Италианските фирми в България ставали все повече

Само през 2011 г. оборотът им в България е около 2 млрд. евро
Обновена: 2 май 2012 11:17 | 2 май 2012 11:08, Бойчо Попов
4
Италианските фирми в България ставали все повече
Пиетро Луиджи Гиа, Снимка: личен архив

"Не може да се отрече, че икономическата криза е повлияла по някакъв начин върху италианските инвестиции в страната. Все пак, анализирайки данни от януари 2012 г. от българския търговски баланс, може да се забележи как Италия е вече стабилно на едно от първите места сред българските търговски партньори - само след Германия и Русия", заявява в интервю за Investor.bg Пиетро Луиджи Гиа, председател на сдружението Confindustria Bulgaria. 

По думите му обаче сравнението с германските фирми понякога изиграва лоша шега на италианските фирми в България. Една италианска компания е в състояние да се изправи пред германската конкуренция предимно по отношение на цените, разказва Гиа.

"Това ни прави силни конкуренти на българския пазар, но в същото време изисква значителна инвестиция в надеждността на нашите фирми. Често е нужно да правим всичко възможно, за да демонстрираме нашата надеждност главно поради разпространения предразсъдък за ограничения организационен капацитет на нашите фирми. Предразсъдък, ако позволите да добавя, напълно неоснователен, както свидетелстват многократно качеството и точността на работата, приключена успешно от нашите фирми в страната", казва още предприемачът, който  управлява повече от петдесет италиански фирми, които са избрали област Пловдив да развиват дейността си. 

Какво още казва Гиа за предимствата на България като място за правене на бизнес четете в Investor.bg


4
Още по темата: икономиката на Италия
Още от
Напиши коментар Коментари
4
1
 
0
 
! Отговори
nedovolen преди 5 години
Има една ИТАЛИАНСКА фирма в Плиовдив АСЕЛ която не плаща заплатите на своите работници от три месеца .Дава им по 100 лева.Това ли е добрия ИТАЛИАНСКИ инвеститор.
3
0
 
2
 
! Отговори
2 преди 5 години
Hora za da davat goliam izaplati triabva Durjavata da go naloji ina4e i az da imama firma i az nema da davam golem zaplati
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да ще ти платят но друг път
Една изванаредна смяна в Италия стига от 120 до 150 евро за 8 часа
Кога ще ти я дадът в България
Бачках за огромна фирма в Италия .брутна заплата 2600-2700 евро
Когато почнат да я дават и в България .се връщам на секундата
1
0
 
7
 
! Отговори
:) преди 5 години
По добре е те да са тук а не да бием 1000 км за да работим при тях! Тук в БГ има само някакви измислени бизнесменчета дето за глупаци ни вземат!:)))) Но да плащат поне колкото на чъжденците в ИТАЛИЯ!