Пазарът на търговски площи се раздвижва

На родния пазар продължава и навлизането на нови марки
15 мар 2012 16:30, Миглена Иванова
11
Пазарът на търговски площи се раздвижва
Снимка: архив, Булфото

Навлизането на нови търговски оператори и развитието на нови формати са предизвикали раздвижване на пазара на търговски площи у нас от началото на годината, пише в доклад на консултантската компания Colliers International.

Съществува значително търсене на търговски площи в райони с постоянен и активен човекопоток. В много случаи търсенето се движи от веригите хранителни магазини, които продължават своето развитие чрез формата “квартални магазини”, посочват експертите.

Повишил се е и потокът от търговци, които се насочват към отварянето на магазини на търговските улици.

От компанията смятат, че главните търговски улици в София може да се възстановят след пускането на новата метроотсечка през август 2012 г. Тогава ще бъдат открити и археологическите находки около античния град Сердика.

На родния пазар продължава и навлизането на нови марки.

Сред новите оператори на българския пазар е международната компания Inspire Multiplex Pvt. Ltd., която навлиза с три киносалонa под марката Cine’Grand в София, Бургас и Плевен.

Шведската модна марка H&M, която вече откри първия си магазин в България, планира да продължи своята експанция и в други търговски центрове, някои от които са в процес на строителство.

Голяма верига мебелни салони, както и оператор от типа „направи си сам”, пък излизат от традиционния си формат и за първи път стават част от търговски микс на мол, посочват консултантите.

Още новини за пазара на имоти четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: търговски имоти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
8
 
! Отговори
ф-1 преди 12 години
Кой ги пише тези глупости,бе?Защо не си напише името и нему покажат снимката?
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
...или с други думи - "брокерите си го местят много напоследък, та чак се раздвижват от местене".
1
0
 
14
 
! Отговори
старото преди 12 години
Глупости! Я минете из моловете и базарите, а и по търговските улици, да видите колко празни магазини се дават под наем! Прав си 2, искат да ни накарат да си мислим, че нещата тръгват на добре! Да, ама НЕ!Като ручаме домати, да не ги ручаме с колците ?!

Спонсорирани публикации