15 мераклии да ни правят електронното правителство

Проектът е на обща стойност 18 млн. лв., пести над 80 млн. лв. годишно
16 яну 2012 17:00, Бойчо Попов
25
15 мераклии да ни правят електронното правителство
Илюстрация: sxc.hu

Петнадесет фирми и консорциуми подадоха оферти за участие в търга за извършване на дейности, свързани с ускоряване изграждането на електронното правителство,  съобщиха от ресорното транспортно министерство, посочвайки, че това е най-големият досега търг за подобни дейности.

Процедурата стартира на 10-и ноември 2011 година, като документи за участие бяха закупени от общо 62 компании, припомнят от ведомството.

Проектът „Развитие на административното обслужване по електронен път" се осъществява с финансовата подкрепа на оперативна програма „Административен капацитет”. Бюджетът на проекта е общо 18 млн. лева.

Конкурсната документация е разделена на 5 обособени позиции, като първите три са: „Анализ, идентифициране и вписване на първичните администратори на данни и техните услуги в регистрите на електронното правителство", „Реализиране на приоритетни административни услуги за централната администрация", „Реализиране на приоритетни административни услуги за общинската администрация".

Останалите две обособени позиции по проекта, по които можеше да се кандидатства, са: „Разработване на референтен модел на архитектура за централните администрации и общинските администрации" и „Усъвършенстване на портала и доизграждане на системата на електронното правителство във връзка с административно обслужване".

Според условията на тръжната документация, една фирма може да спечели търга по изпълнението на само една обособена позиция.

Срокът за изпълнение на дейностите е до 07 март 2013 г., в случай, че няма продължителни процедури по обжалване на избора на изпълнител.

В рамките на проекта ще бъде реализиран автоматичен обмен на най-използваните данни в държавата. В момента различните администрации изискват многократно данни от гражданите, макар че те вече съществуват в някоя от тях.

„След приключване на проекта над 30 ключови регистъра ще обменят данни чрез служебни електронни услуги“, коментира министър Ивайло Московски. По думите, му очакваният финансов ефект от свързването само на 20 от основните регистри, като - „Търговски“, „Кадастър“, ЕСГРАОН и други, надхвърля 80 млн. лв. годишно.

В рамките на проекта се предвижда да бъде бъде усъвършенстван и единния портал за достъп до електронни административни услуги.

Фирмите, които са подали оферти за участие в конкурса, са:

Консорциум Интрасофт-БН
Хюлет-Пакард България
Технологика ЕООД
Консорциум Сиела ГТ&К ДЗЗД
Консорциум Сиенсис-Абати ДЗЗД
Обединение е-България
Стемо ООД
Ай Би Ес България ЕООД
Аксиор ООД
Дружество по ЗЗД обединение електронни административни услуги за държавна и общинска администрация
ДЗЗД Матерна И-гавърмънт
Консорциум Сдружение за електронно управление ДЗЗД
Консорциум Сирма-Интерконсулт
Консорциум ДЗЗД РАО Електорн
Атос Ай Ти Солушънс енд Сървисис ЕООД

Още новини от света на комуникациите четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Пинко преди 12 години
Печелившия ще е Хюлет-Пакард и това се знае от месеци. Саша Безуханова е бутнала достатъчно където трябва. Кръга Капитал ще прибере солидни комисионни.
21
0
 
0
 
! Отговори
hyh преди 12 години
Би трябвало да се ползва отворена платформа, за да работят нещата както трябва.
20
0
 
1
 
! Отговори
Изборите минаха преди 12 години
Сега трябва да се разплатят и това е целта на такива обществени поръчки. При наличието на държавна фирма собственост на мин. на финансиите трябва програмите за администрацията и държавните фирми да се правят от нея.
19
0
 
4
 
! Отговори
запознат с материята преди 12 години
А на бас, че "Дружество по ЗЗД обединение електронни административни услуги за държавна и общинска администрация" ще спечели конкурса. И е една от тези фирмички, които нямат никакво минало и са създадени малко преди конкурса....
18
3
 
