Стив Джобс ще бъде погребан по будистски ритуал

Той приема будизма през 1973 г. при пътуване в Индия
Обновена: 7 окт 2011 15:03 | 7 окт 2011 11:49, Елка Василева
27
Стив Джобс ще бъде погребан по будистски ритуал
Снимка: Reuters

Стив Джобс, който почина в сряда, ще бъде погребан съгласно будистките традиции.

Това съобщи порталът за съвременно изкуство ArtLyst, без да цитира източник, посочва РИА Новости.

Още по темата
6 окт 2011 06:53
306

Световно признатият новатор в сферата на технологиите Стив Джобс почина в сряда вечерта след дълго боледуване на 56-годишна възраст. Роднините му и до момента не съобщават къде ще бъде погребан култовият мениджър.

Стив Джобс беше будист. Приел е тази религия през 1973 г., когато заминава за Индия, поради което зарязва учението си в САЩ.

Основателят на Apple се връща с родината си с обръсната глава и с традиционните индийски дрехи.

Представители на градската управа на Сакраменто казаха, че на погребението, което според редица медии ще се състои през уикенда, ще присъстват само най-близките.

По-рано от Баптистката църква на Уестбъро, известна със скандалното си присъствие на погребенията на мнозина починали знаменитости, заявиха, че ще организират протести и на погребалната церемония на Джобс.

За първи път за сериозното заболяване на Стив Джобс се разбра през 2003 г. Тогава му беше му поставена диагнозата рак на панкреаса, а през 2004 г. той се подложи на операция.

Спекулациите за здравословното му състояние достигнаха апогея си, след като агенция „Блумбърг“ поради техническа грешка публикува през август 2008 г. некролог на шефа на Apple.

През януари 2009 г. Джобс отново излезе в 6-месечен отпуск по болест. Тогава лекарите му откриха рак и на черния дроб. След операция по трансплантация и рехабилитация Джобс се върна на работа.

И двата пъти през целия период на лечение Джобс продължаваше да ръководи компанията от дома си.

През август тази година Стив Джобс се оттегли от първия пост в Apple и мястото му беше заето от Тим Кук.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: appleСтив Джобсбудизъм
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
1
 
! Отговори
Добрин преди 12 години
Коя е първата реклама в историята на човечеството?Каква е връзката между компютърните технологии и райската градина? Вижте тук: krasistoichkov.blogspot/2011/10/blog-post.html
26
1
 
5
 
! Отговори
Maria преди 12 години
Дали е давал пари за благотворителност или не, за каква кауза - това си е било изцяло негов избор. Никой няма право да налага на другите какво да правят с парите си - човекът си ги е спечелил сам, логично сам да решава за какво да ги похарчи. Наместо да му държите сметка, давайте вие, на когото и колкото искате.
25
2
 
13
 
! Отговори
2 преди 12 години
Гений е Стив Джоб.Щи го погребат така както иска той.Будизмът е спокойствие,може би ще го кремират със сандалово дърво,така беше с Фамилия Ганди.Нека да намири спокойствие на душата му там Горе.
24
6
 
2
 
! Отговори
Мен преди 12 години
Не е длъжен. Просто.. другите го правят. Може да помогне. На него за какво са му толкова много пари ? Ще ги изхарчи ли ?
23
0
 
19
 
! Отговори
123 преди 12 години
Защо някой милиардер трябва да е длъжен да дава за благотворителност? Оставете човека да почива в мир.
22
7
 
1
 
! Отговори
Мен преди 12 години
Оп, извинявам се на всички, объркал съм се - дарявал е, но на политически партии :)
21
7
 
3
 
! Отговори
Мен преди 12 години
Благотворителност не значи непременно бедни и нещастни. Благотворителност е дарение на училище или университет.. и прочие. Аз достъп до сметките му нямам, но така и не можах да намеря в Интернет, на български или английски, статия, в която да пише че е дарил съма за нещо си. Напротив, има списъци с дарители, разделени в категории, до 1 мислион, до 10, до 50 и т.н. Обаче Стив джобс го няма никъде там. Намери някъде статия, където пише да е дарил нещо. Успех !
20
2
 
24
 
! Отговори
do 18 преди 12 години
Как може да си сигурен, че не е давал пари за благотворителност? Да нямаш достъп до сметките му? Или вярваш сляпо на медиите? Само защото не го е правил публично, не означава че не е помагал на нуждаещи се. Не всички хора искат да си правят ПР на гърба на нещастните и лишените.
19
0
 
4
 
! Отговори
GA преди 12 години
Има и друга страна на благотворителността - ако се приеме, че сферите й на действие са всъщност задължение на държавата, всеки данъкоплатец (физически или юридически) "прави благотворителност" и дава своя дан за обществото. Така, в един идеален свят, благотворителността би трябвало да е излишна...
18
18
 
6
 
! Отговори
Мен преди 12 години
Единствения американски милиардер, който не е дал абсолютно нищо за благотворителност. Факт !
17
3
 
20
 
! Отговори
Темерут преди 12 години
Такъв, като него едва ли ще се роди повторно, дори и след 1000 години! Действително, удивителен човешки гений! Сам слагаше в малкия си джоб, всички IT компании в света! Просто уникален, колко хора могат да се похвалят с подобни постижения, особено за краткото време, което той имаше на земята? Бил Гейтс например, се опита, но не успя, беше просто имитатор, иноваторът беше Стийв!
16
2
 
7
 
! Отговори
Ангуа преди 12 години
Един от хората, които промениха света на технологиите завинаги. Дано всеки от нас получи такова признание за работата си. Нека почива в мир.
15
5
 
18
 
! Отговори
temer преди 12 години
до асен христофоров - ти си един комплексиран неудачник!
14
29
 
5
 
! Отговори
асен христофоров преди 12 години
Striker - прекланяш се пред едно нищожество - прави си съответните изводи!
13
6
 
27
 
! Отговори
Striker преди 12 години
Хасенчо, несретника си ти и то приживе! Жал ми е за такива като теб. Поклон пред паметта на Стив Джобс! Велик!
12
43
 
6
 
! Отговори
асен христофоров преди 12 години
Този несретник се превърна в жалка медийна дъвка - сигурно това му е наказанието за скъпчийството му приживе.
11
1
 
13
 
! Отговори
Gal Anonim преди 12 години
dnes.bg, последно "будистСки" или "будистки" :D Измъквате се от неграмотността си по-доста детински начин, и аз така като дете пишех ту единия вариант, ту другия- барем излезе, че в единия случай е объркано по невнимание...
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 1Протест радикализъм ли е?
9
45
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Надуха ми главата с тоя. Мир на праха му, но едва ли заслужава да бъде топ новина. Повечето българи разбраха , че има такъв човек едва вчера, след като го развяват по всички медий.
8
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С мен се случи нещо много странно. Точно в деня когато почина Стив Джобс айфонът ми почна да дава дефекти и в момента батерията едвам се зарежда и много бързо пада...Явно трябва да семя батерията си, но Стив за съжаление няма да може да направи същото...RIP

Спонсорирани публикации