Kodak продължава да губи пари

През първото тримесечие загубата достига 278 млн. евро
28 апр 2012 17:53, Бойчо Попов
4

Ситуацията за фалиралата американска фотокомпания Kodak остава сериозна. През първото тримесечие на годината загубата се е увеличила до 366 млн. долара (278 млн. евро). През същия период на миналата година някогашната процъфтяваща компания имаше загуба в размер на 246 млн. долара. Kodak трябваше да обяви банкрут през януари и сега се опитва да рестартира бизнеса си, пише Ройтерс.

„Преструктурирането на Kodak върви по план", заяви изпълнителният директор Антонио Перес в петък в седалището на компанията в Рочестър, Ню Йорк. Компанията, която някога научи света да прави снимки, преустанови през последните няколко седмици производството на камери и диапозитиви. Онлайн платформата Kodak Gallery беше продадена. Наред с другите неща, продажбите спадат с 27% до 965 млн. долара. 

Още по темата

В Kodak в края на 19-и век беше открит фотофилма. Впоследствие с евтини фотоапарати компанията направи снимането масов пазар и правеше големи печалби, докато възходът на цифровите изображения осуетени бизнес модела. От известно време насам Kodak се опитва да се преориентира като специалист при принтерите - с променлив успех. В момента оцеляването на компанията е гарантирано от кредит.

Обявяването на несъстоятелност имаше неочаквани последици. Така известната с раздаването на Оскарите сграда сега вече не се казва Kodak Theatre, а Hollywood & Highland Center. Kodak не може да си позволи лукса да бъде спонсор.

Още новини за американската икономика четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Kodak
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Sando преди 11 години
Повечето хора не знаят,но Кодак имаХА завод за офсетови пластини в София,който спря производство през месец Април тази година.Остави безработни около 180 човека в трудни времена.За сметка на това обаче останаха заводите в Германия,Америка и Англия.Положението на Кодак от доста време се влошава,но сега е трагично.Честно казано вече не ми пука какво ще стане с тази компания...Ако ще я затварят,да я трият от международния търговски регистър и да се приключва...
3
1
 
3
 
! Отговори
Вагнер преди 11 години
Това се прави нарочно.Ще и паднат акциите и някой чифутарник ще купи фирмата за без пари.
2
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Просто света мрази Америка и не купува американски стоки.
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Фирмата виновна за фотографията днес! Дано се оправят нещата :)