Светът върви към нестабилност и насилие заради скъпите храни и енергия

Това сочи доклад на глобалната изследователска организация Millennium Project
6 авг 2008 11:30,
4
Светът върви към нестабилност и насилие заради скъпите храни и енергия
Снимка: БГНЕС

Поскъпването на хранителните продукти и енергията, недостигът на вода, промените в климата и увеличаването на миграцията биха могли да породят нарастваща нестабилност и насилие в света през следващото хилядолетие, сочи доклад на глобалната изследователска организация Millennium Project, цитиран от АФП.

Въпреки мрачната прогноза в доклада се заявява, че „постиженията в науката, технологията, образованието и икономиката изглежда могат да накарат света да работи много по-добре, отколкото днес“.

Вижте още


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Градски преди 14 години
Пълни глупости. Живота може да стане по примитивен, но това не означава автоматично и по-голямо насилие. В България това няма да се забележи особено тъй като живота не се е модернизирал достатъчно въпреки опитите.
2
0
 
0
 
! Отговори
Rado преди 14 години
a-bg net тва е сайта на нашата федерация ...там може да намерите решение на диста от проблемите заобикалящи ни в момента ...като високия градски транспорт и как да се избегне това ..опазване на околната среда .антиглобални действия .
1
0
 
0
 
! Отговори
Tyler Durdon преди 14 години
ТрАйната коалиция да започне да управлява света. Вижте в Безхаберия как добре се справят, щом при европейски цени на храните и т.н. (а дори и по-високи) хората (овцете май е по-точно) преживяват с десеторно по-малки доходи. Е, трябва и медийна помощ, но какво са няколко Мануелки, Максимовци, Вальо Топловци и Костовци (връхтЪ нЪ слъдоледЪ) в сравнение със световния мир? A aкo се провалят - значи българите са най-великото племе...тъпири...