Над 17% поскъпване на газа прогнозира „Булгаргаз”

През декември дружеството внася предложение в енергийния регулатор
Обновена: 15 ное 2011 08:34 | 14 ное 2011 19:15,
97
Над 17% поскъпване на газа прогнозира „Булгаргаз”
Снимка: Булфото

„Булгаргаз“ прогнозира поскъпване със 17,61% на природния газ през първото тримесечие на 2012 г. Според разчетите на компанията цената трябва да бъде 699,05 лв. за хиляда куб. м.

Това е със 104,68 лв. повече от утвърдената от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) цена за четвъртото тримесечие на 2011 г.

От „Булгаргаз” припомнят, че през 2011 г. енергийният регулатор всяко тримесечие е утвърждавал по-ниски от предложените от газовото дружество цени с общо около 14,5%.

Това, заедно с високите цени на алтернативните горива, са основните причини за прогнозираната стойност на природния газ от 1 януари 2012 г., аргументират се от газовото дружество. Също така трябва да се има предвид и повишеният обменен курс на долара спрямо лева.

Посочената прогнозна цена може да бъде променена в известна степен до внасяне  на официалното предложение на „Булгаргаз”, което ще стане в началото на декември.

За последното тримесечие на тази година „Булгаргаз” поиска вдигане цената на газа с почти 14%, но комисията за енергийно регулиране позволи увеличение с малко над 8%.

Още икономически новини в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нали газпром объркаха сметките със северен потоп и сега трябва да избият загубите от някого.
96
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Значи ако ГАЗПРОМ иска да увеличи цената на газта, ГЕРБ са виновни. Егати !
95
0
 
4
 
! Отговори
хей преди 12 години
Значи който е против ГЕРБ е комунист ,а който е с ГЕРБ какъв е най- комунист.Как може да има още толкова ограничени хора които делят народа на комунисти и ГЕРБ ами те ГЕРБ са най големите комунисти,милиционери и хора от ДС в момента в държавата.И за уточнение това са нереализиралите се комунисти до сега.
94
0
 
3
 
! Отговори
men преди 12 години
Идеята на плана "Ран Ът" постоянно увеличаващи се цени на тока,водата,цените на най- жизненоважните неща и въвеждане на такси като винетки, задължителни застраховки който като се случи нещо ти се обяснява че нищо не покривала....4 милиона возила по 67 лева са са 268 милиона левакакво е направено по пътищата за 268 милиона лева може ли някой да ми отговори и това са само от винетки а застраховките гражданска отиват на милиарди...къде отиваме....
93
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Каква е разликата между беда и нещастен случай?Ако две козленца се сблъскат и паднат от скалата това е беда а не нещастен случайАко Дянков и Игнатов (заедно с "любимия" ни ББ) се качат на самолет и паднат - това ще е нещастен случай, но НЕ Е БЕДА!
92
0
 
4
 
! Отговори
:) преди 12 години
Естествено, че ББ и ГЕРБ "никога нищо не са искали" ... ходи разправяй на някой друг тия небивалици ... аз лично не вярвам.Айде със здраве.. следващо поскъпване 1-ви Юни .. казвам го за да няма и тогава нервни и изненадани като мен ...
91
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 90Поскъпването го иска ГАЗПРОМ, не го иска ББ и ГЕРБ.
90
0
 
9
 
! Отговори
:) преди 12 години
Пак ли ??????Нали на 1-ви Октомври поскъпна .. и на 1-ви Юни или Юли беше вече не си спомням..Що за простотия е това ?!?Не се издържа на всеки 3 месеца да поскъпва ток/вода/газ/ ...а да не говорим за ежедневните поскъпвания на бензин/дизел ... пробита държава ..всеки ден поскъпва нещо .. режат от друго нещо и все пари няма ... буквално ПРОБИТА ДЪРЖАВА !!!
89
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
88В САЩ я свали.
88
1
 
4
 
! Отговори
!!! преди 12 години
Само че шистовия газ няма да свали цената.
87
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не ве, не ни трябва шистов газ. Ние искам да плащаме по 800 $ кубика на руснаците.
86
2
 
3
 
! Отговори
Помнещ преди 12 години
Румен Очфи ни продаде на рашките срещу 30 милиона в офшорна сметка. Той скъса догорова за Бъки Фанфаро за евтина газ преди изтичането му и подписа нов ,които цената се актуализира по системата на съвеЦките другари . Честито ви ново 30 годишно руско робство.........после говедата социалисти заявиха в Парламента,че не са чели договора и се оказа , че го е подписал бушон - неграмотен турчин , зам. министър от ДПС...
85
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Платените Червени драскачи пак налазиха форумите като гадни ***. Но за това си има ефикасно средство РАЙД убива ги на място, за повече информация прочетете упътването!
84
2
 
6
 
! Отговори
ицо преди 12 години
E честито боко тиквата че вземе нови 20 млн.от данъци.
83
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Червените кратунковци още не могат да се осъзнят от загубата си на президентските избори и продължават с жалното си блеене си по форумите. Абе муньовци разберете най-после едно нещо, колкото и да ревете и да се тръшкате, вече сте изхвърлени на *** на историята, защото винаги сте били червени *** и такива историята ще ви запомни.
82
2
 
9
 
! Отговори
дддд преди 12 години
ти му викаш куме Иване,онова вика ..работата ми да стане.Ти му викаш за поредните "хубавци" ГЕРБ и Гл.Тиква и другите тикви-то ти вика за Станишковата и другите тикви!! е..ами едно и също са -и тия последните,и по-предните и по-по-предните!! ама неее,в БГ е така-ти му сочиш осрания ***..но то сочи нечий друг *** че бил ***-не и неговия демек?! аре бастааааа
81
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дами и господа,в България нещата са толкова зле че без Народен Съд няма да минем.
80
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 78Другарю по-добре да организиламе един гей парад, много по-модерно е от стачки и други такива вехти неща. Аз ще говоря с нашия вожд СерГейко да води пак парада, вместо знамена ще издигнем червените си прашки и така ще свалим ГЕРБ от властта. А нашите верни политически и интимни партньори *** на Доган ага ще ни пазят отзад за да не ни нападнат ония с бръснатите горни и долни глави. Ура другари, с дирника напред, при навлизане на противников инструмент - стискай здраво и води в плен!
79
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Крайно време е да се разбере че няма сини,чербени,розови и пембени!!Има можещи и неможещи!Има крадливи и по-малко крадливи!Има умни и глупави!Е.....тези са глупави,много крадливи и НИЩО НЕ МОЖЕЩИ!!!
78
0
 
5
 
! Отговори
Do gerberancite преди 12 години
Ha sega da celuvate onazi rabota na vashija Velik I Nepovtorim Tikvoch, Borisov.Zabi go i na vas gerberanci s cenite na metana i gorivata, a posle i s gaza.Kolko shte stane parnoto i koi shte go plashta pri tova kraino svito potreblenie?Koi shte moje da si go pozvoli?Ne mislli li Tikvocha , che s negovite restrikcii i uvelichenija na cenite tozi narod veche ne moje poveche?Mislija, che ne.Eto zashto,da se obedinim na obsht protest, da se vdignat studenti i futbolni agitki, vsichki da izmetemGERB