Милионерите у нас – 60 пъти повече

Кризата е произвела 1673-ма с доход над милион през 2010 г.
Обновена: 26 юли 2011 14:58 | 26 юли 2011 07:06,
152
Милионерите у нас – 60 пъти повече
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Милионерите в България са се увеличили 60 пъти за една година. В последната кампания 1673-ма българи са записали в данъчните си декларации, че са спечелили над 1 млн. лв. през 2010 г., съобщава „24 часа”.

През 2010 г. личен доход над един милион декларираха 28 българи, а година по-рано - 87 души.

Обяснението на рязкото увеличаване на милионерите обаче е, че заради кризата много хора са били принудени да продадат бизнеса си, обяснява вестникът. Получените пари са обявили като доход на физическо лице пред данъчните.

В някои случаи бизнесмените се разделили с фирмите си дори на загуба.

През изминалата година доходи над 10 млн. лв. са декларирали 22-ма души.

Най-високият личен доход, обявен пред данъчните е 60 млн. лв.  Всичките пари, декларирани от 30-те най-богати, са общо 447 млн. лв.

След заповед на шефа на НАП Красимир Стефанов всеки от едрите данъкоплатци има свой личен данъчен инспектор, който го консултира.

Междувременно стътистиката на БНБ отчете рязък скок на лошите и преструктурираните кредити през юни.

За месец необслужваните задължения са се увеличили с 340,4 млн. лв. и общият размер вече е 8,25 млрд. лв., или 20,5% от отпуснатите заеми.

Според анализ на Уникредит Булбанк петте най-големи банки у нас могат да издържат и на ниво от 25% лоши кредити.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още по темата: НАПмилионери
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Царя дава Падаря ме дава !
88
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хей, нали българите бяхме най-интелигентни в света? Материал няма материаааал.Прав беше Бойко. Кой направи Азис шампион? Бойко Борисов ли? Материал няма!
87
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Евала на "Герберите"! Евала на бат Бойко! А вие искате да ги сменяте:))) В криза да станат милионери... Е, те това е номера. Нас вълци ни яли. Важното е "ИМИДЖА на България". ВСЕКИ охранител, мутра и пожарникар -МИЛИОНЕР!
86
0
 
9
 
! Отговори
Милионерче преди 12 години
Който е имал, ще има.
85
0
 
43
 
! Отговори
Ето къде са ни парит преди 12 години
Луксозен хотел с всички възможни екстри, струващ няколко десетки милиона лева e построила с депутатската си заплата гербаджийката Искра Фидосова. Вестник Галерия разкрива супер скандалната новина, че постройката се намира в един парцел с краварниците на Ахмед Доган. Колкото и смешно да звучи, тази информация е знакова и показва реалното лице на сегашната българска власт. Не за друго, а защото, докато народът мизерства Фидосова си е направила десетина луксозни апартамента до родния си Лом, които дава под наем на платежоспособни деребеи. По непотвърдена информация, там ежедневно местни феодали на родната нова власт правели оргии и трупали рекордни обороти за тлъстата парламентарна дама. Таблоидът, управляван от журналистката Кристина Патрашкова разкрива още, че за да придобие имота си Фидосова е въртяла такива афери в местното Горско стопанство, за които обикновеният човек не може да си представи.Единственият човек, който й направил здрав отпор на сделката бил шефът на стопанството, който за злощастие само след няколко дни бил разследван и уволнен. Управител и собственик на луксозното строително бижу бил съпругът на Фидосова, познат като местен бос, произвеждащ дограма. Хора, които са в бранша са на мнение, че такъв лукс не може да си позволи един дребен или среден бизнесмен. Но едва ли някой днес ще събере сили да пита семейството на депутатката от къде са им парите Е, ако не иска да бъде разследван и проверяван, разбира се.
84
4
 
6
 
! Отговори
До Иван преди 12 години
Вярваш ли си? Всичките пари са в шумкарите и техните низходящи! Едно голямо село сме и народа ги познава! Така, че ще гласува за правилната партия!
83
17
 
