2008 – годината на сегментиране и отрезвяване на пазара на имоти у нас

Пазарът се развива много по-нормално от предишни години, намаляват спекулативните сделки
6
2008 – годината на сегментиране и отрезвяване на пазара на имоти у нас
Снимка: БГНЕС

2008 е годината на сегментиране на пазара на имоти у нас и на отсяване на участниците и качествените проекти. Около това мнение се обединиха участниците в дискусия във връзка с предстоящото изложение за имоти BalPEx, представители на агенции за имоти у нас и строително-инвестиционни компании.

„Пазарът се сегментира и отрезвява“, коментира Михаил Чобанов, управляващ директор на Bulgarian Properties. По думите му в средния клас се отчита леко повишение на цените, особено в петте големи града – София, Варна, Бургас, Пловдив и Русе. Във високия клас има трайно повишаване на цените, неподвластно на общото състояние на пазара, докато в ниския се наблюдава корекция надолу. За пример той посочи, че в ниския клас вече може да се купи ваканционен имот на цена 500-600 евро/кв. м в Слънчев бряг.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Proxy преди 15 години
Аз не мога да разбера к'во заблуждават хората с тия PRНа всякъде по света си има закономерности, съотношения спрямо доходите и вноската която хората могат да си позволят за жилищен кредит.В България доходите изостават много от цените на жилищата.Така че е време за корекция. Само остава и банките да се поопарят от лакомията която ги е обзела, наливайки пари в кредитиране на стройтелството и всичко ще си дойде на мястото.В крайна смвтка я се огледайте, то тука хора не останаха ако излючим пенсионерите и ***.
4
0
 
0
 
! Отговори
андрешко преди 15 години
..че апе ...че ги апе.....а па банкерчетата че пият сиромащка кръв.....амо така е то добитъка се не свърщва сиреч клиантелата.........
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Есента цените ще се вдигнат още. "Балона" дето му викате вие няма да се спука, докато световната криза не се усети и у нас или пък не възникне някой военен конфликт. Това засега няма да стане. А "средната класа" продължава да увеличава доходите си, изпреварвайки инфлацията, за разлика от по - бедните, а пък богатите не мисля че ги интересува нещо, освен страха да не ги вкарат в затвора или да не ги гръмнат, отвлекат и т.н.
2
0
 
0
 
! Отговори
ivan преди 15 години
Балона един ден ще се пукне и всичко ще излезе на яве и именно тогава цените ще си дойдат на мястото .А тези дето сега организират тия семинари за имоти ще увиснат . То Българина е *** *** но да си купува имот в *** София на цената на същия който се намира в Виена няма да стане .
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Време беше.

Спонсорирани публикации