Мобилтел и Глобул пак кръстосаха шпаги

Двата оператора спорят чия е най-бързата 3G мрежа в България
26 мар 2012 21:50, Бойчо Попов
33
Мобилтел и Глобул пак кръстосаха шпаги
Снимка: Reuters

След като по-рано днес първият български оператор "Мобилтел" се похвали със сертификат за "Най-бърза 3G мрежа в България", издаден от германската компания за контрол на качеството на мобилните оператори NET CHECK, вторият оператор „Глобул“ го обвини в подвеждаща информация.

Според Мобилтел неговата мрежа от третото поколение осигурява най-добри резултати по отношение на скорост за приемане и предаване на данни, както и по отношение на бързина за зареждане на HTTP сайтове. Независимото измерване е било проведено от сертифициращата компания през февруари и март 2012 година в седем града - София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора и Плевен, пише в съобщението на оператора. Измерванията са правени както статично, така и при движение с автомобил.

Резултатите, които извеждали „Мобилтел“ на челно място по отношение на бързината на 3G мрежата, са базирани на повече от 3000 качвания и сваляния на файл през мобилната мрежа за фиксиран период от 30 секунди. По данни на оператора 3G мрежата на телекома поддържа скорост до 42 мегабита в секунда, която вече може да се ползва в 17 града в страната.

От „Глобул“ обаче контрират, че „Мобилтел“ не е единственият телеком, предлагащ най-високата скорост при използването на мобилен интернет - до 42 мегабита в секунда. Според зеления оператор 3G мрежата на „Глобул“ също предоставя скорост за пренос на данни от до същата скорост в трите най-големи града в страната – София, Пловдив и Варна.

Според втория по брой на абонатите оператор предоставеният от NET CHECK сертификат и становището на „Мобилтел“ са основани на неверни данни, а твърдението, че „Мобилтел“ има най-бързата 3G мрежа в България, било подвеждащо.

Още новини от света на комуникациите четете в Investor.bg!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: МобилтелГлобулGLOBUL
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
6
 
! Отговори
Дорияна преди 12 години
Мтел имат сертификат за най-бърз мобилен интернет от независима германска сертифицираща компания. А какво освен празни думи представят Глобул, за да оспорват това твърдение?
21
2
 
3
 
! Отговори
Тодор преди 12 години
Глобул да не останат по-назад и те от Виваком. Всички се съревновават с най-големия оператор.
20
1
 
6
 
! Отговори
Галчито преди 12 години
Имам телефон от Глубул както и от другите два оператора. Не мисля, че Глобул могат да имат претенции в бързината и качеството.
19
2
 
3
 
! Отговори
Мони преди 12 години
Тия от Глобул пък какво искат. Не стига, че при всяко подновяване на договора от един и същи човек го отчитат като нов клиент.
18
1
 
4
 
! Отговори
asd преди 12 години
до коментар 13 1 байт е точно 8 бита
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
МенТел - символ за качеството в ментенето....За там имат ли сертификат?
16
2
 
4
 
! Отговори
клиент преди 12 години
Клиент съм на Грабул и ВзимаКом, че те едвам зареждат сайтовете http:/.... та какво остава за сваляне и качване.... Приятелите ми които са към МенТел реват още като се вържат към нета...
15
3
 
3
 
! Отговори
Доника преди 12 години
NET CHECK не могат да бъдат подведени, така че "Глобул" трябва да приеме резултатите от изследването и да поздрави "МТел" като притежател на най-бързата 3D мрежа в България.
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Магарешки полов член за Ментел!
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За малко да повярваме че и Вие нямате картелно споразумение.....хохох
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
клетъчните телефони остаряха подобно на стационарните телефони
11
1
 
4
 
! Отговори
!!!!! преди 12 години
Цирк цирк за ***. какво правят в другите държави:06 May 2011 : Mobile operator Meteor has be the first service provider in Europe to remove roaming tarriffs within the EU.Какво ще им турнат на нашите "герои":"From July 2016, any differential for voice roaming costs would effectively be abolished altogether."Ще им турнат от ЕК "кънчо без шапка" щото се уливат.
10
1
 
4
 
! Отговори
123 преди 12 години
Само ГЛОБУЛ !
9
6
 
7
 
! Отговори
Ахаха преди 12 години
Тия са много зле и двете компании. Аз свалям от интернет с 54 мегабайта в секунда, тия ми се хвалят с 54 ама мегабита. Ще ги е** в нещастниците.
8
2
 
17
 
! Отговори
bla bla преди 12 години
Ако видя с очите си как през *** мобилен интернет се постигне скорост от 42 мегабита в секунда, което са 5,25 мегабайта в секунда ЩЕ СИ ОТРЕЖА ГЛАВАТА !!!!!
7
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Спорят за пред нас..., а самите тях не ги интересува.. А шефовете им вечер си пият заедно питиетата и измислят нови, и нови начини да ни прецакат :) Здраве да е.., до време ще цакат
6
2
 
16
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
А тюрк телеком що си трае?
5
1
 
31
 
! Отговори
ku4eto преди 12 години
Двата оператора спорят.....................кой повече цака клиентите си
4
2
 
22
 
! Отговори
клиенти на двата преди 12 години
Оф, вземи единия, удари другия, ама аз по си харесвам зеления..
3
3
 
34
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Не съм сигурен дали са останали наивници, вярващи на МЕНТЕЛ и ГРАБУЛ.