Собственикът на Рода ще инвестира 2,2 млн. евро в България

Словенската верига ще отвори тази година пет супермаркета
13 мар 2012 19:18,
35
Собственикът на Рода ще инвестира 2,2 млн. евро в България
Снимка: Merkator

Словенската верига за бързооборотни стоки Меркатор, която у нас оперира чрез марката Рода, смята да вложи 2,23 млн. евро в дейността си у нас през 2012 г., обявиха от компанията за Investor.bg.

За сравнение инвестициите, направени на българския пазар през 2011 г., са били на стойност 889 хил. евро.

През 2012 г. планираме да отворим пет супермаркета Рода, първият от които ще стартира работа на 15 март в столичния квартал Дианабад, казаха от компанията.

През 2011 г. компанията започна да развива и по-малък формат магазини. Първият обект бе отворен през ноември в Студентски град – София в търговски център South Mall.

Наскоро словенската група обяви приходи от 2,93 млрд. евро за 2011 г., или годишен ръст от 5,3%. Печалбата преди данъчно облагане бе 32 млн. евро.

Инвестициите на Меркатор Груп за 2011 г. са в размер на 122 млн. евро. Те са вложени основно за развитие на търговската мрежа на пазарите, на които тя оперира, съобщават от компанията.

Компанията отвори в края на 2010 г. първия си хипермаркет у нас, където над 50% от предлаганите продукти са на български производители. Днес тя има два обекта в столицата, както и хипермаркети в Стара Загора.

Меркатор Груп развива дейност в седем държави в региона. Тя има над 24 хил. служители и 1500 търговски обекта с обща площ от 1,3 млн. кв. м.

Oще икономически новини за България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: Меркатор
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
zaplata преди 11 години
Като дават такива мизерни заплати така им се пада...!!!Както и на всички гадни работодателчета които се подиграват с хората за мизерните 500 лв.
30
0
 
0
 
! Отговори
Economist преди 12 години
Какво са ви виновни веригите, КОНКРЕТНО за заплатите ?! Докато има кой да работи за толкова пари, толкова ще дават. Нарича се търсене и предлагане, ок?! Ако ви дойде майстор в къщата и иска 500 лв да ви оправи банята да няма да му дадете повече, защото заслужава ?!
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Влезнахме в капитализма в най-алчният му стадий!Все неаме късмет. Дори 100годишни икономики боксуват, ама мен това не ме грее. Кой е обещавал - да изпълнява.
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
zashto chyjdenci pak balgaria edin xangar ne moje da postroia i da proizvejda,samo dalaveri ot izmenicite .
27
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На нас и тези магазини са ни в повече, те още ще откриват.
26
1
 
0
 
! Отговори
Мечтателя преди 12 години
"Сребърния фонд " отдавна са го откраднали ама понеже тр. да замитат след себе си и отварят дума че ще го ползват... всичко което могат ще откраднат.А иначе им е виновно предишното правителство- щото са крадили преди тях!
25
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АМАН ОТ МАГАЗИНИ
24
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако беше в производство еди доди ама в търговия ,аз не ги броя за инвестиции.
23
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Рода май освободиха охраната си в Стара Загора .
22
0
 
25
 
! Отговори
недоволен преди 12 години
И този не е добре с мозъка, в страна където се свива ежемесечно потреблението той ще отваря пет нови магазини - ***. При това цените в РОДА са по високи от Кауфланд, Фантастико и донякъде и Билла, по ниски са само от Пикадили. Като има пари нека ги троши.
21
0
 
21
 
! Отговори
ДО 21 преди 12 години
Никой не влиза в тия магазини, да, така е, ако влезе някой ще е от любопитство или да се стопли, защото в къщи студено. Тези монополисти, трябва да знаят, че ако искат да печелят, трябва и обикновения народ да е добре, то е верижно, ако аз съм добре имам работа и заплата ще имат и те, но след като съм безработен и нямам пукната пара, какво чакат...
20
0
 
30
 
! Отговори
Никой преди 12 години
Мегамаркет Roda Стара Загора 1бул. Патриарх Евтимий 50 Мегамаркет Рода Стара Загора 2Galleria Stara ZagoraНикой не влиза в тия магазини!
19
5
 
25
 
! Отговори
Баци преди 12 години
Словенските еврей да не останат назад и те у нас да се наредят с *** да ни тъпчат кръвта ни да пият . Ама не са виновни те горките виновен е Адолф за слабият капацитет на лагерите по онова време че не ги е ликвидирал сите таз пасмина ужасно алчна . ЦИОНИСКА ТЪРГОВИЯ *** ЗА ПАРИ И ГЛАДНИТЕ И НЕЩАСНИ ХОРА ДА ПАЗАРУВАТ. Ако незнаете да ви кажа КАУФЛАНД и ВООБЩЕ ГУПАТА НА КАШ И КАРИ са спонсорирани с 200мил евро да отворят в източна европа да ръсят ОТРОВА
18
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
е за какво ни е като и там яйцата ще са скъпи
17
8
 
6
 
! Отговори
optimist преди 12 години
Гарантирано от ГЕРБ!
16
4
 
35
 
! Отговори
НЕДОВОЛНА преди 12 години
Какви са тези супермаркета дето ще ги отварят в БГ, тези от Рода не разбраха ли че България е вече на прага на фалита. Хората нямат пари за хляб, а те молове ще откриват, кой ще купува...Българина едва преживява. Кризата е световна, защото на всякаде безработицата расте. Монополистите стават все по-алчни и ето да каде стигнахме. Целия свят се е объркал, защото големите монополисти искат да командват. Искахме демокрация, но уж демокрация, това си е жив капитализъм, а демокрация никаде няма.
15
4
 
27
 
! Отговори
ЕР преди 12 години
ЛИДЛ ЗАТВАРЯ МАГАЗИНИТЕ СИ.
14
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Mрън-мрън-мрън-мрън-мрън-мрън-мрън-мрън-мрън.Е честно ама такива оплаквачи няма никъде.
13
4
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Един път си пазарувах от там.Момичетата на касата казаха че им плащат по 500 лева заплати....Не мисля да спонсорирам тумба алчни ***.В Словения за 250 евро заплата ще ги взривят ,запалят изкормят и тн ако преди това съда не им е е*** майките на алчните ***.Тука им се радват и им правят евала щото дават по 200 евро заплата.Нема такива *** като нас заклевам се!
12
2
 
27
 
! Отговори
casus_belli преди 12 години
Да не говорим за качеството на храните и занижения контрол от страна на ДЪРЖАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ! Да сте видели масови проверки по-големите вериги? В никакъв случай, защото корпорацията има юристи, адвокати и най-важно ТОПЛИ ВРЪЗКИ с продаващата се за жълти стотинки изпълнителна и местна власт! Затова и МОЛОВЕ И ХИПЕРМАРКЕТИ се строят на най-удобните и централни места, а мястото им е в покрайнините на градовете, както е навсякъде по света! Корпорациите са най-голямото зло, което ни сполетя!

Спонсорирани публикации