Украинският бизнесмен Жеваго може да остане без депутатско място

Украинският парламент обикновено подкрепя предложенията за лишаване от депутатски пълномощия на депутати, заели длъжности в търговски компании
31 окт 2008 13:14, Красимир Ангелов
2
Украинският бизнесмен Жеваго може да остане без депутатско място
Константин Жеваго. Снимка: БГНЕС

Върховната Рада (парламентът на Украйна) скоро ще разгледа въпроса за лишаване от депутатски мандат на Константин Жеваго (известен у нас с провалените си амбиции за закупуване на Кремиковци), съобщава украинското издание на „Комерсант”.

Причината е, че от 30 октомври Жеваго, който е основният собственик на металургичната компания Ferrexpo и един от най-богатите хора в Украйна, е заел поста на главен изпълнителен директор, за да се концентрира върху управлението на бизнеса в режим на икономия на средства. Преди няколко дни от свои източници Investor.bg научи, че Жеваго се е разделил с 25% от компанията си, купени от инвестиционен фонд на цена, равна на печалбата преди лихви, данъци и амортизации (EBITDA).

Депутати са коментирали, че ще проучат въпроса каква нова ръководна длъжност е заел Жеваго и дали тя е на обществени начала, или не. По думите на друг депутат парламентът обикновено подкрепя предложенията за лишаване от депутатски пълномощия на народни представители, заели длъжности в търговски компании.

Вижте още


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 13 години
KRADEC BLIZAK PRIJATEL NA BG KRADCITE