2,37 млрд. излишък към края май

Преизпълнихме бюджетния излишък с млрд. лева над планираното, хвалят се от финансовото министерство
2 юли 2008 17:07,
27
2,37 млрд. излишък към края май
Снимка: Булфото

Бюджетният излишък към края на месец май възлиза на 2,37 млрд. лв., показва статистиката за изпълнението на републиканския бюджет, представена от Министерство на финансите.

Постигнатото положително бюджетно салдо за първите пет месеца надвишава с над 1 млрд. лв. общия фискален излишък за тази година, планиран в Закона за републиканския бюджет.

Данъчните приходи в хазната към края на май са в размер на 6,94 млрд. лв., или 41,4% от планираните общо 16,74 млрд. лв.

Вижте още
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Mitko преди 15 години
Toz izli6ek ot na6ite danaci *** kradlivi,pone pyti6tata opravete ne6tastnici,dokoga 6te se gavrite s nas naroda i 6te si pravite hoteli,pone konstituciqta spazvaite muxliovci,dano nqkoi den vi natikat v zatvora,tova zaslujavate vsi4ki vie kradci i anti-bylgari
25
0
 
0
 
! Отговори
Gogo преди 15 години
И 100 млрд. да е... ще отиде за всичко друго но не и за добро... има толкова много малки деца които се нуждаят от операции и лечение в чужбина които са тотално отрязани от здравна каса и др. корумпирани институции... тия ***.или и коне с капаци там горе с излишъка направят нещо по въпроса Но Едва ли? друго си е БТВ и БНТ да събира пари с SMS-и. и защо за да не пропилеят някой милион от милиардния излишък !!! да се ***.т шиба.ни турци и съмнителни политически лидери и експерти без морал.
24
0
 
0
 
! Отговори
Динко преди 15 години
Мда Божков ще построи магистрали. Не случайно човека си продаде бизнеса в хазарта и се насочи към инфраструктура и пътно строителство. Ох майка ако не бяха спрели паричките от еврофондовете как щеше да да си ги гушне, но сега поне излишъка. Не случайно там е вярното му куче Орешарски.
23
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ами че построете с тях някоя магистрала ,вместо да чакате чужди концесионери , или пък АЕЦ Белене , явно е че не само липсата на пари е проблема на тази държава
22
0
 
0
 
! Отговори
Динко преди 15 години
Колко ли е щастлив Васил Божков сега? Тези парички са за него. Парите от Еврофондовете ги спряха, но излишъка му е в кърпа вързан.Да живее БСП.
21
0
 
0
 
! Отговори
една българка преди 15 години
Мили хора, скъпи съграждани... мога да се обърна към вас с още много други мили епитети.... На много вече ни писна - А на Вас! Замислете се дали има смисъл вече да се делим според партийните ни пристрастия - в една държава живеем и от едни " л а й н а" ядем. Когато сме разцепени, тогава губим време само да спорим и да "бистрим" политиката, но никой нищо не прави... До кога да търпим... Кой мислите, че ще ни оправи... Ние сами трябва да си помогнем, без значение дали сме жълти, сини, червени... или с останалите цветове на дъгата! Можем ли за малко да спрем да се дъвчем един друг, като бесни *** и да започнем да дъвчем ВСИЧКИ, които "управляват" тази държава - НАШАТА БЪЛГАРИЯ! Тя вече не е и "НАША" , вече е все повече турска, щатска и каква ли още не, но все пак ние обитаваме "плътта" й. Когато тя е "***", нас ни "сърби". И като има излишък - май НИЕ, всички граждани имаме право да знаем - КЪДЕ ОТИВА! И ЗАЩО ИСКАМЕ ОЩЕ ПАРИ ОТ ЕВРОСЪЮЗА, И ЗАЩО САМО МРЪНКАТ, ЧЕ ЕВЕНТУАЛНО МОЖЕ ДА ИМ ГИ КРЪЦНАТ! Тук наистина искам да бъда искренна и да ви кажа - МИЛИ ХОРА - нега си подадем ръце, тези форуми са също под мониторинг на "онези - главните", но въпреки всичко са СВОБОДНИ! Предполагам че ще се съгласите с мнението ми, че биха могли да не бъдат само трибуната от която всеки може "да си го каже" и то да си отмине. Призовавам всички граждани да ги използваме градивно и да ги превърнем в центрове за връзка, от които наистина може да се обединим и да комуникираме така, че това да доведе до конкретни действия. Знам че вече на всички ни дойде до гуша - Нека го направим! Помислете си добре! Бъдете българи! Нека действаме в настоящето, за да може да ни е читаво бъдещето, иначе дупе да ние яко.... и на децата ни също! Забравете кой какъв е, и да действаме като един. Политиците ни не могат да се оправят - нека да им "помогнем"!!!
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ще се разпределят, бъди спокоен !!! Държавните чиновничета, фирмаджиите от обръчите и краставите *** отсега потриват доволно ръце !!! Ние заработваме тия пари, за да лапат те !!! И миналата година имаше огромен излишък и какво - направиха ли нещо за страната с тия пари?Защо например с тия пари не изградят форсирано АЕЦ Белене, вместо да я правят чужди фирми, които после да надуват цените и да лапат печалбите? Защо не оправят пътищата, че в огромни райони на страната те са като бомбардирани? Защо не ги инвестират в агонизиращото селско стопанство? КЪДЕ ОТИДОХА ПАРИТЕ ОТ МИНАЛОГОДИШНИЯТ ИЗЛИШЪК ?!? ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИМ ПОЛИТИЦИТЕ ДА НИ КРАДАТ, ДА ИЗЦЕЖДАТ КРЪВТА И ПОТТА НИ? ЗАЩО НЕ ГИ ИЗМЪКНЕМ ОТ ПАРЛАМЕНТ, ПРЕЗИДЕНСТВО И МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ КАТО ОХЛЮВИ ОТ ЧЕРУПКИ И НЕ ГИ ИЗБЕСИМ КАТО *** ?!?АТАКА !!!!
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Положението на обикновения българин в момента е най-лошо от 18 години насам. Хората наистина са много, много зле. За пенсионерите пък да не говорим. Дали въобще има представа тоя комсомолец станишев какво става ...???
18
0
 
