България сред 10-те най-етични туристически дестинации

Освен нас, класацията включва Аржентина, Боливия, Чили, Хърватия, Коста Рика, Естония, Намибия, Никарагуа и Южна Африка
28 юли 2008 10:31,
39
България сред 10-те най-етични туристически дестинации
Снимка: БГНЕС

България е сред най-етичните дестинации в света за 2008 година, се казва в доклад на австралийския туристически сайт Travel Blackboard.

„С всяка година интересът на обществото към отговорния туризъм нараства“, коментира Джеф Грийнуолд, който е изпълнителен директор на „Етични пътешествия“ и съавтор на доклада.

При изготвянето на класацията са използвани публично достъпни данни от Програмата на ООН за развитие, УНИЦЕФ, Колумбийския университет и Йейлския университет.
 
Най-етичните туристически дестинации в света за 2008 година по азбучен ред са: Аржентина, Боливия, България, Чили, Хърватия, Коста Рика, Естония, Намибия, Никарагуа и Южна Африка.

Вижте още

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Извинявай ама обслужващия персонал ,когото толкова плюеш да не са собствениците на тези хотели а? Това са българи ,обикновенни на заплата. Това ,че Българина мрази да работи и го мързи не значи ,че България е лоша страна. Таксиметровите шофьори пак са обикновенни Българи като теб Мразещи всичко и всички и за това гърбят хората. Но това не е мафията ,не е правителството а сме самите ние народа. От такъв народ ,такива политици. Освен ако не вземем да си внасяме. А като не ти харесва България отивай в Турция или Германия. Ама в Германия мързелите не ги траят и набързо ще те изгонят.
17
0
 
0
 
! Отговори
Slavi преди 15 години
HAHA hahha xixixixi
16
0
 
0
 
! Отговори
lidis преди 15 години
Етичният български туризъм ви предлага всички неетични условия по черноморието ,мизерия,лоша храна ,мърсотия наоколо и атракцията задължително да ви окрадът и пребият по неосветените улици *** жрици сръчни ръце ,прах ,бездомни животни вият около павилиони със стари закуски ,чешат се и заедно с просекини от занаята ти досаждат,в заведенията подгряват храна една и съща цяла седмица ,а обслужващият персонал сърдити ,като тайфуни бучат и ти подвикват ,да не забравя и строителите на нови хотели ,дето чукат и блъскат цял ден ! Ако съм пропуснала нещо ,дописвайте !
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Може и да има хотели с крадени пари но това ги има и в другите страни ,мафия има на всякъде. Ама не може да сложиш целия бизнес под общ знаменател. Още повече ,че единствено от бизнеса идват парите в страната и нашите заплати. А още по тъпо е да се подиграваш на чужденците като хвалят страната ни. Аз мечтая за мига в който всички да кажат ,че България е най, най,най. Това сигурно никога няма да стане ама дайте поне като ни похвалят веднъж да се почувстваме горди Българи вместо да се плюем и джафкаме. Имаме Стойчков но го изкарахме най-големия *** а той може би е един от малкото милионери изкарали парите си с честен труд и най-вече прославил наща държава. Просто има голяма част от Българите ,които изпитват ужастна ненавист към страната си. Не трябва да е така. Поне според мен.
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Вижте сега, положението е много простичко. Всички патриоти, които се гордеят с *** наречен България, да си ходят по родното бетонирано черноморие. Те си го харесват, такова каквото е, само защото чувстват, че трябва да са патриоти по презумция. Не ги интересува, че обслужването е под всякаква критика, че няма сянка на едно дръвче, че рискуват да ги пребият или таксиметровият шофьор да им изкара нож, ако откажат да платят сметката от 90 лева (реално 15лв.), още по-лошо, че разчиствайки си сметките пияни борци може да те застрелят по случайност както си пиеш питието в някои бар. Та затова - патриотите по родното ни прекрасно черноморие, а балъците като мен, които ги боли сика за България като по-прости ще си ходим в чужбина. Ето аз примерно, знам, че в България е приказно-прекрасно, но ще рискувам да отида в Португалия на море :))) Приятно къпане във фекалите на Черно море, патриоти :)))
13
0
 
