Поредна глоба за картел в България

КЗК наложи две глоби - от 15 и 10 хиляди лева на млекопреработвателите
30 юли 2008 15:30,
21
Поредна глоба за картел в България
Снимка: Булфото

От Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) съобщиха, че са наложили санкции на „Асоциация на млекопреработвателите в България” (АМБ) и на Сдружение „Национална асоциация на млекопреработвателите”, съответно от 15 хил. лв. и 10 хил. лв.

Както и при поредицата от предишни подобни глоби – за хлебопроизводителите, производителите на пилешко месо и яйца и др., комисията се е самосезирала след изявления в медиите, както и данни от различни държавни институции за повсеместно и рязко увеличение на цените на сиренето и кашкавала през месеците юли и август 2007 г.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
комуняга преди 15 години
15хил това не е глоба....това си е законния подкуп, така е наявсякъде, глобите трябва да бъдат високи както за юридическите лица така и за физическите при нарушения ....тогава и по пътищата ни ще е спокойно и търговците няма да ни лъжат както си искат ....НО.. никое правителство няма да го направи защото това е все едно автоматично да си подпише отставката
19
0
 
0
 
! Отговори
... преди 15 години
Прекупвачите кога ще глобите и анализирали ли сте кой се облагодетелства повече - прекупвачи или производители. Гледайте сега прекупвачите как ще действат за да продължат да ограбват хората...
18
0
 
0
 
! Отговори
- преди 15 години
Това сигурно им е печалбата за деня .. :D
17
0
 
0
 
! Отговори
Потребител преди 15 години
И сега този КАРТЕЛ.......вече е смачкан - след такава СОЛЕНА глоба /която предполагам се равнява на месечния аванс на един от многото шефове/ е СРУТИЛА КАРТЕЛА..............МОЖЕ САМО ДА "ПОЗДРАВИМ" нашите велики управници с крутите мерки които са предприели за защита на нас потребителите.........БРАВО НА ДЪРЖАВАТА ПРЕДПРИЕЛА ТАКАВА СЕРИОЗНА СТЪПКА И "ЗАЩИТАВАЩА" НАС ПОТРЕБИТЕЛИТЕ .......... изпаднах във велик възторг и вече се чуствам защитен след като прочетох тази велика новина.................................само да допълня, че Европата не е проста като обикновения потребител и разбира за какво става въпрос...........
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
просто и ясно е че цената на дизела е плод на монополното положение на лукойл.на всякъде дизела е по евтиното гориво по простата причина че производствената му цена е по ниска.
15
0
 
0
 
! Отговори
баща ти преди 15 години
все едно на мен неска да ми вземат 50 ст., това им е оборота за 1 ден....какви са тея смешни изцепки,тез от данъчното пак си записаха работен ден....айдеее махам се от тука
14
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 15 години
усетихме, някой само, че цената на барел падна с 5%, а цената на бензините при нас с 5ст - сами си смятайте с колко падна цената в проценти при нас;) В обратния случай, когато вдигнат с 5% цената на барел и цената при нас си скача с 5%
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
усетихте ли как падна цената на дизела след започналите проверки
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тези 10-15 000 лева не са нищо, трябваше поне 10 пъти по-висока глоба да им наложат на тези кожодери! Вчера кило кашкавал в БИЛЛА струваше 16.50лв ???? Безобразие!
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Е и като ги глобиха другите какво, да не би да свалиха цените до реалните им стойности, напротив. Така ще е и сега със сиренето и кашкавала. Тия глоби са прах в очите ама на глупаците, а пък ние в БГ-то вече всички сме уморени от политика, лицемерие, популизъм и още други помии с които ни заливат от години и на нищо не вярваме, единствено на очите и , като влезем в магазина
10
0
 
0
 
! Отговори
Марто преди 15 години
Само погледнете да видите картинката,какво сирене ни предлагат, едното прилича на гъба,цялото в шупли, а другото ми прилича на .Ако някой в тази страна знае какво яде.......тъпчем се със всякакви *** на супер високи цени.Докато не започнат да ги вкарват в затворите,няма да се спрат тези мошеници.
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Някой ще ми каже ли как при изкупна цена на млякото от 0,4 лв. 1 кг. сирене, което уж съдържа само мляко и закваска и сол струва 6-7 лева/кг.??? 7 литра краве мляко (2,80 лв.) дават един килограм сирене, ама сирене та дрънка, а не като онава дето го рекламират че съдържало 3,5 литра мляко :) Някои ни прави на балами, но и проблема е че дори да си купиш скъпото сирене, пак няма гаранция че е само от мляко!!!
8
0
 
0
 
! Отговори
Budah преди 15 години
Докога ли ще продължава този цирк.... Скапана държава. Ако не се изселим тея отгоре няма да спрат да ни цедят.
7
0
 
0
 
! Отговори
a4o преди 15 години
Планът ви за затриване на нацията върви успешно. Всеки си се огражда в кочинката, овълчва се и се чуди как да оскубе тези около себе си. Кой повече, кой по-малко. Колкото си по-дребен - толкова повече те скубят. Накрая като 80% от хората останат оскубани до шушка, всеки ще грабне мотиката и преминаваме на deathmatch - кой оцелее - оцелее. Хайде Стани-шев да излезе сега и да каже че място за паника няма и че всичко е наред и че в Брюксел лъжат, после да излезе отпуск за месец-два.
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Симулация на дейност.И каква полза за нас ,потребителите,от този цирк с тези смешни глоби
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ами млекопроизводителите да ходят пред парламента да си търсят правата а не да КРАДАТ от обикновения българин.
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Млекопреработвателите са направили картел за да оцелеят, защото правителството пък е направило картел срещу целия народ.
3
0
 
0
 
! Отговори
гражданин преди 15 години
КОГА ЩЕ ГЛОБЯТ ЕЛЕКТРОРАЗПРЕДЕЛИТЕЛНИТЕ ДРУЖЕСТВА? АМИ ТЕЗИ, КОИТО ВДИГАТ ЦЕНИТЕ НА ГОРИВАТА??? ГАРВАН ГАРВАНУ ОКО НЕ ВАДИ! НЯМА ДА ГИ ПИПНАТ ПРОСТО! И КАТО ГЛОБЯВАТ, ЗАЩО ЦЕНИТЕ НЕ ПАДАТ! ПИСНА НИ ДА НИ ПРАВЯТ НА БЕЗМОЗЪЧНИ !!!
2
0
 
0
 
! Отговори
me преди 15 години
Потресен съм! Как ли ше ги платят тия пари??? То милиони то чудо (мечтииии).
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Баси глобите.Абе хората на запад глобяват с милиони за такива картелни споразумения,а ние слагаме глоби които се избиват с 1 средно голям камион стока.Какво да говорим повече?

Спонсорирани публикации