Спрените заради стачката 166 влака тръгват пак

Загубите на БДЖ до момента са 2,5 млн. лева
Обновена: 15 дек 2011 18:38 | 15 дек 2011 18:31,
29
Спрените заради стачката 166 влака тръгват пак
Снимка: архив, БТА

Утре се възстановява движението на спрените през последните 4 дни (12-15 декември) 166 пътнически влака, каза за Investor.bg изпълнителният директор на „Холдинг БДЖ“ Йордан Недев.

Разписанието за движение на тези влакове е в интервала 8 часа-16 часа, тоест по време на все още продължаващата стачка в железниците.

Причината за спирането на композициите беше, че вследствие на несигурността до коя точно гара ще стигне влакът поради стачните действия, пътници в тях миналата седмица почти нямаше. А това увеличаваше загубите на БДЖ, които към днешна дата, след 22 дни стачка, са около 2,5 млн. лева. Hidden Field

Утре стачката в „БДЖ Пътнически превози“ продължава, казаха обаче от синдикатите. Продължават и преговорите по Колективния трудов договор на дружеството. Такъв вчера беше подписан от „БДЖ Товарни превози“,  така че там от днес стачката официално е прекратена.

Очакванията на представители на БДЖ са, че утре стачкуващи железничари почти няма да има, което означава, че голяма част от влаковете би могло да се движат по разписание.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: стачка на бдж
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
4
 
3
 
! Отговори
НИЛ-АТС преди 12 години
До БДЖ..СТАВА ...БЧЖ!***, синдикатите са представители на работниците, избрани от тях. Комунистите от ГЕРБ са назначили такива гадове като Недев и Владимиров, на които не им пука за загубите, защото заплатите им вървят. Можеше да няма стачка, ако имаше преговори...Но нали това милиционерско правителство върши всичко на инат.
26
2
 
5
 
! Отговори
Rad преди 12 години
Тия жепейци нека си лежат сега, след това ще чакат за заплата. Това добре дошло за автобусните фирми. Но като се поддават на тия комунистически синдикати, които се възползват винаги от всякаква ситуация и от които никаква файда няма-това ще им е дереджето.
25
0
 
1
 
! Отговори
Икас преди 12 години
Интересно е, кой ползва още тия железарии-високи цени на билетите като в автобусния транспорт, мизерия, мангасарщина, закъснения. Когато създадат условия за пътуване, когато започнат да глобяват нередовните пътници с цели билети, а не с половинки може и да имат пътници.
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе що синдикатите не се договорят за стачкуващите 100 или по-малко души да им утроят заплатитите?Останалите работяги явно са доволни от работодателя си!
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
доколкото си спомням в товарни певози нямаше стачка - какво е прекратено тогава?
22
0
 
2
 
! Отговори
na4alnik преди 12 години
ште вали сняг мениджерското звено на БДЖ холдинг и порно графистите взеха премията от иВаило КОНСТАНТИНОВ Боса на автопревозвача.
21
0
 
8
 
! Отговори
До умника 10 преди 12 години
Драги смарагд ли си или рубин, в целиясвят ЖЕЛЕЗНИЦИТЕ СА НА ДОТАЦИИ ЗАЩОТО СА ЕЛЕМЕНТ НА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ.Само че твоята дребна празна глава не може да го разбере.
20
5
 
2
 
! Отговори
мунчо преди 12 години
18 и 19 - къде живеете - кой нормален за 300 километра пътува 14 часа- БДЖ страда от малоумие както и повечето нейни клиенти
19
1
 
6
 
! Отговори
до 17 преди 12 години
Ами тръгни с автобус от Добрич до Карлово да видим за колко време ще стигнеш и дали пак няма да минеш през София или да сменяш на Варна (Или Шумен) после на Ст.Загора
18
1
 
2
 
! Отговори
chicago преди 12 години
*** преди да минеш през София,мини през Варна, ще спестиш 5 часа .
17
4
 
3
 
! Отговори
мунчо преди 12 години
по-добре да не тръгват- гледам разписанието и се питам аз ли съм *** или БДЖ - от добрич до карлово се отива за 14 часа като се минава през софия - не неща такива влакове !
16
4
 
1
 
! Отговори
БДЖ..СТАВА ...БЧЖ! преди 12 години
Синдикатите на Партията --решиха проблема...!...ТОВА ,БЕШЕ И ЦЕЛТА НА ЗАНЯТИЕТО----ФАЛИТ НА БДЖ И ....ПРИВАТИЗАЦИЯ!ГАРАНТИРАНО ОТ АГЕНТ--К.ТРЕНЧЕВ!СЛЕДВАЩАТА СТАЧКА ......ЩЕ Е ПАК В "ДЪРЖАВНО ПРЕДПРИЯТИЕ"--ЗА ПРИВАТИЗАЦИЯ!!!!"ТОПЛОФИКАЦИЯ"...НАПРИМЕР...!!!!...ПО СРЕДАТА НА ЗИМАТА----ПО НАРЕЖДАНЕ ОТ ..ПОЗИТАНО-20!
15
3
 
9
 
! Отговори
chicago преди 12 години
Министър Кремльовски добре че, слушате метереологични прогнози.Парите за мотрисите ще ги платите .Колективен трудов договор с Пътнически превози ще подпишете.Щото автобуси през Януари и Февруари да" изрисуват"България е невъзможно.Не става само с инат ,трябва и акъл . Обясняваите ги тези неща на ортодоксалният комунист Борисов.
14
7
 
2
 
! Отговори
ЗА САЛАХАДИН... преди 12 години
..Все ще се намери някой късметлия ..да ти свети комунистическото масло...!Дано , да ми паднеш на мене, в ръчичките.......
13
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Московски си вкарва автогол, защото влаковете ще се движат празни.
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Влакове пак няма да има и какво от това нали в статията пишеУтре стачката в БДЖ Пътнически превози продължава, казаха обаче от синдикатите. Продължават и преговорите по Колективния трудов договор на дружеството.
11
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цирк след като директорите вчера отмениха стачката. Никой не им вярва вече и пътниците си купиха вече 5 пъти по-скъпи билети за автобуси за празниците. А може би точно това беше целта на Московски и неговите директори в БДЖ да спрат влаковете и рейсовете да направят добър оборот. Нали Борисов и Дянков лъжеха, че при стачка БДЖ щяха да пускат евтини автобуси.
10
19
 
6
 
! Отговори
Рубен преди 12 години
стачкуватг вече около месец и досега са загубили 2,5 милиона лева... това предприятие е абсолютно неефективно ,... смятайте вие ...колко служители има , колко влафка се движат дневно и какви са загубите и печалбите за един месец
9
11
 
12
 
! Отговори
Бичето преди 12 години
Абе само на мен ли ми пусна от тая курвачка на БДЖ? Ще имало влакове, нямало да има, щели да стачкуват, нямало, спирали влаковете...скоро ще бия някой кондуктор и ще го *** в ***.
8
2
 
7
 
! Отговори
никой преди 12 години
до Салахадин БРАВО, ТОЧНО И ЯСНО НАПИСАНО! ПИША ГО С МНОГО БОЛКА - *** СМЕ А НЕ НАРОД!

Спонсорирани публикации