Сагата "Държавата срещу Баневи" продължава

Чии са горите край Русалка ще се изяснява с допълнителна експертиза
Обновена: 21 яну 2012 12:06 | 20 яну 2012 20:45, Миглена Иванова
36
Сагата "Държавата срещу Баневи" продължава
Изкуственият плаж в курорта "Русалка", който беше разрушен от ДНСК. Снимка: ДНСК

Окръжният съд в Добрич назначи допълнителна експертиза по делото за собствеността на земята в курорта "Русалка", съобщиха от пресцентъра на съда.

Експертизата е назначена по искане на адвоката на ответниците - "Русалка тур" ООД и "Паррус" ЕООД, въз основа на счетоводни документи на фирмата, както и документи от Централния държавен архив и от архива на някогашния Комитет по туризъм, допълват от съда.

Днес беше изслушана съдебно-счетоводна експертиза, според която земята не е фигурирала в баланса на държавната фирма "Ваканционно селище "Русалка" за периода март-май 1991 година, а след това и в държавното търговско дружество "ВС Русалка".

Делото срещу собствениците на “Русалка” Николай и Евгения Баневи беше заведено от министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов през септември миналата година.

Държавата претендира за право на собственост върху 182 дка гори в землището на село Свети Никола, община Каварна.

Още новини за недвижими имоти четете в Investor.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: русалка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
2
 
! Отговори
Номенклатура преди 12 години
Цялото ръководство на държавата, начело с премиера, са червена номенклатура, че и тикви. Бивш теложранител на Тодор Живков стана премиер - ако знаехме, че ще ручаме това жабе, хич да не бяжме сменяли Бай Тошо - поне си беше оригинал, а не тиквеното му копие.Хиколай Младенов - то има ли партия в която не е бил.Разликата е, че от ЦРУ и други агенции яко са опънали юздите на тия мекерета. Затова по всеки въпрос плямпат врели-некипели на журналистите - а после гледаш, проблемът решен...
31
2
 
1
 
! Отговори
hagen преди 12 години
Не виждам едно Кутевче да си е сложило минусите под тая статия.Но когато стане въпрос за премиера ще си счупят пръстите да го плюят.
30
0
 
4
 
! Отговори
Сокол преди 12 години
Тези червени наглеци Баневи отдавна трябваше да са в пандиза за самоуправство и умишлени фалити на предприятията, които "приватизираха"!Ама и главния прокурор е от същите червени аристократи, т.е. гарван гарвану око не вади!Смрад:(
29
0
 
12
 
! Отговори
Номенклатура преди 12 години
Цялото семейство Баневи са от т.н. червена номенклатура - баща му от първо главно на ДС , майката - зам.обл. управител на Хасково, той - щатен комсомолски работник. Та тези хора, вместо куршум в главата, получават голямо имане през прехода...
28
4
 
5
 
! Отговори
ПАТИЛАН преди 12 години
накрая на тази сага Баневи ще осъдят държавата и пак голтака ще плати с данъците си.
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия двамцата как забогатяха за една нощ,та станаха такива мастити собственици.Герб да спре да предлага безумни закони за индулгенция на незаконното богатство ,а да се зарови в мръсотията от прехода ,да национализира заграбеното за да повярваме искреността на намеренията му.
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И да ме триете и да не ме триете , си оставате неграмотни ***.
25
0
 
5
 
! Отговори
ананимен преди 12 години
Браво ,Митко, много съм съгласен с теб.Време е да ги накажем тези карикатури ,особено тоя 1.20м,който не прилича на човек.Хайде,започнете го ,а аз ще взема да накажа тази старозагорска масмандия,която се е лепнала като пиявица да него,като,че не и стига заграбеното държавно от баща и.И изобщо ,дайте да дадеме,ама по този начин нама да се оправим,както и с паленето на коли или драскането по стените.....
24
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако им вземат всичко на тия наглеци, ще направят едно добро на държавата.
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
... "въз основа на счетоводни документи на фирмата, както и документи от Централния държавен архив и от архива на някогашния Комитет по туризъм, допълват от съда".... Когато държавата, през всичките тези повече от 20 години, за да всеме повече пари продаваше, а след това въпреки документите, не продала? Айде бе! Тези документи, листа, хартии, нали същата тази държава е изготвила? Да не ги е съставила баба ми? И внесла в централният архив и Комитета по туризъм?
22
1
 
8
 
! Отговори
Денев преди 12 години
Лесен казус. Строилият нещо върху чужда земя си обира крушите, казано на разбираем, *** български език. Вероятно им се дава време да издирят под вол теле за да "докажат", че са собственици на земята....
21
1
 
13
 
! Отговори
Хейтър преди 12 години
Неграмотни ***, може ли да пишете "чий са горите"? Втори клас имате ли? Назначавайте редактор и не се излагайте...
20
1
 
13
 
! Отговори
до 17 преди 12 години
Какво му цъкате минуси на човека? Прав е, за това е груб- защото е недопустимо журналист да пише чий /ед.ч./ за дума, която е в мн.ч. "Чий са горите край Русалка ...". Егати неграмотните ***! Как сте си вземали изпитите, бре?!
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ да вдигне пенсиите с данъците на богатитеТърсете в гугъл
18
0
 
10
 
! Отговори
кърлеж преди 12 години
баси Държавата с един не може да се оправи!
17
0
 
1
 
! Отговори
радо готиното преди 12 години
д-р Чуканова-БЛАГОДАРЯ ВИ
16
2
 
16
 
! Отговори
offline преди 12 години
"Чий са горите край Русалка" ...за чиЙ х*й, *** неграмотни?!!
15
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Жалко за хубавото място! Не сме народ, не сме народ, а ***!
14
3
 
31
 
! Отговори
koito_trqbva преди 12 години
Мама им олигарска и олигофренска, разграбиха държавата, а ти спииш ли спиииш, българино ! СПИИИИИИИИИИИИИИИИШ !!!!!!!!!!!!!!
13
0
 
23
 
! Отговори
иван преди 12 години
Не е "чий",а "чии",тавариш журналист!Това е мн. число на местоимението,за жалостизпита по български си го взел с връзки!