Нова телевизия докара главоболия на собственика MTG

Заради българския си бизнес MTG ще отпише активи за 330 млн. евро
Обновена: 5 яну 2012 22:14 | 5 яну 2012 22:11, Бойчо Попов
59
Нова телевизия докара главоболия на собственика MTG
Снимка: Нова телевизия

Собственикът на Нова телевизия Modern Times Group (MTG) ще отпише еднократно активи на стойност 330 млн. евро (2,979 млрд. шведски крони), свързани с понижението на остатъчната положителна репутация след придобиването на телевизията, съобщиха от MTG.

Групата придоби медията през 2008 г. за 620 млн. евро, припомнят от компанията.

От MTG уточняват, че ще признаят еднократни разходи за общо приблизително 361 млн. евро (3,191 млрд. шведски крони), като операцията ще бъде отразена във финансовите резултати за четвъртото тримесечие и цялата 2011 г.

Компанията посочва, че решението е в резултат на приключилите наскоро годишни оценки на активите. Вследствие на оценката е взето решение да се закрие и губещата телевизия на MTG в Словения.

Изпълнителният директор на MTG Ханс-Холгер Албрехт пояснява в съобщение на сайта на групата, че отчисленията са предимно непарични средства и преди всичко отразяват средата в България в момента.

“Пазарът на телевизионна реклама в България все още не се е върнал към растеж”, отбелязва Албрехт. Той допълва, че в комбинация с широкото въздействие на дълговата криза компанията е ревизирала очакванията си за развитието в страната ни, като е предприела пълно коригиране на стойността на българските активи в баланса си.

Албрехт уверява, че корекцията не отразява ангажимента на MTG към пазара и “вярата в дългосрочния потенциал на българските операции”.

MTG е един от най-големите медийни концерни в сферата на радио и телевизионното излъчване е Европа. Компанията притежава изцяло или дялове в телевизионни канали, които се гледат от около 125 млн. зрители в 35 държави в iкандинавските страни, Прибалтика, Русия и Източна Европа.

Още новини от сферата на комуникациите четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още по темата: Нова телевизияMTG
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
37
 
! Отговори
въх Станкеее преди 12 години
понижението на остатъчната положителна репутация след придобиването на телевизията--Някой дали знае какво означава това?
14
3
 
30
 
! Отговори
boy преди 12 години
Отдавна Нова ТВ не е това което беше преди 9-10 години .. Само простотия и бълвоч излъчват сега!
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ООо аудио контроли Geneleck, мулти вюер на Miranda, а вляво се вижда интерфейса на Omneon май... хъмммм бая пара е дадена тука
12
3
 
21
 
! Отговори
. преди 12 години
Нова ТВ не е мн лоша телевизия,но мене най-много ме дразни,че промовира и дава трибуна на всякакви *** шарлатани...особено "Горещо",Венета кани само някви изперкали дето си измислят глупости.......
11
1
 
72
 
! Отговори
dd преди 12 години
Направете предаване, в което за всеки пратен смс някой удря шамар на Ники Кънчев и ще имате аудитория
10
6
 
44
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Ама тая селска кабеларка още ли я има?
9
1
 
47
 
! Отговори
osata преди 12 години
Не гледам българска телевизия поради простата причина, че няма какво да се види. Много рядко има стойностни предавания, а новините са под всякаква критика.
8
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вероятно Нова ТВ ще бъде закрита.
7
7
 
27
 
! Отговори
..... преди 12 години
местя
6
0
 
56
 
! Отговори
Зрителчо преди 12 години
Когато махнете някои псевдо-водещи, спрете турските сериали и някои бози тип реалити шоу, пуснете хубави публицистични предавания, инртересни, разчупени, може и да си върнете част от загубената аудитория и оттам да ви се покачат приходите от реклама. Дотогава може да се самозаблуждавате с измислени рейтинги, че сте първи, втори или n-ти по гледаемост, а приходите ви ще отчитат точно описаните в статията, т.е. тотален спад и все по-голяма липса на интерес от страна на зрителите.
5
0
 
7
 
! Отговори
кометата на лейката преди 12 години
Докато в публичното пространство все по често се говори за по строги конкурсни закони, спрямо правото, то останалата част от издателите се превиват от смях предадени от карбуратор във вихъра на танца. Тези доводи са били опровергани още приживе.
4
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Боли ме.
3
1
 
35
 
! Отговори
Вагнер преди 12 години
Пак *** истории.
2
4
 
5
 
! Отговори
въведен в безвремиет преди 12 години
Какво става с туршията, когато си пине човек ракията. Те този въпрос е дълновиден откъм въведение и другият път ще има плах опит за намеса в пазара на ценни книжа при яхтата на Цветомир Къдрев, по прякор Шнура.
1
2
 
47
 
! Отговори
хахаха преди 12 години
АЛО ГЛАСЪТ НА НИКИ КЪНЧЕВ ИСКА ТВОЯ СМСШВЕДСКИ КРОНИ СЪЩО СА WEE

Спонсорирани публикации