0
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 15 години
НАРОДА СТЕНЕ ПОД ЧЕРВЕНОМАФИОТСКИЯ ХОМОД НА ЧЕРВЕНИТЕ КЪРЛРЖИ , А ТЕ ХАРЧАТ ИЗЛИШЪКА ЗА ФИРМИТЕ НА БОЖКОВ - ЧЕРЕПА ! ИМА ГОСПОД ГАДОВЕ ! ЩЕ СИ ПЛАТИТЕ ЗА ГРЕХОВЕТЕ !
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ясно е, че управляващите трябва да мислят глобално, макроикономически, и хич не им пука за отделния семеен бюджет. А как ми се иска да изпадната дотам, че да чакат на една заплата и да се чудят кое да не платят: телефона ли, че не е толкова страшно ако го спрат, или за вода да прескочат този месец, пък другия някак си да наваксат, или да платят всички сметки, а за сметка на това да не ядат плодове и зеленчуци и да купуват само хляб, мляко, маргарин и кучешка радост
16
0
 
0
 
! Отговори
Ънонимен преди 15 години
Като има такъв голям излишък да го вложат в нещо,има толкова много неща за оправяне в България!Да изкарат пръстите си от и да се захващат за работа,*** комунистически политици.
15
0
 
0
 
! Отговори
kuku преди 15 години
майстори са в тази работа.те както са я подкарали за 2 г. ще платят вьншния ни дьлг.само дето няма да го направят.това което правят от Жан са го научили.мрусните *** ще замажат очите на пенсиите и ще си вьржат гащите за изборите.писна мииииии...
14
0
 
0
 
! Отговори
Lapa4 преди 15 години
от кога ги чакаме тез пари от излишъка с моя вуйка министър, па виличка имам на морето у балкана и в чужбина, с кредити съм ги взел,сега искат връщане. ох на батя излишака!шъ ва лапна като нафурка:-)
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
много сте прави този излишък не е на хубаво той от нашия джоб едошъл стая хипер инфлация ни доккараха до просешка тояга да работиш и да не можеш да свържеш двата края
12
0
 
0
 
! Отговори
Съмишленик преди 15 години
Как ще се разпределят тези пари, ИСКАМ ГИ В БРОЙ, КЕШ И НА РЪКА - ВЪВ ВСЯКО СЕМЕЙСТВИ ИНАЧЕ НЕ ВИЖДАМ СМИСЪЛ !!!!!!!!
11
0
 
0
 
! Отговори
провинция преди 15 години
хей *** ела да видиш провинцията .хората са гладни и работят за 120 лв дори.да БЪЛГАРИЯ това е факт.кво се сравняваме те всички на задминаха
10
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
ела да видиш провинцията има хора които немогат да си намерят работа.то работа има ама за 15о лв.Да за съжаление ние сме по бедни от сирия иран и много други държави
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ти явно и малко не разбираш от икономика-излишек се получава когато е заложено малко разходи и по-големи приходи(данъци,преки и коствени)-вместо да се дават пари за пътища,пенсии,образование,здравеопазване се спестяват тези пари и така се получава излишек,а той се разпределя от правителството без санкция на народното събрание-би трябвало да ви е станало ясно защо и как се прави от мръсните кумонисти
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Който разбира малко от малко от икономика ще разбере, че всъщност това е много лош сигнал. Главната причина за това естествено е хипер-инфлацията, която кой знае защо никой от това калпаво правителство не отчита. Нормално е при рязък скок на цените да се натрупа и по-голям излишък. Та нали плащаш повече за данъци и за ДДС. Все още ни държи борда, а и Европа няма да позволи да изпаднем до Виденовото положение, защото все пак сме европейци, нали?
7
0
 
0
 
! Отговори
Галена преди 15 години
Цените хвърчат нагоре, заплатите ниски, хората бедни и гладни и на този фон бюджетен излишъш?Спестен от ниските заплати на хората и на цената на мизерията в която живеят!Вместо да се засрамят наглите министри се хвалят!Сега ще си разределят парите с "техните си хора", така както си разпределиха предишния излишък!Някой да е получил нещо от предишния излишък, а?Не сте? И сега някой пак ще го плирапка и ние нищо няма да усетим!Ще усетим само изтънелия си джоб, който толкова прозира, че ни се виждат срамотиите!А Европа се забавлява с нашенските мурафети!

Спонсорирани публикации