Цената на картофите e скочила с 20 процента за месец

Спад на месечна база с около 1-1.5% има при ориза и месните произведения
Обновена: 27 фев 2011 11:36 | 27 фев 2011 10:58,
240
Цената на картофите e скочила с 20 процента за месец
Снимка: Булфото

Цената на захарта през февруари се вдига с 22 процента спрямо януари.  За същия период олиото и брашното поскъпват средно с 6,5 на  сто. 

При цените на варивата, млечните произведения, рибата, свинското и пилешкото месо се наблюдава  ръст от 1-3 на сто, отчитат от Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. 

Спад на месечна база с около 1 - 1.5 на сто има при ориза и месните произведения, а цената яйцата остава без промяна.

През февруари 2011г. в сравнение със същия месец на миналата година е регистрирано покачване на цената на олиото с 52 на сто и на брашното с 41 на сто. 

В интервала 20 - 30 на сто е поскъпването на годишна база на захарта, лещата, млечните произведения, рибата и пилето. 

През февруари спрямо януари 2011 г. най-много се вдигат цените на зелето - 34 процента, и картофите - 20 процента. 

Цените на оранжерийните краставиците са с около 11 на сто  по-високи спрямо миналия месец, а средномесечното поскъпване на оранжерийните домати и чесъна е около 3 на сто. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
226
1
 
1
 
! Отговори
до с преди 13 години
Вносните картофи са по-добри като качество/цена и пазарът го доказва.Друго неясно имаш ли?
225
0
 
0
 
! Отговори
с преди 13 години
отворко някога опитал ли си да произведеш нещо или само си чешеш косматия език.ако бяха толкова хубави вносните картофи нямаше да ти се окосми езика
224
3
 
0
 
! Отговори
до ижн преди 13 години
А защо контрабандният внос е по-евтин от твоето производство?Защото някой някъде произвежда по-добре от тебе, затова.Е, защо да купуваме картофи скъпо от лошия производител, като може да ги купуваме евтино от добрия?
223
0
 
11
 
! Отговори
нжн преди 13 години
производител съм и следя картофения пазар то 20г. Средно на 5-6г. само веднаж "влиза " цена ,която да покрие разходите . От пазарно ориентирано ржизводство преминах към производство за самозадоволяване . Изхвърлянето на нереализирана продукция е редовна практика при мен.п Причини - контрабанден внос с цел съсипванетно на местните производители . Сега резултантът е налице .
222
1
 
1
 
! Отговори
an преди 13 години
CENITE NA KARTOFITE NE SA TOLKOVA VAJNI.VAJNI SA CENITE NA GORIVATA.ZA EDNA SEDMICA DIZELA UDARI 2.54 ZA LITAR.PONEJE VKLU4IHA VSI4KI BENZINOSTANCII V ELEKTRONNATA MREJA ZA OT4ITANE NA GORIVOTO I VE4E NEMOGAT DA KRADNAT, I VDIGNAHA CENITE, BENZINJIITE ZA DA SI IZBIQT TOVA KOETO NEMOGAT DA OTKRADNAT.DO KRAQ NA LQTOTO CENITE NA GORIVATA 6TE MINAT 3.50 ZA LITAR.NE ZAREJDAITE OT MUTRENSKITE BENZINOSTANCII. IMA DRUGI NA4INI ZA SNABDQVANE S GORIVO. NE VQRVAM DA STE TOLKO ZADRASTANI.
221
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
нали това е задължение на държавата,да следи регулацията на цените,да следи да няма голяма инфлация--------------- Не е задължение на държавата да регулира цените, а малка инфлация се постига с малки заплати или голямо производство. Понеже няма производство, трябва заплатите да са ниски, за да не се вдигнат цените.
220
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
що не се произвежда, ами внасяме *** на цял свят... --------------- Ами що не отидеш да произвеждаш като толкова знаеш да даваш съвети?
219
1
 