5
 
! Отговори
канарчета преди 12 години
За 18 млн лева си купя планове как се прави термоядрена бомба от Северна Корея плюс макет 1:1 .
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като гледам повечето са ООД-та, което ще рече, че ако нещо стане с фирмичката, нейните собственици няма да отговарят за нищо, а паричките... R.I.P.
16
1
 
9
 
! Отговори
Nobody преди 12 години
Охааааааа.... Старите кучета в нови дрешки.... Who let the dogs out.....
15
3
 
10
 
! Отговори
JiktakS преди 12 години
Няма страшно ще усвоят парите и всичко ще си е пак по старому.Работил съм в община казвам го то личен опит.Този проект не е нощо ново, но старите изпълнители взеха парите и избягаха- egov.bg
14
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На такива търгове уловката е в условията за участие, които изключват повечето кандидати и оставят само няколко мафиотски фирми или само една. В този смисъл номер 4 е написал огромна глупост. Няма шанс добри разработчици да се съберат, за да спечелят подобен търг - те не отговярят на условията на търга.
13
1
 
4
 
! Отговори
Фирма Х преди 12 години
Не е вярно ! 16 сме :)
12
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и как може с електронно правителство да се занимава транспортно министерство? в кой век сме и докога тея неща ще са заедно, магистрали и е-правителство, смях в залата
11
4
 
5
 
! Отговори
Енев преди 12 години
Докато стане, софта ще е остарял и негоден - виж НЗОК, Кадастъра, Софийска вода и т.н., но парите ще са изпапани.
10
4
 
8
 
! Отговори
не е смешно преди 12 години
дайте го на бг фирма с бг програмисти
9
4
 
7
 
! Отговори
exx преди 12 години
половината фирма са регистрирани само заради тази поръчка,познайте значи дали пак някой нема да прибере едни милиони... страшни са ей...3 сериозни фирми виждам в списъка и 100% няма да спечелят те поръчката а разни ми ти там Консорци... и т.н.
8
2
 
5
 
! Отговори
митио-пищака преди 12 години
Кво шье убаво да направят и електонно НС.
7
8
 
13
 
! Отговори
До 4 преди 12 години
Вярваш ли, че ще има електронно правителство? Аз лично не. Колко милиона гепиха за софтуера за здравната каса? Има ли софтуер? Няма. И тук ще стане същото. Ще "усвоят" 18 милиона и после пак същото.
6
0
 
0
 
! Отговори
cvetan преди 12 години
ще стане май" с твоите камъни- по-твоята глава"
5
0
 
15
 
! Отговори
Калин преди 12 години
ДВА МИЛИАРДА СА ИЗМУКАНИ ОТ ПАРТИЗАНСКИ ФИРМИ .. ПОКРАЙ УТОПИЯТА В БОЛШЕВИСТАНА .. НИ.. Т.НАР ЕЛЕКТРОННО ПРАВИТЕЛСТВО.. НИКОЙ НЯМА ИНТЕРЕС ДА ГО ПРАВИ.. А САМО ДА ГЪЛТА КИНТИ :) КЪДЕ ИНАК .. ЩЕ БАЧКАТ ПОЗИТАНСКИТЕ .. КЪРЛЕЖИ.
4
19
 
15
 
! Отговори
до Тиквите чугунени преди 12 години
Другари, ето вишанс. Вместо да ревете че нямате какво да ядете и умирате от глад, ето ви поръчка - давате си офертата за Електронно Правителство и ако сте пуснали оферта за най-малко пари от всички оферти печелите поръчка за 18 милиона :) Да, ама трябва да сте програмисти, дизайнери и IT специалисти, не синекурчици, писарушки, бюрократи, плочкаджии или таксиметраджии, нали се сещате. Иначе винаги ще виете на умряло от глад :))) А възможности за много пари има, както виждате
3
5
 
9
 
! Отговори
боцко преди 12 години
Хюлет-Пакард България:)

Спонсорирани публикации