Орешарски гледа икономиката. Криза няма, излишък има

Финансовият министър обеща, че кризата в САЩ няма да повлияе пряко на българската икономика
18 сеп 2008 14:35,
28
Орешарски гледа икономиката. Криза няма, излишък има
Наблюдава я... икономиката. Снимка: БГНЕС

"Финансовата криза в САЩ няма да повлияе пряко на българската икономика", обеща финансовият министър Пламен Орешарски.

"Терминът "криза" е доста силна дума, това, което наблюдаваме от повече от една година, се отчита по-скоро като турбуленции на международните пазари", коментира той.

По думите му последните събития в САЩ са нов етап в неблагоприятна посока и ще окажат известно индиректно влияние върху нас, "но в никакъв случай не и пряко".

Орешарски каза, че именно поради опасения от криза на световните пазари в бюджета на България за тази година като законово изискване е залегнал по-голям излишък.

"Състоянието на българската икономика в момента и перспективите не ни дават основания за особени притеснения", каза той.

Според него няма еднозначен отговор за това докога ще продължи икономическата криза на световните пазари.

"Европа вече намали темповете си на растеж, но прогнозите не са драматични и толкова пряко влияние на кризата едва ли ще има, което ни прави умерени оптимисти и нас", добави той.

Според финансовия министър икономическият ръст в България за тази година няма да се понижи, а за следващата Орешарски прогнозира ръст от около 6 на сто.

"До края на годината се надяваме инфлацията да не надвиши 10%", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
0
 
! Отговори
X преди 15 години
Орешарски е икономически гений, но не успява да синхронзира турбуленцията в мозъка си с тази на световните пазари.
9
1
 
0
 
! Отговори
ivo преди 15 години
Това не е хаотично движение на флуид ей ........ . Гледай тая турболенция да нете отнесе.
8
1
 
0
 
! Отговори
boby преди 15 години
Парламента........................................ ............................................!П равителството..................................... ......................................!!!Президе нта............................................... .............................................руска ***......................!Политиците като цяло.............................................. ...........................................!Ня *** какво повече да се каже...
7
0
 
0
 
! Отговори
orehov преди 15 години
po na4alo nekoi sa pesimisti a drygi optimisti.za realizam nqma da govorim sega.kato my doide vremeto togava mojem da otvorim temata
6
0
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
Винаги са ме вбесявали наглите и *** изказвания на хора , които превърнаха България в нарицателно , а нас в просяци.Примерно ; "ниска ни е производителността на труда и затова сме последни", при съсипани и разграбени заводи за 100ци милиарди и парите прохарчени за коли,къщи и ***, в кой завод вложихте пари за нови машини? , или "щом строителството се развива , значи и икономиката е добре", първо това не вярно и второ това ,че всеки мафиоз строи където и каквото си поиска , не значи развито строителство.
5
0
 
0
 
! Отговори
2х2=3.14 преди 15 години
А бе,щом сте заложили ПРЕДВАРИТЕЛНО излишък в бюджета,и то голям,работата е ясна!При тези огромни проблеми в страната...
4
0
 
0
 
! Отговори
X преди 15 години
Бордовият инженер към стюардесата: "Пилотът получи инфаркт, левия двигател гори"Стюардесата към пътниците: "Моля, затегнете коланите, навлизаме в лека турбуленция. Може да се наложи да не кацнем на летище София."
3
0
 
0
 
! Отговори
2 преди 15 години
Браво Tamplier! Силна реч :) на тебе май ти е писнало.
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
какво и да се каже по адрес на тия ...........е малко
1
2
 
0
 
! Отговори
Tamplier преди 15 години
Орешарски?!?!? Сега, "прилятелю" България се развива, което е неминуемо. Да ти обясня нещо и аз. Ако не беше ВАШЕТО престъпно правителство, а друго, не толкова престъпно и некадърно, икономиката щеше да е многоооо напред и инфлация НЯМАШЕ да има и 1%. Обаче вие СЪСИПВАТЕ България и я спирате. Какво да кажем? Полицията не работи, правосъдната система също, Европа ни спира МИЛИОНИ които биха ни помогнали, цари хаос в прилагането на законите. Очеизвадно всички във власта са мега корумпирани и издънките им всекидневно ни заливат... Вече гледаме на това нормално, до там ни докарахте, ПРЕСТЪПНИ НЕКАДЪРНИЦИ! И само не казвайте, че имате заслуги за нещо! Ако имате някакви заслуги, то това са единствено СТРАДАНИЯТА на БЪЛГАРСКИЯ НАРОД! 1 век комунизъм докара България до просешка тояга и до демогравски срив! Толкова кадърни хора страдат и бягат с насълзени очи от родната им България заради Вас! СРАМ НЯМАТЕ! ПРАСЕТА! Всичките сте за затвора... как може хората да са толкова слепи... УЖАС!!!!!