Исландия пред банкрут, вика МВФ на помощ

Световната финансова криза подгони и островната държава, а мерките за стабилизиране на кроната пропаднаха
7 окт 2008 17:03,
32
Исландия пред банкрут, вика МВФ на помощ
Снимка: БГНЕС

Ситуацията в Исландия продължава да се усложнява и е напът да излезе извън контрол.

След като по-рано беше съобщено, че страната ще получи кредит от 4 млрд. евро от Русия, впоследствие стана ясно, че сделката е пропаднала, съобщи немскoто издание на FT.

Заради проблемите, които връхлетяха страната, централната банка обяви мерки за стабилизиране на валутата, а властите вече очакват делегация на Международния валутен фонд.

След като национализациите във финансовия сектор не дадоха резултат и не върнаха доверието в банковата система на Исландия, централната банка обяви в националния ефир, че ще фиксира курса на кроната към еврото на ниво 131 крони за евро.

Случващото се в островната държава е толкова сложно, че властите са се обърнали за помощ към чужбина.

Вижте още


32
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
2
 
! Отговори
kr преди 14 години
ей пич, много ме разсмя :-D
30
1
 
2
 
! Отговори
ju преди 14 години
"напът" не е българска дума, дори по моя информация - не е дума. в тази медия уж пишеха грамотно! жалко!
29
1
 
2
 
! Отговори
преди 14 години
Малко ни е трудно сега май?Промитите мозъчета не работят на тая вълна, а?Неможеме да спреме да се самонаказваме и да се псуваме сами!И секи говори за българските полиици, за българите, за тези или онези ***, но истината е че описва себеси
28
1
 
2
 
! Отговори
преди 14 години
Ето сега исландците да ни помолят за трансфер на Иван Костов. Ще го продадем скъпо да им оправи икономиките.
27
1
 
2
 
! Отговори
преди 14 години
Ивропата, излагате се, какви са тез национализации, ние избягахме от комунизма, подлъгахте ни с вашите внушения и пропаганда, а сега се оказа, че сте комунисти.
26
1
 
2
 
! Отговори
НФБ преди 14 години
пак да инвестират в Американската мечта!Тази мечта бе създадена с парите на цял свят....Всички диктатори изнасяха капиталите в американски и западни банки!Ирак..Иран....Югославия....България!Днес , когато този процес се забавя или се ограничава се появява недостиг на пари...Истината е да се привличат капитали в България, да се откриват нови работни места!Червените външнотърговски фирми само ни вкарват в дупката!Това е една верижна реакция на инвестиране ..реинвестиране с оглед завладяване на пазар и в крайна сметка тези пари никога не се връщат в България!Вместо това да се изпращат все повече млади специалисти на стажове и работа..за да крадат занаят и технологии1Нямаме нужда от псевдо ченгета, които хал хабер си нямат от това!Само се гушкат и никаква полза за страната!Нека реално да се посочи каква ни бе ползата от така нареченият икономически шпионаж!Ако има полза и успехи те се дължат на учените които наистина са успели при контактите си на конгреси и семинари да се докоснат до определени фирмени тайни!...Така че да инвестираме в България и да спрем да изнасяме!
25
1
 
2
 
! Отговори
преди 14 години
Бравос, да се готви и България....някъде около декемри или най-късно пролетта и тук ще е същото положение...ако разбира се, не се случи и по-рано...
24
1
 
2
 
! Отговори
Becko преди 14 години
Да живее Иван Костов! То4ка! Край!Той единствен осъзна 4е БСП на4ело със Станишев и в комбинация със Симо_Догнятите ще докара не само България, ами и Исландия и даже Съветските Разединени Щати до БанКурТ.Даже Сергей успя докато беше в НюЙорк да бръкне в банковата им система и да събори Капамализмата.Еее Путин ли им е*бна мутера, Ала-Бала-Лин ли ем сексна състемата, а? или Моамар Калъфи от Лезбийската Арафатска Дамаджания?Отговорът е даден от Костов-Сегро е виновен за вси4ко защото е карал 4ужд мотоциклет повреме на жътва.....
23
1
 
2
 
! Отговори
преди 14 години
sory pi4, no to4no obratnoto e viarno - NE kupuvaite dolari !
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Абе не му мислете България винаги я е имало и ще я има,какво ли не сме преживели ще преживеем и това .Да му мисли света.Според мене това го правят само евреите.Туе си играят световните игрички.След всичко това ще скочи долара.Един съвет от мене,купувайте долари.До няколко месеца долара ще достигне еврото.Ако имате пари копувайте долари.
21
1
 
2
 
! Отговори
преди 14 години
Isiand-29o,000 j.Ploht.1o3.ooo km.2
20
1
 
2
 
! Отговори
преди 14 години
гледайте zeitgeist addendum и ще ви просветне! първия zeitgeist също го гледайте!
19
1
 
2
 
! Отговори
преди 14 години
Ама тя Исландия била по-малка от Бургас бе ... Ell
18
1
 
2
 
! Отговори
Ell преди 14 години
Исландия е на 1-во място по БВП на глава от населението в света и това което се случва е меко казано смущаващо....щом т се случва при тях на 100% няма да подмине и нас...
17
1
 
2
 
! Отговори
преди 14 години
абе немаше ли татък някъде 1 Тор некойси, дето беше купил за безпари нашенското БТК?И дет май със некой от Крадлив-Симовите синчета дослук имаше? Мдааа, тогаз не се очудвам, сичко е закономерно. И нас туй ни чака.
16
1
 
2
 
! Отговори
преди 14 години
Ей долните, Исландия и островна дължава с 200 хиляди население намираща се между Европа и Америка, а ИРЛАНДИЯ е една от най-богатите членки на ЕС и се намира също на остров западно от Великобритания..Много неграмотно стана сегашното поколение :-( И после се смеем на американците, че не знаели къде е България...
15
1
 
2
 
! Отговори
преди 14 години
От тази криза Европа и ние, в средносрочен план, можем да излезем само на печалба, защото парите едва ли ще се върнат в прогнилата Америка и в тази ситуация Европа остава единственото сигурно място за инвестиции. Капитализма и самата демокрация са измислени в Европа, американските евреи само ги извратиха.
14
1
 
2
 
! Отговори
преди 14 години
"Американския тип капитализъм разврати хората до такава степен, че ги превърна в слабоумни. В Европа също има капитализъм, но там държавите успяха да запазят и човешките ценности и култура. Затова САЩ е обречена да залезе"
13
1
 
2
 
! Отговори
Gio преди 14 години
...демокрацията е много скъпо "удоволствие"... Най-успешните системи са били винаги, когато народ попадне на добър диктатор... Но наш'та работа е като в поговорката:"На гол *** чифте пищови"...
12
1
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 14 години
mnogo e interesno tova koeto kasvash!!!!