Nestle взе бебешкия бизнес на Pfizer за $11,9 млрд.

Компанията взема превес над Danone в битката за надмощие
23 апр 2012 11:38, Бойчо Попов
3
Nestle взе бебешкия бизнес на Pfizer за $11,9 млрд.
Снимка: Reuters

Швейцарският гигант Nestle ще купи бизнеса с храни на американската фармацевтична компания Pfizer за 11,85 млрд. долара, съобщава Ройтерс.

Така швейцарците ще вземат превес над френските си конкуренти от Danone в битката за надмощие на печелившия пазар на детски храни. Nestle – най-големият производител на пакетирани храни в света – бе считан за фаворит в наддаването заради свободните средства, с които разполага и защото плаща кеш.

Очаква се придобиването да генерира продажби за 2,4 млрд. долара през тази година и да подкрепи маржовете на компанията, благодарение на позициите на развиващите се пазари, където населението расте бързо.

„Доказаната марка и продуктовото портфолио на Pfizer Nutrition, отдаденият на успеха персонал и силното географско присъствие (85% от продажбите са на развиващите се пазари) ще допълнят перфектно нашия бизнес с детски храни“, заяви главният изпълнителен директор на Nestle Паул Булке.

Pfizer обяви за продажба бизнеса си с детски храни, както и този с ветеринарни продукти, миналия юли, след като цели да се фокусира върху основния си фармацевтичен бизнес.

Растящите продажби в нововъзникващите пазари и непрестанното търсене на капсули кафе Nespresso гарантираха на най-големия концерн от хранително-вкусовата промишленост в света Nestle добър старт на новата година.

За първото тримесечие на 2012 г. компанията отчете повишение на приходите от продажбите с 5,6% до 17,8 млрд. евро, при 20% ръст в продажбите на Nespresso.

Още новини за световния бизнес и икономика четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: NestlePfizer
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
2
 
! Отговори
abe преди 11 години
има си предвид че плащат веднага - естествено че не е в брой
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"защото плаща кеш" - значи Нестле са платили в брой!? Уникална простотия сте написали - очевидно икономическите ви познания са на доста ниско ниво! Кеш плащате в магазина за 3 бонбона и пакетче дъвки, при такива сделки плащанията са изключително по банков път - в България, а в по-голямата част от света има законови ограничения на плащаният в кеш!