Багери щурмуваха спортната база на НСА край Несебър

Заради строителство са разрушени път и електропреносна мрежа в учебната база
19 мар 2012 17:15, Миглена Иванова
3
Багери щурмуваха спортната база на НСА край Несебър
Охраната на учебната база е намерила колчета по плажа, с които се разчертава бъдещ хотел. Снимка: НСА

Строителни машини са разрушили пътя до пристанището и част от електропреносната мрежа в учебната база по водни спортове на Националната спортна академия (НСА), съобщи за Investor.bg доц. Христо Константинов, който ръководи катедрата „Водни спортове“ в спортната академия.

Изсечени са и дървета на територията на базата.

Доц. Константинов обясни, че върху терена на НСА са предприти мащабни изкопни действия, които той определи като самоуправство.

Сутринта Нова телевизия съобщи, че освен прокопаното трасе охраната на спортната база е намерила колчета и очертания върху терена, които полагат основите на нов хотел край морето. Работата на машините е била прекъсната от органите на реда, но според доц. Константинов прокопаният терен представлява реална свлачищна зона.

Въпросният терен с площ 6 дка е реституиран през 2008 г. Веднага са изработени подробни устройствени планове и са издадени разрешения за строеж на хотели. НСА е подала жалби, които са били отхвърлени от Регионалната дирекция за национален строителен контрол-Бургас.

Районната прокуратура в Несебър обаче е провела разследване, след което е заключила, че реституцията е незаконна, поясни доц. Константинов, като допълни, че делото за терена продължава.

Доц. Христо Константинов припомни, че битката за спортната база на НСА край Несебър се води вече повече от 10 години. По думите му на базата на документи с невярно съдържание е извършена реституция, за която и в момента разследванията продължават, а в схемата са участвали общината в Несебър, дирекцията по кадастъра в Бургас, поземлената комисия и районния съд в Несебър.

Повече за сагата около терените, върху които се простира учебната база на НСА, можете да прочетете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: нсаспортна база
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
дядо преди 12 години
тъпунгерикато нацвъкат хотелитепреди изборите ще ви пуснат аеропланите да снимат кое е незаконно и ще го бутатслед изборите ще бутната къщата на някой сиромахмного са *** това българите ейй
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
NALI GERB OBESHTAHA 4E NQM ADA SE STROI PO MORETO E ETO OSHTE EDNA POREDNA LAJ TQHNA MAINATA VI NA VSI4KI OT GERB LAJCI I IZMAMNICI GARANTIRANO OT VAS SAMITE

Спонсорирани публикации