IKEA влиза в Сърбия с цели пет магазина

Първият от тях ще отвори врати догодина в Белград
16 мар 2012 16:52, Бойчо Попов
5
IKEA влиза в Сърбия с цели пет магазина
Откриването на мегамаркет в Белград се очаква в края на 2013 г. Снимка: Reuters

 Шведската компания IKEA планира да отвори пет магазина в Сърбия, като първият от тях ще отвори врати в края на 2013 година, съобщава сръбската телевизия РТС.

“IKEA пристига в Сърбия. Това е добра новина”, заяви президентът на Сърбия Борис Тадич пред журналисти след срещата си с изпълнителния директор на шведската компания Михаел Олсон.

“Това е още една печалба от кандидатурата за ЕС, а с пристигането на тази компания Сърбия ще се окаже на стратегическата карта на производителите на мебели в Европа”, допълни президентът.

Тадич изтъкна, че откриването на магазини на IKEA ще даде възможност за отваряне на 400 нови работни места и ще осигури нови възможности за малките и средните предприятия в Сърбия.

Компанията IKEA, която е сред най-големите производители на мебели в света, планира да отвори два магазина в Белград и по един в Нови Сад, Ниш и един в околностите на Чачак и Крагуевац.

Откриването на мегамаркет в Белград се очаква в края на 2013 г.

В края на август 2011 г. компанията разполагаше с 287 магазина в 26 държави и 131 000 служители. Веригата е представена в България чрез открития през декември магазин в София.

IKEA ще бъде поредният голям инвеститор в Сърбия. Вчера стана ясно, че италианската компания Benetton прави инвестиция в завод за 43 млн. евро. 

Още новини за бизнеса в Средна и Източна Европа четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
4
 
! Отговори
язе преди 12 години
А не ме разбирайте погрешно ако си мислите че защитавам ИКЕА - материалите са ужасни, немците презрително ги определят като "засъхнали сополи и картон". Веднъж сглобени-НИКОГА не разглобявайте!Цената в БГ е най-висока-факт!ИКЕА се ползва за евтино обзавеждане, за даване под наем на емигранти.Но е по-добре да си купиш ИКЕА отколкото да рискуваш с нашенски "майстор" който ще ти вземе пари и за труд след като сам е осрал материалите, които си закупил- съвет от опарен!
4
2
 
2
 
! Отговори
язе преди 12 години
Мишо, ти поръчвал ли си скоро мебели?Провери ли си размерите, а нивела задържа ли се или падна?Пишман майстори си имаме тука дето правят подвиги от некадърност и безхаберие, шампиони са по чесане и тежки въздишки.ИКЕА ти продава МАТЕРИАЛИТЕ плоскости и механизми с инструкция за сглобяване тип "направи си сам" и като си го направиш сам с готовите ТОЧНИ размери, и видиш за какво тука ти искат пари ще разбереш, колко наивно е било да се довериш на някои "нашенски" ***.
3
0
 
5
 
! Отговори
Мишо преди 12 години
Минах през магазина им в София наскоро. Няма такива ***. Ужасен дизайн! Дори баба ми не би си купила подобни мебели. Направо съм изумен. Има 100 пъти по-хубави мебели за същите цени при това български и дори ще бъдат изработени по поръчка с точни размери. :-) Тези ако не си оправят аортимента скоро няма да са на печалба от България. :-)
2
0
 
8
 
! Отговори
az преди 12 години
Защо всички изсулени марки се продават двойно и тройно по скъпо в БГ отколкото в останалата част на Европа
1
0
 
16
 
! Отговори
VASILISQNISGERMANI преди 12 години
I SARBITE SCHTE BLAGOSLAVQT....MAIKATA NA IKEA.....

Спонсорирани публикации