1
 
! Отговори
иконом преди 13 години
@232Ама заплатата можеш да си я увеличиш САМО ти - само като РАБОТИШ повече бе миличко - друг начин не е измислен на планетата Земя още...
218
1
 
5
 
! Отговори
миличка преди 13 години
Искаме ВИСОКИ заплати!!!!След като направихте цените на хранителните продукти чисто европейски, ще направите и заплатите такива!
217
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
МИНАВАМЕ НА ДИЕТА!КАТО МИНИ КРИЗАТА ЧАК ТОГАВА ЩЕ ЯДЕМ СЕГА МАГИСТРАЛИ
216
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Поради особеност на родното картофопроизводство, януари месец реколта на картофи няма. Та значи картофите които купуваме януари,февруари, март и изобщо до излизане на първите картофи от новата реколта към май месец са картофи от старата реколта съхранявани при специални условия със съответна цена. Винаги по това време картофите са поскъпвали. Този който е писал статията явно си е купувал картофки само от макдоналдс
215
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
търсенето определя цената и качеството.цената на картофите се качва ,а дряновите сопи поевтиняват.но ще настъпи обрат .сигурен съм.
214
0
 
15
 
! Отговори
до село 223 преди 13 години
ами като толкова цъфтим и вържем, що всичко поскъпва ? що не се произвежда, ами внасяме *** на цял свят... кой според теб има интерес от това ? аз ли ? ти ли ? кой ? и от кого зависи да не е така
213
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Разбира се че ще скочи-те са продукт от рафинирането на нефта!Кой изкупува селскостопанската продукция???????по места????Какво сте се хванали с *** по пазарите с по 10-20 кутии цигари?Защо не хванете прекупвачите или поне обявите към кои силови структури са?С олиото също -и то е продукт на нефта,за захарта -да не говорим.
212
1
 
7
 
! Отговори
м преди 13 години
Да не говорим и за цените на петрола. Лукойл си прави каквото иска! Нали едната фирма дето ходатайствал Бойка е Лукойл. Ам по този логика..що да не качват цената на горивото?!
211
2
 
11
 
! Отговори
м преди 13 години
Ам както е тръгнало...ще се гладува масово. Увеличиха хляба, кашкавала, сиренето, сега и картофите. Да не говорим от немотия колко хора са карали на картофи и то посни, а сега и това им увеличиха. Безсрамници такива!
210
1
 
8
 
! Отговори
Венелин преди 13 години
Има спад при месните произведения, защото хората спряха да ги купуват и залежаха! Отделен въпрос е, доколко са месни...
209
6
 
4
 
! Отговори
от село до 213 преди 13 години
"днешните мутри могат и да те пребият, и да ти откраднат бизнеса, и да не смачкат", ама не им е чак толкова лесно - вече има някакви закони, хората имат някакво знание, самочувствие, свобода, взаимна подкрепа, външна подкрепа...! А при соца те гърбеха като безправна гнида, съвсем легално и даже ти се усмихваха в лицето. Остави всякакви сравнения - излагаш се!
208
0
 
8
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 13 години
..." ЛУЧЕЦ ЕЖ И ПАК ПОДЕШ - ДИЙ ВОЛЕ ДИЙ, ДИЙ КРАСТА ДИЙ.... ....................
207
5
 
6
 
! Отговори
Калин преди 13 години
ПРЕДИ година предупреждавах тука ..за какво иде реч в разгара на контрабандата .. на цигари и тютюни .. Предизвикана съвсем резонно !! И ПОД ДАВЛЕНИЕ НА ЦЕЦКО !!Предупреждавах тези са болшевики.. безнеее върла мафия по вноса и износа на стоки и продукти, цигарите не са актуални .. вече .. ИГраят си с цените .. укриват инфлация ..ИЗТОЧВАТ ДДС ... ВСЕ ПОЗНАТИ БОЛШЕВИШКИ ПРИОМИ И ПРАКТИКИ!

Спонсорирани публикации