Ракията поевтинява, ако я регистрираме в ЕС

Трябва да докажем и че 25% от нея се прави от винен дестилат
26 сеп 2010 12:36,
93
Ракията поевтинява, ако я регистрираме в ЕС
Снимка: Булфото

С 50% може да падне акцизът на гроздовата ракия, ако България успее да регистрира продукта като национален в Европейския съюз, обяви министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, цитиран от „Фокус“.

По думите му, страната ни трябва да докаже, че 25% от ракията се прави от винен дестилат, а не от житен. 

В момента на пазара ракията, която се предлага у нас, е 10% от винен дестилат, а останалата от житен, на която пише, че е спиртна напитка, заяви министърът 

„За да можем да докажем, че това е национален продукт и да искаме преференциите по отношение на ракията, трябва да докажем, че 25 % от ракията се прави от винен дестилат”, каза Мирослав Найденов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
1
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 13 години
Моята ракия,дето я....варя сам,няма да я регистрирам в ЕС.Ще вземе да имхареса на.....европейците и тогава ще дойдат в Кривунделово да ги....уча,амакъде ти свободно....време;или варя....ракия.или след това я....пия.
82
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
като гледам слушам и мисля..си казвам че няма да е много далечко времето...кдгато заглавието ЕС...ще звучи като *** дума...
81
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ima li rakija 100% ot grozde???a slivovata?koj e poznava4 ot vas???
80
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ракията когато се прави мешана и придобива много смесен вкусиначе ракия си става от почти всичко,дори от домати+захар - проверено!най-голяма оферта е да си поръчаш 100л меден казан,излиза около 1000 лв,заедно с газовото,и повече няма да имате проблеми с намирането на качествен алкохол
79
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
RAKIQQQQQQQQQ NQM NQM NQM
78
1
 
1
 
! Отговори
2 преди 13 години
dyankov misli da vdiga akciza na rakiyata i nace nyama da mu izleze budjeta ha ha .
77
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Когато започнем да правим вино само от грозде, тогава и цената ще бъде по-друга, а когато започнем да правим и ракия от винен дестилат, от грозде - също цената ще друга", заяви той. В момента големият процент от ракията не се прави от винен дестилат, а от зърнен, както и някои от вината не се правят от грозде, а от спирт, есенции, оцветители, отбеляза Найденов."Имаме амбиции - както слагаме ред по отношение на храните, така да стане и с виното, защото то е част от трапезата. Виждате какви усилия полагаме в момента по някакъв начин да сложим ред в това, което слагаме на трапезата - млечни и месни продукти, хляб. Мисля, че го дължим и за виното", каза министърът. По думите му поне 25 процента от ракията, която правим, трябва да бъде от винен дестилат, за да успеем да убедим Европейската комисия, че е национален продукт. С 50 % може да падне акцизът на гроздовата ракия, ако България успее да регистрира продукта като национален в Европейския съюз, допълва БНР.
76
3
 
19
 
! Отговори
Селянин преди 13 години
Аз пък съм от село и с ракията нямам проблем.В наше село всички живеем задружно не се делим на *** и роми. Заедно си пием ракията и сме си добре.Вие му мислете ,защото само *** ядете и ракия нямате като хората.На туй отгоре имате и марзеливи *** които само ви създават проблеми. Е да ви е сладко.
75
1
 
13
 
! Отговори
пешко преди 13 години
ха-ха-ха-ха-ха, явно не си пил хубава ракия! заради такива като теб, дето пият само купена, са измислили ментаците! много хубаво си прави кр. станев и си пие качество, а ти пий "цар киро ориджинал" моята е гроздова около 52 градуса и ако препиеш не те боли глава! и още, точно водката и уискито са ментаците! няма да споменавам марка, но е известна и оттам веднъж купих водка на цена от 2 лв за литър! вкусът и беше доста сносен, та си направих вишновка с нея, но тя е само за гости!
74
2
 
13
 
! Отговори
ники преди 13 години
това важи само за купешката ракия,защото тя се прави от ***! домашната си е чиста!
73
1
 
14
 
! Отговори
кавал преди 13 години
здравейте ракеджии нашта ракийка си е варим и в америка от бяло винце мускатово и става една хубавка елексир ей сега се пекат и чушките след малко салатата е готова така че ха наздраве
72
1
 
1
 
! Отговори
za 64 преди 13 години
Abe smeshko :)) kakvi 100 % ???????! Ami s vodata i zaharta tova pravi 150 % :))))))
71
1
 
3
 
! Отговори
za 74 преди 13 години
най чистото и качествено питие е плодовата ракия ??????????!!!!!!A METILA ?
70
2
 
3
 
! Отговори
неделя преди 13 години
Този ЕС за какво е създаден,че ми не е ясно--да управлява хората нормално,илида им пречи ненормално Май за второто От край време ракията си е най-качественото питие,с което дори хората се и лекуват,тия от ЕС ще изискват не знам си какво,а пък и *нашите*ще им играят по свирката Хайде стига таманета
69
0
 
5
 
! Отговори
!@#$ преди 13 години
Евала естет !!!
68
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А надраве
67
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
аз съм се оправил и съм си добре мисли му ти
66
4
 
6
 
! Отговори
фггф преди 13 години
Пий си боклиците горчиви гадни абсента е най гадното нещо което съм пил пълна отврат,ама не станах със синя кръв най чистото и качествено питие е плодовата ракия прави се от чисти плодове вие пийте *** и се мислете,че сте някаква класа.
65
3
 
9
 
! Отговори
ggg преди 13 години
Я пий спирт селянин бездарник ,те посвета взимат 2-3000 евро заплата ама ти си едно малко и жалко червейче.Мен англия и сащ не ме интересува.Аз съм българин ще пиято това което са пили дедите ми не ме е срам да се нарека българин.А ти си долен и жалък с продажните си разсъждения и се мислиш за велик пиел той уиски хубаво ти го каза човека пиеш спирт евтин с есенция за 10 лв 100гр.такива като тебе са още по жалки и смешни селяни които избиват комплекси.
64
4
 
13
 
! Отговори
Пиянде преди 13 години
Чета и се хващам за главата. Аматьори ! Човечеството е създало върха на въглеводородните дестилати под името АБСЕНТ !!! Те за ракии и вина ми говорят. ***. Пиенето е ИЗКУСТВО, а не чалгарско освинване !!!

Спонсорирани публикации