми и ЕТ общо мъже и жени са 180 000, или около 3% от населението на РБ! Че много буржоа бе май ще ни трябва и на нас френска революция.
8
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
"бТВ ще фалира ако Слави ги напусне", категорични са фенове на Дългия.Да, и аз мисля като неговите фенове.Слави и бТВ са синоними. Не мога да си представя бТВ без Слави. Просто не мога.Сега неговото шоу им държи рейтинга. Ако го няма рейтинга на бТВ става нула и от 1 място отива на 50 място по рейтинг. Аз по бТВ не виждам кое предаване е толкова интересно - Новините и Това го знае всяко дете са скучни. Освен това Биг Брадър и Вип Брадър сериозно ги удрят в рейтинга.
7
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
рекламата на Шоуто на Слави дето направи тая . А шоуто ако не са състезанията които прави Слави отвреме на време вече наистина на става за гледане
6
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
Номер 4 е прав
5
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
(prostete za latinicata)Uauu... predstavqte li si!60 000 firmi upravlqvani ot macki, kara6ti mercedesi i nose6ti gotini kostiumi..
4
0
 
17
 
! Отговори
Proximus преди 15 години
Пичове журналисти, слезте на земята... къде ги намерихте тези 60 00 "компании" в България ? "Компании" или собстеници на фирми/фирмички от тип ЕТ/ЕООД/ЗЗД имате в предвид ? Защото има много ама много голяма разлика. Можете да ми изтриете поста ама поне се погрижете този който е писал статията да го изчете.
3
0
 
17
 
! Отговори
zlatina преди 15 години
Ей гейски *** Анонимен, феновете на Слави не сме болни.Болни са антифеновете на Слави, които му завиждат за успехите и престижа.
2
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
Аман от болни хора ...
1
0
 
17
 
! Отговори
zlatina преди 15 години
Оказа се, че слуховете около евентуалните протести при спирането на шоуто на Слави не са само слухове.Невероятен скандал се развихри около скандалната форумка и фенка на Слави Трифонов Златина Савова. Савова предупреждава, че ако спрат Шоуто на Слави ще направи проблем на бТВ под формата на митинг и ще раздуха скандала до ЕС. Савова също така ще направи скандал и на Нова, ако във Вип Брадър 3 не вземе участие популарната в близкото минало водеща Ася Статева от Такси.Оказа се, че през 2009 ще има митинги-шествия пред бТВ и Нова ТВ, които ще надминат скандалността на гей парадите. Този път ТВ феновете ще потърсят правата си.За какво става дума? В Интернет усилено тече подписка, която има за цел да накара продуцентите на Вип Брадър да поканят бившата ТВ зевзда на 90-те Ася Статева (позната от "Супершоу Невада" и "Шоу Такси") за участие в предаването. Феновете предупреждават, че ако искането им не бъде удовлетворено догодина, през 2009 г. те ще направят протест пред сградата на Нова Телевизия в столицата. Новината се разпространи като клюка из форуми и чатове в Интернет преди броени дни.Напоследък има много слухове в Интернет пространството, че Ася Статева ще участва във Вип Брадър догодина.Що се отнася до евентуалното бъдещо протестно шествие пред бТВ, става въпрос за "Шоуто на Слави". Въпреки, че Слави Трифонов подписа с бТВ нов тригодишен договор, феновете се безпокоят шоуто му да не бъде спряно, защото непрекъснато се появяват слухове за спирането на шоуто му. "Шоуто не е изчерпано, а е последното стойностно предаване в тази държава.", коментират разпалени фенове по форумите.Ако поне едно от тези протестни действия се осъществи, това ще бъде за първи път в нашата страна. Относно гей-парада в София, хората искащи да направят шоествията пред бТВ и Нова са категорични: "Щом гейовете и лесбийките имат право на шествия, ние, ТВ зрителите също имаме това право по закон". Крайно време беше ТВ зрителите да започнат да търсят правата си.