0
 
! Отговори
Indubio преди 15 години
Приятелю, тук не става дума за това, проблемите да бъдат нагло прикривани или преобразявани с розови очила. Напротив. Огромно място за критика има. Критикувайте. Изразявайте ясни позиции. Това, за което ми се струва и номер 7 говореше, а и аз, е че това безцелно храчене, използването на толкова низък език и ясно проличаващата си от това омраза не могат и няма да доведат до нищо. Става дума, че проблемите на съвременна България са наистина ужасно много в следствие на ужасяващ преход и толкова време комунизъм. Те са факт. Те обаче не бива, наистина не бива да водят до тази дълбока омраза към всичко българско. А се стига точно до там...Дано това се измени, наистина...
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
е най-хубавата страна на света и който хленчи а не си стегне д-то да бачка или да протестира ама реално - не във форумите - си остава лумпенЦялата ми рода е в анадола и редовно ходя там - и в Тр е много готино но като тука няма. Още малко им остана на крадливистанците дето ни управляват - едно еврочаталче като им сложат всичко ще си дойде на мястото но и ние трябва малко по активно - Бг има нужда от свежа кръв в управлението и тя ще дойде от младите а не от нас 40-50 годишните като мен които са зели дали
11
0
 
0
 
! Отговори
Бибо преди 15 години
Айде *** побачкай малко примерно на Златни пясъци и после се изкажи положително ако можеш. Аз не мога да си изкривя душата и да кажа едно хубаво нещо - кое е етичното ? Всичко там е направено с крадени пари? Всичко е построено с връзки в общината? Вярно е че не трябва да се плюе срещу страната, но аз не виждам нищо хубаво в курортите, което да е свързано с държавата ни.Един господ знае дали е платена статията или не, но е факт, че СЕГАШНИТЕ туристи идват за да избягат от сухия режим или за да поиграят в казината, щото в техните страни е забранено.Замисли се - защо паралиите се бият за казина ?..отново не се сещам за нещо положително
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
От Бургас! Разбира се ,че не винаги Българите са имали такова отношение към родината си иначе нямаше да си дават живота нито Ботев, нито Левски. И никога Княжество България не би се обединило с Източна Ромелия ако Българите тогава не бяха родолюбци. Но сегашното поколение е хленчещо и все надзърта в чуждото канче и все му се струва ,че чуждата кокошка е ! Не се крийте от проблемите а се борете с тях като истински Българи. И се гордейте с родината си . Повярвайте ми вашите дядовци са умрели ,за да притежавате най-красивото и прекрасно кътче на Земята. И когато чужденците го хвалят се гордейте а не ги изкарвайте ***.
9
0
 
0
 
! Отговори
Indubio преди 15 години
само един въпрос към теб- понеже се разграничаваш от общата картина, ти откъде си? Питам статистически. А и исках да ти кажа, че това отношение към собствената си страна българите не са имали винаги, тъй че има надежда ;) Българите през 30те години на ХХ век например са мислили доста по-различно.
8
0
 
0
 
! Отговори
Индубио преди 15 години
Нямаш представа колко си прав, Номер 7. Дори бих копирал съобщението ти, за да го пействам в други подобни случаи, ако нямаш нищо против. Дано да има повече като тебе, защото и аз не се сещам за друг народ с толкова самоотрицателна, храчеща фиолософия на живота.
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Типично за Българи... Затова ще сте и най-бедните,най-жлъчните и най-глупавите в Европа. Да си плюете собствената страна. Няма такъв народ никъде по света. В другите страни като си чуят химна стават прави и си слагат ръка на сърцето. А тука само плюнки и помия. Останете си *** и мразете всичко Българско и родно това нещо ще рефлектира само срещу вас няма друго същество на Земята което да реже клона на който стои.. Дано децата ви един ден да станат по-умни от вас. Само това мога да пожелая на България.
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Борчетата на празните хотели по черноморието, уплашени от огромните загуби които ще претърпят този сезон, започнаха да взимат мерки. Като тази платена статия например :)))
5
0
 
0
 
! Отговори
Коце преди 15 години
Не знам кое е по-етично - изпотрошените бутилки алкохол всяка нощ или щъкащите пр*ституткиТова да не е част от PR кампанията на червеното правителство? хахахаха
4
0
 
0
 
! Отговори
Коце преди 15 години
Не знам кое е по-етично - изпотрошените бутилки алкохол всяка нощ или щъкащите ..Това да не е част от PR кампанията на червеното правителство? хахахаха
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
като гледам с какви бананови републики ни сравняват, нищо чудно и да сме етични...
2
0
 
0
 
! Отговори
sn преди 15 години
тоя очевидно не е идвал в българия на туризъм. Не знам кое му етичното на 20% свободно място на плажа без платени чадъри, на таксита по 10лв/км, на кръчмари пробутващи стара храна, на хамбургери по 5лв.
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ai stiga be,tuk ima nqkakva greshka...Za pyrvi pyt ot mnogo vreme chuvam neshto hubavo za Bg...ne moje da e istina..chak pyk etichna...

Спонсорирани публикации