Милионерите у нас – 60 пъти повече

Кризата е произвела 1673-ма с доход над милион през 2010 г.
Обновена: 26 юли 2011 14:58 | 26 юли 2011 07:06,
152
Милионерите у нас – 60 пъти повече
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Милионерите в България са се увеличили 60 пъти за една година. В последната кампания 1673-ма българи са записали в данъчните си декларации, че са спечелили над 1 млн. лв. през 2010 г., съобщава „24 часа”.

През 2010 г. личен доход над един милион декларираха 28 българи, а година по-рано - 87 души.

Обяснението на рязкото увеличаване на милионерите обаче е, че заради кризата много хора са били принудени да продадат бизнеса си, обяснява вестникът. Получените пари са обявили като доход на физическо лице пред данъчните.

В някои случаи бизнесмените се разделили с фирмите си дори на загуба.

През изминалата година доходи над 10 млн. лв. са декларирали 22-ма души.

Най-високият личен доход, обявен пред данъчните е 60 млн. лв.  Всичките пари, декларирани от 30-те най-богати, са общо 447 млн. лв.

След заповед на шефа на НАП Красимир Стефанов всеки от едрите данъкоплатци има свой личен данъчен инспектор, който го консултира.

Междувременно стътистиката на БНБ отчете рязък скок на лошите и преструктурираните кредити през юни.

За месец необслужваните задължения са се увеличили с 340,4 млн. лв. и общият размер вече е 8,25 млрд. лв., или 20,5% от отпуснатите заеми.

Според анализ на Уникредит Булбанк петте най-големи банки у нас могат да издържат и на ниво от 25% лоши кредити.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
1
 
24
 
! Отговори
Нели преди 12 години
За да се люпят милионерите трябва да има бедни и още по бедни -Българинооо не ме гледай умно а се вдигайй да сваляме тези 20 годишни управнициии Време Е !!!
68
6
 
25
 
! Отговори
GEORGi 44 ямбол преди 12 години
Разради кризата си продали фирмите и станали милионери ! Глупости ! :-))). А вярвате ли през 2010год. да е имало само 26 милионери.. "И един мармот старателно сгъваше.." Просто сега ги погнаха повече от данъчните и затова хората си декларират доходите. Аз съм от ямбол и без да се замислям много мога да кажа поне 10 човека от града, които имат год. доход над милион :). Изобщо тия статии за *** ли ги пишат, незнам.. ГЕРБ затегнаха малко положението с декларирането на данъците Tozi e
67
21
 
8
 
! Отговори
Николай БОЯДЖИЕВ преди 12 години
Така ще е .През комунизма имаше равенство и справедливос,а мръсните костовисти и подлите ГЕРБери направиха така...Долу ***.С червеното знаме напред другари!
66
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В чантата има корупция , не милиони!!
65
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След заповед на шефа на НАП Красимир Стефанов всеки от едрите данъкоплатци има свой личен данъчен инспектор, който го консултираАз ли съм *** или ???? Не е по работа на НАП да ги проверява а не да ги консултира - просто нямам думи .... за данък на кола те тарашат като престъпник а другите ги КОНСУЛТИРАТ - после на кой да вярваш ? защо проверките нищо никога не дават ? все съги от водата излизат
64
0
 
6
 
! Отговори
Badi преди 12 години
V Balgariq nqma nikakva kriza. Kriza ima v darjavi kadeto ima proizvodstvo kakvo da ne bi da sprqha da ni kupuvat kolite, samoletite ili korabite :D. Mn im e slatka taq kriza balgarskite mutrobiznesmeni da se opravdavat da ne si pla6tat i da si gu6kat parite.
63
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
42, прав си, всички ще бъдем милионери :) Даже си спомням Виденовата зима, когато това също се беше случило - всички бяхме милионери :))
62
0
 
9
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
бойко милиардер, а банките с 20,5% лиши кредити1гоцето милионер синът му взел стотици хиляди кредити а никаква дейност не отчита фирмата му1депутатите на болен подписват кредити за по 150 000 евро за да станат депутати!защо ни казват че е различно от Гърция2 Да различно е там поне живяха като милионери и пенсиите им бяха по 1000евра а у нас беднотия но управниците ни са кредитни мирионери днес милиардери утре...
61
6
 
12
 
! Отговори
georgi44 преди 12 години
Разради кризата си продали фирмите и станали милионери ! Глупости ! :-))). А вярвате ли през 2010год. да е имало само 26 милионери.. "И един мармот старателно сгъваше.."Просто сега ги погнаха повече от данъчните и затова хората си декларират доходите. Аз съм от ямбол и без да се замислям много мога да кажа поне 10 човека от града, които имат год. доход над милион :). Изобщо тия статии за *** ли ги пишат, незнам.. ГЕРБ затегнаха малко положението с декларирането на данъците
60
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хи-хи-хи, ето ги дарителите на МВР :)) Който дарява редовно, му минава контрабандата и му се позволява да стане милионер. Нещата все повече напомнят за 'отговорните другари' по времето на социализЪма. Интересно, дали и тези са назначавани по същия начин, като Лукановите милионери.....
59
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на правителството о края на годината и аз ште съм мильонер драги и скъпи депутати от ГЕРБ давайте мачкайте наред аз съм с вас утепаите ги днеска в сабранието утре шти ви се отчета с голяма радос на сарцето.
58
0
 
11
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
една държава е в криза когасо има фалити на банки1 20,5% лоши кредите ...най големите банки могат да издържат до 25% лоши кридити...значи малките ще започнат да фалират и народа ще плати с парите си!,,Според анализ на Уникредит Булбанк петте най-големи банки у нас могат да издържат и на ниво от 25% лоши кредити."Ето как се става кредитен милионер!Ето защо имаше жан виденовата зима и инфлация..банките правят този номер нарочно!всеки *** с кредит!Всеки министър и депутат кредитен милионер..
57
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И на кого си продадоха бизнеса? Пак на милионери. Така че как се увеличават?Илиголемите риби изядоха малките риби? ....само питам.
56
0
 
9
 
! Отговори
Началник преди 12 години
Хубаво са приели всеки да има личен данъчен инспектор. Не е лошо да се назначи поне един горе-долу кадърен редактор (или поне малко грамотен), защото стЪтистиката сочи, че няма нито една статия без уникални правописни грешки!
55
0
 
8
 
! Отговори
до 50 преди 12 години
Обикновено в живота ни когато не разбираме нещо така се стичат обстоятелсвата, че някой ден да го разберем и почувстваме лично...
54
0
 
3
 
! Отговори
До 49 преди 12 години
Ха-ха -хаааа...
53
1
 
9
 
! Отговори
ала бала преди 12 години
не е така за бг,аз съм образован и не ме мързи да бачкам яко,но като няма нужната организация и начело е някакъв *** ,който не знае за какво иде реч,и го интересува само политиката ,а не да се върши работа,как да успея,като ме спират....кажи как?като се запиша в някоя партийка ли??
52
0
 
6
 
! Отговори
до 46 преди 12 години
Ами като има оФСе - ще ти минават номерата! Дали смотания ти "бизнес" може да издържи 10 дена без да работници,а? Защото човек без проблеми може да издържи 10 дена без храна!
51
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Множко са тези милионери за оглозганата ни държавица.И като си помисля какъв е произхода на парите им,нещата съвсем стават мътни и кървави.А какъв е дохода на средната класа и има ли тя почва у нас.
50
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Навсякъде по света необразованите и мързеливите са бедни!!!

Спонсорирани публикации