Арабската пролет струва $75 млрд на икономиките в района

Загубите може да нараснат, защото бизнесът все още бездейства
Обновена: 31 дек 2011 18:40 | 31 дек 2011 18:39, Елка Василева
21
Арабската пролет струва $75 млрд на икономиките в района
Снимка: Архив Reuters

Икономиките от арабските страни, разтърсени от политически катаклизми, са изгубили общо 75 милиарда долара през 2011 година, съобщи представител на Арабската лига, цитиран от ДПА.

"Числото може да нарасне още, защото бизнесът продължава да бездейства, чуждестранните инвеститори напускат, а стачките се множат", посочи Мохамед ал Тиуейджри, заместник-председател на Арабската лига по икономическите въпроси, цитиран от саудитското бизнес издание "Ал Иктисадия".

Народните протести, наречени Арабска пролет, заляха арабските страни от края на 2010 година и доведоха до свалянето на авторитарните режими в Тунис, Египет и Либия.

"Ал Иктисадия" отбелязва, че едва ли арабските икономики, основно в страните от Арабската пролет, ще постигнат растеж през 2012 година.

"Те продължават да бъдат нестабилни и неблагоприятни за чуждестранни инвестиции. Ще отнеме време, докато икономиките на тези страни се върнат в правия път", допълва Ал Тиуейджри.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: Арабска пролет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
ГЕРБ преди 12 години
Спонсорът на ГЕРБ направи уникално шоу...Невероятно и страхотно, с това хиляди гърци изказаха партито в българския Лас Вегас. Граничен град се превърна в Столица на Веселбата. Министъра на Веселбата бе там, десетки БГ олигарси посетиха Веселбата на7plus7. net
19
7
 
4
 
! Отговори
do12 преди 12 години
V Balgaria predi 1989 parada komandvashe ruskia savetskia poslannik Sharapo.Toi svali i bai Tosho .Tolkova za nezavisimosta ni predi 1989.Ne sme tolkova maloumni da ne pomnim. Kakto i za ruskata televizia v petak ,bez prevod na balgarski!Ako tova ti e patriotizma , vzemi se pregledai pri psihiater.Ne trovete mladoto pokolenie s mirizlivite si fatma6ki kradlivi blianove. Pomnim vi !!!
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
моше и бенуа ще изкарат някоя и друга пара от цялата тази бъркотия.чалмалиите може и пясък да проядът.какво ли ще стане ако кладенчето им пресъхне.какво ли.досете се.
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не всичко на този свят е бизнес и пари. Ако така ще мерим смисъла на живота, то това не е никакъв живот!
16
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тази сума е просто смешна. Само за разрушената столица на Либия Триполи щетите са за толкова....Ами Египет и другите ? Айде стига с тези манипулации. Българите разбрахме колко ни струва нашата демокрация.....Стотици милиарди.
15
0
 
8
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Да се говори за...икономика преди Нова Година в Кривунделово,е все едно да отнемат10-те минути за една цигара,дадени на осъдения на...смърт.ЧНГ кривунделци,Господ екривунделец и ми е обещал да ни...избави от пишмян бизнесмените,дето до сега...мъчехазанаята.
14
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В Египет дойдоха на власт "Мюсюлмански братя" и започнаха гоненията на православните египтяни - коптите!Либия, която беше колонизаторски "освободена" с бомбардировки с едничката цел - петрола, обяви че ще се ръководи от ШАРИАТА.Е и за "какво ги ручахме жабетата"?, нали бяхме срещу Ал Кайда и подобни нея?В Сирия "Западните демокрации" се борят да свалят Асад, заедно с ... Ал Кайда!Те ти булка Видов ден.
13
2
 
19
 
! Отговори
А ? преди 12 години
А на Вашингтон колко им струваше "арабската пролет" ?
12
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Когато се усетят че страните им се командват от някой чужд посланник, ще разберат какво им е струвало недоволството, но ще е късно вече.Всичко в страните ще е продадено за 1 долар, а което не е продадено-ще е нарязано за скраб.*** и гастарбайтери-това им е бъдещето.Дежа вю.
11
0
 
8
 
! Отговори
до 9 преди 12 години
То и други /неарабски/ икономики се отклониха от правия път / и нетоталитарни/.... Бедата е, че май няма да могат да се върнат в правия път...
10
4
 
6
 
! Отговори
, преди 12 години
Огнената зима струва 50 леко коли на невинните български граждани. Абе пичове случайно да ви се е случвало да имате парно и да мръзнете като кучета , като преди това сте си направили и изолация ? Някой ?
9
5
 
11
 
! Отговори
Handel преди 12 години
галактика: отклони ги американския ***-социалист. И сега вместо диктатури, които държаха излямските терористи под похлупак, и които бяха поне отчасти по-западни и про-американски, ще има още 3 или 4 ислямски дикратури под влиянието на Иран.
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да изпратим нашите *** ! Ще допренесат за развитието на бизнеса им в отдел кражби.
7
2
 
23
 
! Отговори
галактика преди 12 години
".... Ще отнеме време, докато икономиките на тези страни се върнат в правия път...." А кой и защо ги отклони от ПРАВИЯ път?!
6
0
 
10
 
! Отговори
IL преди 12 години
Тези хора са прости, те не разбират от свобода. Сега власа най лесно ще влезне в ръцете на терористите. от сега нататък ще се радват на свободата си и ще плащат данък терор.
5
2
 
8
 
! Отговори
ku4eto преди 12 години
do 2 кучето стои и си варди колибката то не е подарък може вместо него да подариш всички народни избранници.....................и като бонус всички ***
4
23
 
2
 
! Отговори
Инкогнито преди 12 години
Всяко зло за добро. С кръв и пот извоюваха свободата си. Отсега нататък само по-добре ще става.
3
0
 
28
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
ей тоя американец бе..разбута целия свят и му гледа сеира от страни...
2
12
 
9
 
! Отговори
ebb преди 12 години
подаряваме и кучето в комплект със станишев
1
8
 
30
 
! Отговори
ku4eto преди 12 години
///Загубите може да нараснат, защото бизнесът все още бездейства///......целокупния български народ им подарява за новата година ДЯНКОВ и целия КАБИНЕТ начело с ПРЕМИЕРА за да заработи бизнесът им