LG рекламирал несъществуващи екстри на Optimus 2X

Производителят се извини, но много потребители искат компенсации
Обновена: 9 апр 2012 15:03 | 9 апр 2012 12:17, Бойчо Попов
16
LG рекламирал несъществуващи екстри на Optimus 2X
Снимка: Reuters

През последните няколко дни технологичният бранш в Южна Корея е разтърсен от жесток скандал, предизвикан от концерна LG. В стремежа си да привлече повече клиенти, производителят е обявявал наличието на несъществуващи технически характеристики в спецификациите на смартфона Optimus 2X и ги е рекламирал в продължение на цяла година, откакто моделът е наличен за продажба, пише технологичният сайт unwiredview.com.

В официалния сайт на компанията в информацията за апарата се посочва, че смартфонът разполага с ксенонова светкавица, въпреки че в действителност от началото на производството му той е бил оборудван и продаван само с обикновена светодиодна светкавица.

Ксеноновите светкавици, които са по-характерни за цифровите фотоапарати, дават възможност за правене на по-качествени снимки, но поради редица причини производителите на смартфони предпочитат да използват светодиодни светкавици.

Ксеноновите светкавици са по-скъпи, заемат повече място в апарата и освен това не могат да бъдат използвани за продължително заснемане на видео заради по-високата им консумация на енергия в сравнение със светодиодните. А това от своя страна съкращава времето за автономна работа на устройствата заради по-бързото изтощаване на батерията.

Веднага след разразяването на скандала LG се извини официално и обеща, че това няма да се случи отново. Въпреки това много от потребителите, закупили Optimus 2X, искат компенсация, твърдейки, че са избрали апарата, ръководени от рекламата, която умишлено ги е въвела в заблуда.

До днес в Южна Корея са продадени повече от 400 000 смартфона от модела LG Optimus 2X.

Още новини за света на технологиите четете в Investor.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: LGпазар на смартфони
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
@15Ама е най гнусната.Благодарение на нея четеш тази статия:-)
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ми не само ябълката е гнусна компания.
11
0
 
3
 
! Отговори
Krasi преди 12 години
Много важно! Секуро (преместване от единия карачол в другия).
10
0
 
15
 
! Отговори
BG преди 12 години
Живея в латинска америка над 10 години ... убедих се, че тука живеят над един милиард полумалоумници, които купуват *** само по внушение, за това не сам учуден LG как са се промъкнали безнаказано цяла година. И поради тези причини тука е цартсвото на фалшификатите, та даже сам виждал фалшификати на фалшификати.
9
0
 
0
 
! Отговори
tedi77 преди 12 години
Нищо чудно, но и марката не ми е от любимите и не бих си купила телефон с такава марка, така че да правят каквото искат.
8
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тая статия специално е изровена, за да замаже лъжите на Епъл със "4G"то им:-)
7
0
 
15
 
! Отговори
Христо Михайлов преди 12 години
И една година заблудените овчици не разбрали че снимат с светодиодна светкавица.Какво значи това ????Че всички са заблудени и не знаят какво купуват.Важното е да се рекламира и да се шуми покрай него.Стигнахме до ниво,хората да си купуват неща не защото им трябват,а защото се рекламира като нещо което трябва.
6
3
 
5
 
! Отговори
do 6 преди 12 години
shte si pasa kravite i shte te zanimavam s nekompetentnoto si mnenie !
5
5
 
6
 
! Отговори
до 1 преди 12 години
Ходи си паси кравите и не ни занимавай с некомпетентното си мнение.
4
0
 
17
 
! Отговори
Азъ преди 12 години
Егати албанските реотани!!Да се усетят след ...година?!?!
3
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и тази бракма тръгнала да се сравнява с Айфона! Хахахах!
2
12
 
34
 
! Отговори
Мен преди 12 години
Досущ като Apple, които пък рекламират, че iPad-a им имал 4G (LTE ?). Само дето в Австралия и Швеция (или някоя европейска страна беше) тяхното 4G не върви... защото било на друга честота... Обаче нищо чудно скоро Стив Джобс (чрез тялото на *** Кук) да направи презентация, как да си обявите търг за нов мобилен оператор, който поддържа 4G-то на iPad-а и всичко ще си дойде на мястото дори без силиконови калъфи... КАЛЪФИ !!!
1
47
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
lg i samsung nikoga !