3
 
! Отговори
ЛИЛИ преди 12 години
ДО 83 - ПЛАТЕН ДРАСКАЧ......НЕ СА ГЕРБЕРИТЕ МИЛИОНЕРИ, А БСП, ДПС И ДСБ КОИТО ОТ ПРЕДИ ГОДИНИ ОКРАДОХА ДЪРЖАВАТА, ПОСЛЕ СПЕСТЯВАНИЯТА В БАНКИТЕ, СЛЕД КОЕТО ЕВРОФОНДОВЕТЕ И Т.Н И Т.Н.......ЯВНО СИ КЪСОПАМЕТЕН ЗА ДА НЕ ЗНАЕШ КОЙ ВЗЕ ПАРИТЕ НА ДЪРЖАВАТА И ХОРАТА ПРЕЗ ИЗМИНАЛИТЕ 20 г И СЕГА КРИЗАТА ИМ СТАНА УДОБЕН ПАРАВАН ЗА ДА СЕ КРИЯТ И ДА ПЛАЩАТ НА ХОРАТА ПО 400 лв., А ТЕ ДА ИМ РАБОТЯТ ПО 12 ч ,ТАКА ВСЕКИ БИ СТАНАЛ МИЛИОНЕР !!!!
82
5
 
16
 
! Отговори
браво преди 12 години
гадни гейберски ***-живеем като скотове,а те милионери стават-техната верица ***
81
5
 
34
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Докато обикновеният българин става още по- беден, едни други хора все повече угояват телесата и банковите си сметки. Управляващата клика около ГЕРБ предпочита за обикаля родни и чуждестранни курорти, да се излежава в луксозни СПА хотели, вместо да си върши работата, за която, в крайна сметка, й е било гласувано доверие на изборите. Истината трябва да се знае, без значение кой я казва. Видни независими експерти, които се страхуват да си кажат името, по обясними причини, заявяват с убеждение, че при още една година подобно управление, мизерията у нас ще е потропала на всяка една врата, а управляващите ни вече ще имат и вили в чужбина.Да си го кажем направо пари в България има! Пари има за всичко. За пенсии, заплати, за здраве, за живот, но същите тези парички се разпределят от една клика, от петдесет шест десет човека, за чийто джоб думата милион е вече обидна.Доказват го вече стотиците лимузини, които ежедневно въртят из центровете на големите градове, доказват го луксозните имоти в Бояна, доказват го имотите на Цветанов, сараите на Доган. Именно за това, помислете какво ще правите на следващите избори? Помислете, какво ще правите със съдбата си? Спасението е едно да излезем на улицата и да поискаме ревизия. Все пак тази държава си е наша и трябва да си устояваме това право.
80
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз съм хилиадер ама не се оплаквам.Колкото-толкова,за толкова ми стига акъла.
79
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А някой вярва ли ги това?Само в Парламента има 240 милионери..Миналата седмица изкараха от преброяването,че *** са има-няма 350 000,днес само 87 милионера...То вярно оглупя народа,ама чак на такива семпли лъжи няма да се хване...
78
0
 
6
 
! Отговори
Нека преди 12 години
Колкото повече , толкова повече - Мечо Пух .
77
0
 
4
 
! Отговори
f преди 12 години
nachi im ostawat oshte 5 %, derzaite
76
2
 
11
 
! Отговори
dhmjj преди 12 години
predi mesec si napravix depozit v bankata i samo 400lv i sega prez den mi se obajdat za nqkjakvi oferti,smqx golqm smqx egati i darjavata,kato otide6 da si pla6ta6 telefona pak gledaite kvo stava kato ciganki ti4at po vas,padq gi te pak naxalni,xa,xa edin daje go udarix ,mnogo sme zle,gledat samo kak da te izmamqt i ograbqt
75
2
 
21
 
! Отговори
така, така преди 12 години
в България обществото е тъпо, просто и незряло.
74
10
 
23
 
! Отговори
ХиХи преди 12 години
Е хората на ГЕРБ успяха да направят милионите в рамките на 3 години, браво, много кадърни. :)
73
0
 
23
 
! Отговори
до 69 преди 12 години
Не е затегнато положението с данъците, а е "олабено" положението с доказването на доходите! Декларираш че ги имаш от еди какво си, плащаш данъка и не те проверяват дали са от тази дейност която си написал.... Просто си узаконяват гепаното!
72
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Значи за това измислихте кризата а? Олигарсите да изкупят средния и дребния бизнес. Е ако е така успяхте.
71
0
 
18
 
! Отговори
Беров преди 12 години
аз съм милионер благодарение на простотията на народа ни и сега на изборите пак ще им дам по 30лв и в следващите 4 години ще си направя още някое милионечее да са живи и здрави !
70
0
 
6
 
! Отговори
georgi 44 milionera преди 12 години
Zlatara Georgi от ямбол милионер!!!

Спонсорирани публикации